Την Παρασκευή η απολογία του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια με τον Αρη

Την Παρασκευή η απολογία του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια με τον Αρη

bet365

H ΠΑΕ ΠΑΟΚ κλήθηκε να απολογηθεί την Παρασκευή (3/12) για όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα κόντρα στον Άρη και, όπως αναμενόταν, το κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα «βαρύ». Τι προβλέπει η ΚΥΑ για τις παραβάσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα όσα έγιναν στον αγώνα απέναντι στον Άρη την περασμένη Κυριακή (28/11), με το κατηγορητήριο που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι «ασπρόμαυροι» να είναι ιδιαίτερα «βαρύ».

Το πρωί της Παρασκευής (3/12) η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα βρεθεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή της Super League και θα απολογηθεί με βάση το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ και κινδυνεύει με τιμωρία του γηπέδου της Τούμπας από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές, για εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο που συνδέονται, είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων (παράγραφος 4, περίπτωση β του άρθρου 15).

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League κάλεσε επίσης σε απολογία τις ΠΑΕ Ολυμπιακός (για τον αγώνα με το Βόλο), ΟΦΗ (για το παιχνίδι με τον Ιωνικό), Παναθηναϊκός (για το ματς με τον Παναιτωλικό) και ΠΑΣ Γιάννινα (για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ).

Τι προβλέπει η ΚΥΑ για παραβάσεις υγειονομικού πρωτοκόλλου

Εκτός από την τιμωρία της έδρας του για τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Άρη, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με μια ακόμα αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, ξεχωριστά απ’ αυτές που προβλέπονται για τα περιστατικά βίας, βάσει των όσων είπε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης.

Ο «Δικέφαλος» αναμένεται να τιμωρηθεί με ποινή που θα του επιβληθεί λόγω της παρουσίας ανεμβολίαστων στις εξέδρες της Τούμπας, κάτι που αποκαλύφθηκε από την αυτεπάγγελτη έρευνα της αστυνομίας μετά τις συλλήψεις που έγιναν για συμμετοχή τεσσάρων οπαδών του ΠΑΟΚ στα επεισόδια.

Ο Υπουργός Υγείας θα κληθεί να απαντήσει στο πως θα επιβληθεί η ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, καθώς στην ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου δεν προβλέπεται ποινή έδρας, σε ομάδες που δεν είναι υπότροπες και έχουν τιμωρηθεί για παραβιάσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Συγκεκριμένα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, βάσει της οποίας οι φίλαθλοι επέστρεψαν στα γήπεδα, καταγράφηκαν και οι κυρώσεις σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων. Για τις περιπτώσεις παράβασης των κανόνων ως προς τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό θεατών ή την ιδιότητα αυτών (εμβολιασμένοι, ανήλικοι, νοσήσαντες κ.λπ.), για τις ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων – όπως είναι η Τούμπα – ισχύουν οι κάτωθι διοικητικές κυρώσεις: Επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 15.000 ευρώ στη γηπεδούχο ομάδα και απαγόρευση εισόδου θεατών στη θύρα ή στις θύρες όπου διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις για μία αγωνιστική.

Σε περίπτωση υποτροπής, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ στη γηπεδούχο ομάδα και γενική απαγόρευση εισόδου θεατών για μία αγωνιστική. Σε τρίτη παράβαση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 60.000 ευρώ και γενική απαγόρευση εισόδου θεατών για δύο αγωνιστικές.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα