Θα πετύχει ο Καρβαλιάλ;

Θα πετύχει ο Καρβαλιάλ;

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Θα πετύχει ο Καρβαλιάλ;

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα που όλο και περισσότεροι βάζουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Καμία ομάδα, σε καμία χώρα του κόσμου, σε κανένα πρωτάθλημα στον πλανήτη, δεν φτιάχτηκε με 15 μεταγραφές και νέο τεχνικό διευθυντή, προπονητή, συνεργάτες κ.τ.λ σε τρεις μήνες.

Δίνω ένα παράδειγμα. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα τέτοιο καιρό πέρυσι ήταν πολύ πιο μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας από τον Ολυμπιακό του Μαρτίνεθ φέτος και χωρίς να παίζει στην Ευρώπη. Η εικόνα της δε σε ορισμένα ματς στην αρχή της σεζόν, όπως για παράδειγμα με τον Βόλο στη Ριζούπολη, ήταν να μασάς και να φτύνεις. Στον Ολυμπιακό μάλλον ο Αλμέιδα θα είχε φύγει στους 3 μήνες γιατί ήταν τριτο-τέταρτος με μεγάλη απόσταση από τον πρώτο και χωρίς να παίζει και ευρωπαϊκά ματς.

Συνεπώς, πριν απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί ήρθε ο Καρβαλιάλ, τι προπονητής είναι και αν μπορεί να πετύχει, ας ψάξουμε απάντηση στο γιατί έφυγε ο προηγούμενος και γενικά ας ψάξουμε απάντηση για το τι μπορεί να συμβεί σε μία ομάδα που τους τελευταίους 17 μήνες έχει αλλάξει έξι προπονητές. Δεν βγαίνει ούτε 3 μήνες στον καθένα θητεία κατά μέσο όρο.

Το ξέρουν πρώτοι από όλους στον Ολυμπιακό ότι αυτό δεν είναι σοβαρό φαινόμενο. Το ξέρουν πρώτοι στον Ολυμπιακό ότι αυτό δεν πρόκειται να τους οδηγήσει πουθενά. Γιατί λοιπόν το κάνουν; Δεν έχω απάντηση είναι αλήθεια. Ο Μαρινάκης στηρίζει έναν προπονητή στη Νότιγχαμ για πάνω από 2 χρόνια, ο οποίος αν θέλετε την άποψή μου, ειδικά την φετινή σεζόν τα έχει κάνει μαντάρα με ένα πραγματικά πολύ καλό ρόστερ. Στον Ολυμπιακό όμως δεν μπορεί να περιμένει ούτε μέρα πάνω από τους 3 μήνες.

Συνεπώς οι πιθανότητες να τα καταφέρει ο Καρβαλιάλ δεν ξέρω αν στην πραγματικότητα είναι πολλές. Από τι θα κριθεί άλλωστε ουδείς γνωρίζει; Αν χάσει δύο ντέρμπι για παράδειγμα έφυγε; Γιατί ο Ολυμπιακός μαζί με του Κυπέλλου, του δεύτερου γύρου και των πλέι οφ έχει να δώσει καμιά δεκαπενταριά ντέρμπι μέχρι το τέλος της σεζόν! Αν χάσει και αυτός ευρωπαϊκό ματς με κάτω τα χέρια έφυγε, όπως ο προκάτοχός του, τελειώνουν τα κανονάκια του, οι ζωές του;

Αλήθεια τι ζητήθηκε από τον Καρβαλιάλ; Να φτιάξει ομάδα, να πάρει το πρωτάθλημα, να κάνει νταμπλ, να πάει μακριά στην Ευρώπη, μήπως όλα μαζί. Διότι θα κριθεί με βάση αυτά που του ζητήθηκαν. Τι συζήτησαν, τι του είπαν, γιατί τον προσλαμβάνουν και γιατί έδιωξαν τον προκάτοχό του αλήθεια;

Για να συνεννοηθούμε λοιπόν, ό,τι κι’ αν συμβεί με τον Καρβαλιάλ, το λάθος έχει ξεκινήσει πολύ πριν από τον Πορτογάλο. Ο Καρβαλιάλ είναι ένας κανονικός προπονητής. Με τα καλά του και τα στραβά του. Ενας από αυτούς που μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα και δη σε μία ομάδα που πλέον είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έχει καμία υπομονή με τους προπονητές. Δεν ξέρω πόσο καλύτερο βιογραφικό προπονητή ήθελαν οι φίλοι του Ολυμπιακού που γκρινιάζουν για την επιλογή Καρβαλιάλ; Πόσο καλύτερος να έρθει δηλαδή Δεκέμβριο σε μία ομάδα που δύο χρόνια ζει σε νευρικό κλονισμό και κάθε 3 μήνες αλλάζει προπονητή;

Ο Καρβαλιάλ είναι λοιπόν ένας προπονητής που κάνει την δουλειά αλλού με επιτυχία, αλλού όχι, αλλά την κάνει. Τον ξέρει και τον εμπιστεύεται ο νέος τεχνικός διευθυντής και μαζί θα πορευτούν. Αν θα τα καταφέρει δεν θα κριθεί μόνο από τις ικανότητές του. Κανονικότατος προπονητής ήταν και ο Μαρτίνεθ και πιθανότατα όπως και τόσοι άλλοι που έφυγαν από τον Ολυμπιακό, θα πάει παρακάτω και θα κάνει μια χαρά δουλειά και θα έχει και επιτυχίες. Το θέμα είναι αν θα αλλάξει λογική και ρότα ο Ολυμπιακός με τους προπονητές, διότι αν συνεχίσει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο, είναι απολύτως βέβαιο ότι ούτε ο Καρβαλιάλ θα στεριώσει. Και αυτό δεν θα αλλάξει όσες μεταγραφές κι’ αν γίνουν τον Γενάρη…

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.