Ποστέκογλου: «Αν το μόνο που θέλετε είναι να παίξετε στο Champions League, μην έρθετε στην Τότεναμ» (vid)

Ποστέκογλου: «Αν το μόνο που θέλετε είναι να παίξετε στο Champions League, μην έρθετε στην Τότεναμ» (vid)

Newsroom
postecoglou_spurs

bet365

Ο προπονητής της Τότεναμ, Άγγελος Ποστέκογλου, δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει παίκτες που θα ήθελαν να έρθουν στην ομάδα μόνο αν προκριθεί στο Champions League.

Η Τότεναμ είναι πέμπτη στην Premier League, με τις πέντε πρώτες ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου να κερδίζουν μια θέση στο ανανεωμένο Champions League της επόμενης σεζόν. Ωστόσο, ο τεχνικός της ομάδας Άγγελος Ποστέκογλου δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τις οικονομικές επιπτώσεις σε περίπτωση που οι Σπερς χάσουν την πρόκριση στη διοργάνωση.

«Θέλω ανθρώπους που θέλουν να έρθουν στην Τότεναμ. Δεν θέλω αυτούς τους παίκτες [που επηρεάζονται από το Champions League] γιατί δεν θέλουν να έρθουν στην Τότεναμ, θέλουν να παίξουν Champions League. Ψάχνω για έναν συγκεκριμένο τύπο χαρακτήρα. Είχαμε δύο μεταγραφικά παράθυρα μέχρι στιγμής και δεν είχα κανένα πρόβλημα να φέρω παίκτες που θέλω σε αυτόν τον σύλλογο παρά το γεγονός ότι δεν παίζουν στο Champions League», ανέφερε.

Οι Σπερς αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσαν απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με έλλειμμα 86,8 εκατ. λιρών στους λογαριασμούς τους για το 2022-23 και ο πρόεδρος Ντάνιελ Λέβι δήλωσε ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε συζητήσεις με «υποψήφιους επενδυτές».

Παρά τις απώλειες αυτές, η Τότεναμ, που τερμάτισε 8η στην Premier League την περασμένη σεζόν, είδε τα έσοδα να αυξάνονται κατά 24% και δεν κινδυνεύει να παραβιάσει τους κανονισμούς της Premier League για τα κέρδη και τη βιωσιμότητα (PSR).

Ο Ποστέκογλου, που διορίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, αναγνώρισε ότι ο σύλλογος δεν θα περιοριστεί όπως άλλοι στη μεταγραφική περίοδο, με τον σχεδιασμό να βρίσκεται «σε καλό δρόμο»!

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι από τη δική μας οπτική γωνία, δεν είμαστε ένας από τους συλλόγους που θα περιοριστούν όπως άλλοι. Είχα μια ξεκάθαρη γραμμή επικοινωνίας σχετικά με το πού βρισκόμαστε ως ποδοσφαιρικός σύλλογος και τίποτα από όσα ανέλαβα δεν με εξέπληξε με οποιονδήποτε τρόπο. Είμαστε σε καλή θέση και ελπίζω να μπορέσουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό».

«Δεν είμαστε τράπεζες, είμαστε ποδοσφαιρικοί σύλλογοι»

Ωστόσο, ο Ποστέκογλου είναι ανένδοτος ότι η καθιέρωση του δικού του ποδοσφαίρου - και όχι η εξασφάλιση του Champions League, παρά τις οικονομικές επιπτώσεις - παραμένει η προτεραιότητα στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο της ομάδας.

«Δεν είμαστε τράπεζες, είμαστε ποδοσφαιρικοί σύλλογοι. Δεν είμαστε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Δεν μετράει ο ισολογισμός στο τέλος του έτους. Αυτό που λέω είναι ότι το Champions League είναι υπέροχο. Χρήματα, υπέροχα. Αυτό σημαίνει ότι θα τερματίσουμε τρίτοι του χρόνου; Όχι, στην πραγματικότητα θα είναι μάλλον πιο δύσκολο. Ο ρόλος μου σε αυτό δεν είναι να ανησυχώ για την οικονομική πίεση της συμμετοχής στο Champions League, είναι να δημιουργήσω μια ομάδα που ελπίζω να μπορεί να αγωνιστεί στο Champions League και να συνεχίσει να βελτιώνεται στην Premier League. Το πόσα χρήματα βγάζεις δεν είναι ο λόγος για τον οποίο μπαίνεις στο Champions League. Είναι το τι κάνεις με αυτά τα χρήματα. Χτίζεις πάνω σε αυτά; Χτίζεις μια ομάδα ή λες 'επειδή είμαστε στο Champions League του χρόνου, θα είμαστε σπουδαίοι'. Το θέμα δεν είναι μόνο να έχεις χρήματα, αλλά και το πώς τα ξοδεύεις. Αν έχω τα μισά χρήματα από αυτά που έχει κάποιος άλλος, αν τα ξοδέψω καλύτερα τότε μπορώ και πάλι να τον νικήσω».

Εδώ το σχετικό απόσπασμα από την συνέντευξη Τύπου:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα