Ολυμπιακός: Οι τρεις παλιοί που ξέρουν τι σημαίνει αυτός ο Οργανισμός και η χειρότερη δυνατή διαιτησία

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι τρεις παλιοί που ξέρουν τι σημαίνει αυτός ο Οργανισμός και η χειρότερη δυνατή διαιτησία

bet365

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα πολύ μεγάλο διπλό με την Κηφισιά σε έναν αγώνα που συνάντησε τη χειρότερη ever διαιτησία, τουλάχιστον ως προς τη φετινή χρονιά. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι γεγονός πώς φέτος δεν πλήττουμε καθόλου με όλα όσα συμβαίνουν και παρακολουθούμε και αναμφίβολα θα έχουμε να δούμε αρκετά πράγματα ακόμα (ως προς τις επόμενες αγωνιστικές στη Stoiximan Super League 1). Και επίσης είναι εμφανές πώς δεν περιμέναμε να δούμε τέτοια εξέλιξη και τέτοιο παιχνίδι στην Καισαριανή και σε αυτό το Κηφισιά - Ολυμπιακός (2-3).

Φυσικά εάν εστιάσουμε μόνο στο αγωνιστικό σκέλος ο Ολυμπιακός έδωσε δικαιώματα με την εικόνα του από ένα σημείο και μετά σε αυτό το παιχνίδι. Όμως υπάρχει ένα διαιτητικό σκέλος με έναν Ολυμπιακό να βρίσκεται αντιμέτωπος με τη χειρότερη δυνατή διαιτησία και τη πιο κακή διαιτησία που είχε ever στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Μία διαιτησία που από την καθ' όλα λανθασμένη αποβολή στον Παναγιώτη Ρέτσο και μετά τα έκανε... μαντάρα. Που τα έκανε... θάλασσα.

Τουλάχιστον τρεις φάσεις που σηκώνουν μεγάλη συζήτηση, με μία αποβολή που έπαιξε ρόλο στο ματς

Λίγο πριν το τέλος του α' μέρους ο ρέφερι Μανούχος υπέδειξε μία αποβολή πάνω στον Ρέτσο που και λανθασμένη ήταν και αδικεί τον στόπερ του Ολυμπιακού αλλά και την πειραϊκή ομάδα. Σχεδόν αμέσως μετά ο Ολυμπιακός δέχθηκε το 1-2 και μετά από αυτή τη φάση μπορούμε το δίχως άλλο να καταγράψουμε ότι η λήψη αυτής της απόφασης έπαιξε ρόλο στη ροή της αναμέτρησης.

Υπήρξαν και άλλες φάσεις. Η στιγμή της ακύρωσης του γκολ του Μασούρα από τα πλάνα που είδαμε δεν είναι πειστική αλλά και το ακυρωθέν τέρμα του Ελ Αραμπί. Ένα τέρμα που από τις γραμμές που είδαμε δεν προκύπτει καμία σιγουριά για το πώς και γιατί δεν μέτρησε (το συγκεκριμένο γκολ).

Πάλι καλά για τον Ολυμπιακό που υπήρχε ο Ελ Αραμπί. Που σκόραρε ξανά και δεν πτοήθηκε για να διαμορφώσει το τελικό και πολύ σπουδαίο 2-3.

Εάν ξέρεις και καταλαβαίνεις το τι σημαίνει Ολυμπιακός αυτά συμβαίνουν

Σε αυτόν τον Ολυμπιακό υπάρχουν πρόσωπα που γνωρίζουν πολύ καλά το τι εστί αυτή η ομάδα. Το τι είναι αυτός ο Οργανισμός. Τέτοια πρόσωπα ήταν τρία στον αγώνα με την Κηφισιά.

Είναι ο Γιώργος Μασούρας, αυτός ο πιστός... στρατιώτης του Ολυμπιακού που τα δίνει όλα πάντα και έβαλε μία γκολάρα με φοβερό σουτ. Είναι η προσωπικότητα του Ελ Αραμπί που μπαίνει στον αγώνα, βάζει ένα γκολ που δεν μέτρησε και μετά το νικητήριο τέρμα και είναι και ο Φορτούνης που μετέφερε τη θέληση και την αποφασιστικότητα των παικτών των Πειραιωτών να τελειώσουν το ματς παρότι υπήρξε εντολή να φύγουν.

Ο Ελ Αραμπί που προσέφερε και μία πολύ ωραία εικόνα δίνοντας τη φανέλα του σε ένα ball boy μετά το τέλος του ματς. Ένας παίκτης - κόσμημα που συνεχίζει να προσφέρει ακόμα και στα 37 του χρόνια.

Ο Ελ Αραμπί

Υ.Γ. Πρώτο γκολ του Ναβάρο και πρώτη ασίστ του Ζέλσον Μαρτίνς. Πολύ σημαντικά για τη ψυχολογία των 2 παικτών.

Υ.Γ. 2 Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται πώς υπήρχε οφσάιντ στη φάση του 1-2. Πλην όμως για ακόμα ένα ματς δέχεται 2 γκολ από στατικές μπάλες: ένα φάουλ και ένα πέναλτι του αντιπάλου.

Υ.Γ. 3 Καλή η αντίδραση του κόουτς Καρβαλιάλ από τον πάγκο. Έκανε αλλαγές που βοήθησαν την ομάδα αισθητά όπως των Ελ Αραμπί, Ζέλσον και όχι μόνο.

Υ.Γ. 4 Δεν θα σχολιάσουμε πώς ήταν σούπερ όμως ο Καρβάλιο ήταν ξανά μέσα στις φάσεις των γκολ του Ολυμπιακού (όπως ήταν και στο κόρνερ που βγήκε το γκολ με τον Παναθηναϊκό). Χρειάζεται όμως να προσφέρει περισσότερα τρεξίματα και να λειτουργεί πιο καλά ανασταλτικά και τακτικά.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.