Φροζινόνε - Μίλαν 2-3: Εφτάψυχοι Ροσονέρι, απόδραση με ανατροπή στο φινάλε! (vid)

Νίκος Κικίδης
Μίλαν

bet365

Η Μίλαν είδε τη Φροζινόνε ανατρέπει το σκορ και το ματς να στραβώνει για τα καλά, όμως όμως με δυο γκολ στο φινάλε τα έφερε ξανά... τούμπα και απέδρασε με το τρίποντο (2-3).

Θρίλερ μέχρι τέλους και νίκη με την... ψυχή στο στόμα! Η Μίλαν τα χρειάστηκε στην έδρα της Φροζινόνε, είδε τους γηπεδούχους να ανατρέπουν το σκορ, όμως με γκολ των Γκάμπια και Γιόβιτς στο τελευταίο εικοσάλεπτο γλίτωσε τη γκέλα και επέστρεψε στις επιτυχίες (2-3).

Οι Ροσονέρι μάλιστα ήταν οι πρώτοι που χαμογέλασαν σε μια χορταστική αναμέτρηση με πέντε γκολ, όταν στο 17΄ο Λεάο σέρβιρε για τον Ζιρού στο δεύτερο δοκάρι και ο τελευταίος άνοιξε το σκορ με όμορφη κεφαλιά στην κλειστή γωνία. Όσο το εύθραυστο 0-1 όμως παρέμενε, η Φροζινόνε ήλπιζε και τελικά έκανε τη ζημιά στο 21΄! Ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Λεάο και ο Σούλε νίκησε τον Μενιάν από την άσπρη βούλα, επαναφέροντας άμεσα την ισορροπία.

Το γκολ έδωσε ώθηση στη Φριζονόνε που ισορροπούσε στο γήπεδο απέναντι σε μια άκεφη και χωρίς ιδέες Μίλαν, με τους γηπεδούχους τελικά να κάνουν την ανατροπή στο 65΄. Ο Σούλε έβγαλε την κάθετη για τον Ματσιτέλι και ο Ιταλός νίκησε τον Μενιάν από δύσκολη γωνία, με τον Γάλλο να φέρει χαρακτηριστική ευθύνη. Η Μίλαν όφειλε να ανεβάσει ταχύτητες αν ήθελε να αποφύγει τη γκέλα και τελικά κατάφερε να χτυπήσει δυο φορές μέσα σε δέκα λεπτά.

Αρχικά στο 72΄ο Γκάμπια ισοφάρισε με κεφαλιά σε 2-2, ενώ στο 81΄η άμυνα της Φροζινόνε αδράνησε και η μπάλα στρώθηκε στον Γιόβιτς που έφερε τούμπα το ματς ανενόχλητος με όμορφο τελείωμα την περιοχή. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τη Μίλαν να παίρνει το τρίποντο που την έστειλε στο -5 από την κορυφή αλλά με δυο ματς περισσότερα από την πρωτοπόρο Ίντερ.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (86΄Φλορέντσι), Κιάερ, Γκάμπια, Ερναντές, Αντλί, Ρέιντερς (62΄Μπενασέρ), Πούλισικ (80΄Γιόβιτς), Ραφαέλ Λεάο, Λόφτους Τσικ (62΄Οκάφορ), Ζιρού (86΄Μούσα)

Ανάσα για Ουντινέζε στη μάχη της παραμονής

Η Έμπολι υποδέχτηκε στο «Καστελάνι» την Τζένοα, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 0-0. Το αποτέλεσμα αυτό κράτησε τους γηπεδούχους στη 19η θέση με 18 βαθμούς, όντας ισόβαθμοι με την Κάλιαρι και τη Βερόνα, ενώ συνεχίζουν τη «μάχη» τους για την παραμονή. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στην 11η θέση με 29 πόντους, διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη.

Ουντινέζε και Μόντσα ήρθαν ισόπαλες δίχως σκορ (0-0) στο «Φρίουλι», σε μια αναμέτρηση δίχως πολλές κλασικές ευκαιρίες. Με αυτόν τον βαθμό της ισοπαλίας, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στη 16η θέση με 19 βαθμούς και βρίσκονται μόλις στο +1 από τη... σωτηρία, ενώ έχουν σε απόσταση «αναπνοής» τις Βερόνα, Κάλιαρι και Έμπολι. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι, έφτασαν τους 29 πόντους και τη 12η θέση, στο +11 από την επικίνδυνη ζώνη.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα