Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ έκανε ξανά τον Γιόβετιτς να νιώσει σημαντικός μέσα στην ομάδα (vids)

Ο Γιόβετιτς

bet365

Ένα ακόμα σημαντικό αγωνιστικό... μυστικό της επιτυχίας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει να κάνει με τη διαχείριση των παικτών που δεν έπαιζαν τόσο πριν όπως ο Γιόβετιτς.

Ο Μαυροβούνιος διεθνής φορ είχε φτάσει στο σημείο κάποια στιγμή να βρεθεί ακόμα και κοντά στο να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Τελικώς ο Στέφαν Γιόβετιτς έμεινε και συνέχισε με τον Μεντιλίμπαρ να του δίνει ξανά ρόλο, όπως ρόλο έχει δώσει σε όλους τους διαθέσιμους σέντερ φορ του.

Ο 34χρονος Γιόβετιτς μπορεί να έχει μπει ως αλλαγή στα δύο από τα τρία ματς του Βάσκου στον πάγκο του Ολυμπιακού όμως έχει νιώσει ξανά σημαντικός ακόμα και σε αυτά τα λεπτά παρουσίας του. Στον πρώτο αγώνα με τη Φερεντσβάρος στο Φάληρο είχε κομβική συμμετοχή στο 1-0 καθώς η δική του είσοδος απελευθέρωσε τον Ελ Καμπί για να βρει δίχτυα. Σε εκείνο το παιχνίδι μπήκε στο 78' αντί του Καρβάλιο.

Με τον ΠΑΟΚ δεν είχε λεπτά συμμετοχής όμως είχε στον αγώνα στην Ουγγαρία. Εκεί όπου ήρθε από τον πάγκο στη θέση του Ελ Καμπί στο 79'. Η διαφορά είναι πώς στο πρώτο ματς του Καραϊσκάκη έπαιξε μαζί με τον Ελ Καμπί ενώ στον επαναληπτικό έπαιξε μόνος του ως φορ προς το τέλος.

Θυμίζουμε πώς μετά το 1-0 του Φαλήρου ο Μεντιλίμπαρ είχε τονίσει για τον Γιόβετιτς: «Παρόλο που υπήρχαν δύο επιθετικοί στο γήπεδό δεν ήταν η ιδέα μας να παίξουμε έτσι αλλά ήταν να μπει ο Γιόβετιτς να βοηθήσει στο κέντρο και να δώσει μεγαλύτερη τροφοδότηση στον επιθετικό μας και να ανοίξει περισσότερο το παιχνίδι και να μπορέσει να σκοράρει ο επιθετικός μας.

Μπορεί να φάνηκε ότι ήμασταν στο 4-4-2, αλλά η ιδέα μας ήταν να μπει ο δεύτερος επιθετικός και να βοηθήσει στο κέντρο και συνεχίσαμε στο 4-2-3-1». Το παράδειγμα του Γιόβετιτς βέβαια είναι ένα από τα πολλά της πολύ καλής διαχείρισης του 62χρονου τεχνικού στους Πειραιώτες.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα