Μίλαν - Μπολόνια 2-2: «Μαχαιριά» στο 90+2΄και τέλος στο σερί!

Νίκος Κικίδης
Πούλισικ

bet365

Η Μίλαν έχασε δυο πέναλτι, δεν κατάφερε ποτέ να τελειώσει το ματς και το πλήρωσε με ισοφάριση της Μπολόνια στο 90+2΄(2-2), χάνοντας βαθμούς στο κυνήγι της κορυφής.

Σερί ήταν και πάει! Η Μίλαν μετρούσε πέντε διαδοχικές νίκες στη Serie A, έδειχνε να ζεσταίνει τις μηχανές ενόψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος, αλλά η Μπολόνια του Λυκογιάννη αποδείχθηκε εμπόδιο ανυπέρβλητο. Με τα δυο χαμένα πέναλτι να τους στοιχειώνουν, οι Ροσονέρι τιμωρήθηκαν για την αστοχία τους στο 90+2΄ από τους φιλοξενούμενους που ισοφάρισαν στο τελικό 2-2 και τους κράτησαν μακριά από την κορυφή.

Σε ένα ματς με καλό ρυθμό και χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, η Μπολόνια ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 29΄, όταν έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή η μπάλα στρώθηκε στον Ζίρκσι που νίκησε τον Μενιάν στο τετ-α-τετ για το 0-1. Στο 42΄η Μίλαν είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Κιάερ, το οποίο προκάλεσε την αποβολή του Τιάγκο Μότα από τον πάγκο για έξαλλες διαμαρτυρίες, όμως ο Σκορούπσκι νίκησε τον Ζιρού από τα έντεκα βήματα.

Τρία λεπτά αργότερα ωστόσο ο Λόφτους Τσικ βρήκε δίχτυα για το 1-1 για να διαμορφώσει το σκορ ημιχρόνου, σε μια μεγάλη ανάσα για τη Μίλαν. Με το καλησπέρα του β΄μέρους ο Ζίρκσι σπατάλησε τεράστια ευκαιρία αστοχώντας απέναντι από τον Μενιάν, με τους Ροσονέρι να απαντούν με ακόμα μεγαλύτερη στο 74΄. Ο Λεάο κέρδισε πέναλτι, ο Τεό Ερναντές ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά... δεν ήταν γραφτό.

Ο Γάλλος σε πρώτο χρόνο χτύπησε το δοκάρι, σε δεύτερο σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε βάσει τον κανονισμών που αναφέρουν πως αν η μπάλα επιστρέψει στον ίδιο παίκτη μετά από εκτέλεση στο δοκάρι, τότε η κατοχή αλλάζει. Ακόμα κι έτσι ο Λόφτους Τσικ σκόραρε με κεφαλιά στο 83΄για να δώσει το προβάδισμα στους Ροσονέρι, οι οποίοι ωστόσο έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους.

Στις καθυστερήσεις ο Τερατσιάνο ανέτρεψε τον Κρίστενσεν στην περιοχή και ο Ορσολίνι σκόραρε από την άσπρη βούλα για το τελικό 2-2 που άφησε το σύνολο του Στέφανο Πιόλι στο -7 από την κορυφή της Serie A.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (59΄Φλορέντσι), Κιάερ, Γκάμπια, Ερναντές, Αντλί (59΄Μούσα), Ράιντερς, Λεάο (87΄Οκάφορ), Πούλισικ (87΄Τερατσιάνο), Λόφτους Τσικ, Ζιρού (60΄Γιόβιτς)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα