Καρμιώτισσα - Οθέλλος 6-6: Ρεκόρ τερμάτων στο φετινό πρωτάθλημα και επική επιστροφή της Καρμιώτισσας (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Σε ένα παιχνίδι, όπου οι άμυνες απουσίαζαν, Οθέλλος και Καρμιώτισσα αναδείχθηκαν ισόπαλες στο «Στέλιος Κυριακίδης» με το απίστευτο 6-6. Παρά το γεγονός ότι ο Οθέλλος προηγήθηκε με το εντυπωσιακό 4-1 στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα στο δεύτερο να βρουν την ισοφάριση με δυο γκολ στις καθυστερήσεις.

Απίστευτο και όμως «κυπριακό»! Σε ένα παιχνίδι, όπου απουσίαζαν οι άμυνες, ο Οθέλλος και η Καρμιώτισσα αναδείχθηκαν ισόπαλες 6-6 στο «Στέλιος Κυριακίδης» στο πρωτάθλημα των play out του πρωταθλήματος CYTA. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πέτυχε έξι γκολ ο Οθέλλος στην ιστορία του στην πρώτη κατηγορία, ενώ το συγκεκριμένο ματς ξεπέρασε το ρεκόρ τερμάτων που είχε σημειωθεί στο ΑΕΛ - Εθνικός (5-5) στον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.


Σαρώτικος Οθέλλος στο «Στέλιο Κυριακίδης»


Οι δυο ομάδες, με την απουσία βαθμολογικού κινήτρου παρουσιάστηκαν χαλαρές στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι επιθετικοί να το εκμεταλλευτούν. Μόλις στο 3’ ο Κοβάσεβιτς βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από την αριστερή πλευρά και με όμορφο τελείωμα έκανε το 1-0 για την Καρμιώτισσα. Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο δεξιός μπακ του Οθέλλου, Σλάβικ, με πανομοιότυπο τρόπο ισοφάρισε για τον Οθέλλο στο 8. Λίγα λεπτά αργότερα ο Κατσαντή, από τη μεγάλη περιοχή αστόχησε, ενώ στο 21’ ο Σούτο αστόχησε σε τετ και προειδοποίησε την άμυνα της Καρμιώτισσας. Τελικά, ο ίδιος παίκτης στο 27’ μπήκε στη μεγάλη περιοχή και τελείωσε υποδειγματικά τη φάση για το προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Ο Οθέλλος συνέχισε να είναι επικίνδυνος και έχασε ευκαιρία στι 37’, με κεφαλιά του Γιάνσεν, ενώ κατάφερε να κάνει το 3-1 υπέρ του με γυριστό σουτ του Πιχ ένα λεπτό αργότερα. Η ομάδα του Κώστα Σακκά, δεν σταμάτησε εκεί και βρήκε και τέταρτο γκολ στο 43’ με τον Σλάβικ, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.


Επική ανατροπή των γηπεδούχων


Στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό δεν άλλαξε, με τις δυο ομάδες να μην έχουν αποτελεσματικές άμυνες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ξανά «βροχή» γκολ και πολλές φάσεις. Στο 48’ ο Πιχ έκανε το 1-5 μετά από μια φάση διαρκείας στη μεγάλη περιοχή. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Σλάβικ, με τον Κατσαντώνη να εκτελεί εύστοχα για το 2-5, ενώ στο 62’ ο Ντούμπια με δυνατό σουτ έκανε το 3-5. Νωρίτερα, πριν το γκολ του Ντούμπια οι φιλοξενούμενοι έχασαν δυο κλασικές ευκαιρίες με τον Μπραμπίγια στο 55’ και το Ναρτίνι ένα λεπτό αργότερα. Τελικά, η ομάδα του Κώστα Σακκά πέτυχε και έκτο τέρμα στο 67’ με συρτό σουτ του Ναρτίνι, ενώ η Καρμιώτισσα μείωσε σε 4-6 στο 81’ με συρτό σουτ του Ματθαίου. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελική τους λέξη και στις καθυστερήσεις έκαναν αυτό που φάνταζε απίστευτο. Αφού μείωσαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Κατσαντώνη, ισοφάρισαν σε 6-6 με τον ίδιο ποδοσφαιριστή. Η φάση της ισοφάρισης ελέγχθηκε και από το VAR και μετά από αρκετά λεπτά το γκολ επικυρώθηκε.

Καρμιώτισσα (Μάριος Χαραλάμπους): Άντος, Γκραντινάρου, Αγγελή (46′ Ρόσι), Μαλόνε, Κοβάσεβιτς, Νεοφύτου, Τσουκαλάς (75′ Ματθαίου), Ψύχας (46′ Ντούμπια), Θεοδώρου (75′ Παντελή), Ουεσλάτι, Κατσαντώνης.

Οθέλλος (Κώστας Σακκάς): Τζιακουρής, Κόπας, Σλάβικ, Γιάνσεν, Κυριάκου, Μπραμπίγια (75′ Ιωάννου), Χατζηπασχάλης, Ναρντίνι, Κατσιατή, Πιχ, Σούτο (75′ Σανγκαρέ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα