Προκριματικά Euro: Διπλό με ανατροπή για την Ολλανδία, «σέρβιραν» νίκες Μλαντένοβιτς και Σπόραρ

Νίκος Κικίδης
Ολλανδία

bet365

Το νικηφόρο σερί συνεχίστηκε για την Ολλανδία, η οποία επικράτησε με ανατροπή 2-1 της Ιρλανδίας και παρέμεινε στη δεύτερη θέση. Δυο ασίστ ο Μλαντένοβιτς στο διπλό της Σερβίας, «μέσα» σε δυο γκολ κι ο Σπόραρ!

2ος Όμιλος

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με το καλησπέρα στην έδρα της Ιρλανδίας, όμως η Ολλανδία έβγαλε μέταλλο και με ανατροπή 2-1 πήρε την τρίτη σερί νίκη στον όμιλο που την κράτησε στη δεύτερη θέση, υπερτερώντας στην ισοβαθμία επί της Ελλάδας. Το ξεκίνημα πάντως αποδείχθηκε πολύ δύσκολο για τους Οράνιε, αφού μόλις στο 5΄ο Φαν Ντάικ έκανε χέρι στην περιοχή και ο Ίνταχ ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι για το 1-0 των Ιρλανδών!

Με την πάροδο του χρόνου ωστόσο οι Ολλανδοί πήραν τα ηνία και απάντησαν με τον ίδιο τρόπο, όταν ο Χάκπο ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-1 στο 19΄. Η ανατροπή τελικά ολοκληρώθηκε στην αρχή του β΄μέρους όταν ο Βέγκχορστ συνδυάστηκε άψογα με τον Ντάμφρις για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με μονοκόμματο τελείωμα (56΄).

5η αγωνιστική

Ελλάδα-Γιβραλτάρ 5-0
Ιρλανδία-Ολλανδία 1-2

Βαθμολογία

  1. Γαλλία 5 (11-0) 15
  2. Ολλανδία 4 (8-5) 9
  3. Ελλάδα 5 (10-5) 9
  4. Ιρλανδία 5 (5-7) 3
  5. Γιβραλτάρ 5 (0-17) 0

Επόμενη αγωνιστική (13/10)

Ολλανδία-Γαλλία
Ιρλανδία-Ελλάδα

5ος Όμιλος

Νίκη πρωτιάς για την Αλβανία! Η ομάδα του Σιλβίνιο επικράτησε με 2-0 της Πολωνίας και ανέβηκε εκ νέου στην κορυφή του 5ου ομίλου, με δέκα βαθμούς, στο +2 από Τσεχία και Μολδαβία, με τους Τσέχους να έχον ματς λιγότερο, Δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, η οποία είναι στην τέταρτη θέση με έξι βαθμούς. Θυμίζουμε πως προτού καν προλάβει να συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, οπαδοί των γηπεδούχων άναψαν καπνογόνα στις εξέδρες και τα πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Στο 21' ο Κίβιορ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, όμως μετά από παρέμβαση του VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι εν τέλει ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 37' με φανταστικό σουτ του Ασάνι από δύσκολη θέση έξω από την περιοχή.

Οι Αλβανοί βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 62' όταν ο Ραμαντάνι γύρισε την μπάλα, ο Ντακού κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή, ρόλαρε το σώμα του και με εξαιρετικό τελείωμα εκτέλεσε τον Σέζνι για το 2-0. Η ομάδα του Σιλβίνιο διατήρησε το σκορ της μέχρι το φινάλε και πήρε το τρίποντο.

Για του Πολωνούς ο Τόμας Κεντζιόρα του ΠΑΟΚ ήταν βασικός και αναντικατάστατος στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Ντάμιαν Σιμάνσκι της ΑΕΚ είδε το ματς από τον πάγκο.

Νωρίτερα, η Μολδαβία πήρε σημαντικό «διπλό» στα Νησιά Φερόε, επικρατώντας 1-0, σε ένα παιχνίδι μάλιστα που διηύθυνε ο Έλληνας ρέφερι, Βασίλης Φωτιάς. Έτσι, η Μολδαβία, σε συνδυασμό με την ήττα της Πολωνίας, ανέβηκε στην 3η θέση του ομίλου της και είναι κάτι παραπάνω από ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 53ο λεπτό ο Βαντίμ Ράτα. Για τους φιλοξενούμενους έπεσε στο πρώτο ημίχρονο ο μέσος του Πανσερραϊκού, Βίκτορ Στίνα.

5η αγωνιστική

Νησιά Φερόε - Μολδαβία 0-1
Αλβανία - Πολωνία 2-0

Βαθμολογία

  1. Αλβανία 5 (8-3) 10
  2. Τσεχία 4 (7-2) 8
  3. Μολδαβία 5 (5-5) 8
  4. Πολωνία 5 (6-8) 6
  5. Νησιά Φερόε 5 (2-10) 1

Επόμενη αγωνιστική (12/10)

Αλβανία - Τσεχία
Νησιά Φερόε - Πολωνία

7ος Όμιλος

Το Μαυροβούνιο μπορεί νωρίτερα να πήρε τη νίκη επί της Βουλγαρίας χάρη στον Γιόβετιτς του Ολυμπιακού, όμως το διπλό της Σερβίας επί της Λιθουανίας είχε άρωμα... Παναθηναϊκού! Με τον αριστερό μπακ του τριφυλλιού, Φιλίπ Μλαντένοβιτς, άλλωστε να μοιράζει δυο ασίστ, κλέβοντας λίγη από τη λάμψη του Μίτροβιτς (χατ τρικ ), οι Σέρβοι επικράτησαν με 3-1 και παρέμειναν στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα σε 21' και 32΄για να χτίσουν βάσεις νίκης στη Λιθουανία, με τον Μίτροβιτς να ολοκληρώνει το προσωπικό του χατ τρικ στο 43΄έπειτα από ασίστ του Τάντιτς. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 3-1 με τον Παλάσκουσκας στην εκπνοή του ημιχρόνου.

5η αγωνιστική

Μαυροβούνιο - Βουλγαρία 2-1
Λιθουανία - Σερβία 1-3

Βαθμολογία

  1. Ουγγαρία 4 (7-1) 10
  2. Σερβία 5 (9-4) 10
  3. Μαυροβούνιο 5 (5-5) 8
  4. Βουλγαρία 5 (3-8) 2
  5. Λιθουανία 5 (4-10) 2

Επόμενη αγωνιστική (14/10)

Ουγγαρία - Σερβία
Βουλγαρία - Λιθουανία

8ος Όμιλος

Ο Άντραζ Σπόραρ δεν σκόραρε όπως έκανε κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία (και μάλιστα δις). Η Σλοβενία, όμως, δεν χρειάστηκε τα γκολ του (βασικού, όπως και ο Άνταμ Τσέριν) επιθετικού του Παναθηναϊκού για να ξεπεράσει το αδύναμο Σαν Μαρίνο με 4-0 (4’ Βιπότνικ, 16’ Μλάκαρ, 61’ Λόβριτς, 67’ Καρνίτσνικ) στο Σέρα Βάλε. Έδωσε, πάντως, την ασίστ στο τρίτο και στο τέταρτο γκολ. Ο τρίτος Πράσινος Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, μπήκε ως αλλαγή στο 65’.

Μετά από αυτή τη… διαδικαστική νίκη, η Σλοβενία μοιράζεται την κορυφή του ομίλου με την Δανία, η οποία πέτυχε τη νίκη της ημέρας, αφού στο ντέρμπι κορυφής επικράτησε της Φινλανδίας στο Ελσίνκι (1-0), χάρη σε γκολ του Πιέρ Εμίλ Χόιμπιεργκ, τέσσερα λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 90. Για τους γηπεδούχους ο Νικολάι Άλχο του Βόλου ήταν βασικός και αγωνίστηγκε για 61 λεπτά.

Πλέον οι Φινλανδοί, σε έναν πολύ συναρπαστικό και απρόβλεπτο όμιλο, μοιράζονται την δεύτερη θέση με το Καζακστάν, το οποίο νίκησε στην Αστάνα την καταρρέουσα Βόρεια Ιρλανδία με 1-0 (27’ Σαμορόντοφ) και παραμένει στο «κόλπο» μιας ιστορικής πρόκρισης.

6η αγωνιστική

Καζακστάν – Βόρεια Ιρλανδία 1-0
Φινλανδία – Δανία 0-1
Σαν Μαρίνο – Σλοβενία 0-4

Βαθμολογία

1. Σλοβενία 6 (13-6) 13
2. Δανία 6 (12-5) 13
2. Φινλανδία 6 (11-4) 12
3. Καζακστάν 6 (9-5) 12
5. Β. Ιρλανδία 6 (4-8) 3
6. Σαν Μαρίνο 6 (0-21) 0

Επόμενη αγωνιστική (14/10)

Βόρεια Ιρλανδία – Σαν Μαρίνο
Σλοβενία – Φινλανδία
Δανία – Καζακστάν

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα