ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 2-2: Ο Μπάκιτς το «γύρισε» από 2-0 και «πάγωσε» τους γηπεδούχους

Γιώργος Ντυμένος

bet365

Με δυο γκολ των Ροσέρο και Κόντε στο πρώτο 20λεπτο ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειχνε κυρίαρχος, αλλά ο Μάρκο Μπάκιτς με δυο γκολ σε 15 λεπτά (68', 83' πεν.) στέρησε από τους γηπεδούχους δυο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού

Πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε στους «Ζωσιμάδες», όπου ο ΟΦΗ απέσπασε 2-2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα παρότι στο πρώτο μισό οι γηπεδούχοι πήραν... αέρα δύο τερμάτων.


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Σούλη στο τέρμα, τους Σόρια, Μπακαδήμα, Παντελάκη, Κιάκο τετράδα στην άμυνα, τους Λιάσο, Τζίνο, Ριένστρα στον άξονα, τους Τούτου, Ροσέρο στα «φτερά» και τον Κόντε φορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Μπάουμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Βούρο, Λαμπρόπουλο, Τοράρινσον τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους.Μπάκιτς, Γκαγιέγος, Τοράλ στον άξονα, τους Μπάκου, Ριέρα στα άκρα και τον Ισέκα στο «9».

Ο Τούτου δημιουργούσε ρήγματα, γκολ και ασίστ από τον Ροσέρο

Σέντρα στο ματς και τα πρώτα λεπτά κύλησαν με τον ΟΦΗ να διατηρεί την κατοχή και μάλιστα στο 7' βρέθηκε φάτσα με το 0-1 όταν ο Τοράλ έπαιξε πανέμορφα κάθετα για τον Μπάκου που βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων αλλά απέναντι από τον Σούλη έκανε κακό τελείωμα και η μπάλα πέρασε άουτ. Κάπου εκεί όμως τα δεδομένα άλλαξαν.

Οι του ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκαν την καλή κατάσταση του Τούτου που δημιουργούσε ρήγματα από τα αριστερά, πήραν την κατοχή και άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους τελική, όταν ο 26χρονος έκανε στο 9' την κούρσα, έπαιξε για τον Ριένστρα μέσα στα αντίπαλα καρέ και εκείνος «έκοψε» για τον Ροσέρο που ακολουθούσε τη φάση και σε ρυθμό προπόνησης «έγραψε» το 1-0.

..

Αυτόματα οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία, πήγαιναν πλέον πρώτοι στις «μονομαχίες, κέρδιζαν όλες τις δεύτερες μπάλες, οδηγούσαν τους αντιπάλους τους σε λάθη και κέρδιζαν στατικά γύρω από τα καρέ τους. Ο Τούτου στο 11' απείλησε ξανά και στο 20' ο «Αγιαξ της Ηπείρου» διπλασίασε τα τέρματά του με τον Κόντε. Ο Ισπανός φορ, όπως και δύο συμπαίκτες του, «έσπασαν» το οφ-σάιντ των Κρητικών μετά από γέμισμα του Ροσέρο σε εξέλιξη στημένης φάσης και με κεφαλιά «έγραψε» το 2-0.

Ο ΟΦΗ την κατοχή, αλλά ως εκεί...

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΣ πήγε το παιχνίδι... εκεί που ήθελε. Ο ΟΦΗ κρατούσε μπάλα σε επίπεδα οριακά πάνω του 60%, όμως ξέχωρα από μία επικίνδυνη στιγμή που βρήκε με τον Ισέκα στο 39' (απέκρουσε ο Σούλης), δεν απειλήθηκε ουσιαστικά άλλη φορά. Οι γηπεδούχοι είχαν «κλείσει» τους διαδρόμους και έψαχναν την κόντρα, ενώ πρέσαραν σωστά εμποδίζοντας τους αντιπάλους τους να αναπτυχθούν.

Αλλαγές, εσωτερικές και μη, από τους Κρητικούς

Με γνώμονα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί ο Τραϊανός Δέλλας καλούνταν να αλλάξει πολλά. Οπως και θέλησε να κάνει πριν τη σέντρα του δεύτερου μισού, όπου ο Φελίπε πέρασε στο «9» και ο Ισέκα πήγε στα άκρα (ο Βραζιλιάνος φορ αντικατέστησε τον Ριέρα) και ο Βούρος δεξιός μπακ, καθώς ο Λουκάο πέρασε αντί του Μαρινάκη και έγινε παρτενέρ του Λαμπρόπουλου στα στόπερ.

Ο ΠΑΣ «έσβησε» το ματς, χαμηλό τέμπο και απλά... περνούσε η ώρα

Τι είδαμε λοιπόν στο δεύτερο μισό; Υπάρχουν επιμέρους μέρη, ώστε να φτάσουμε στην απάντηση της συγκεκριμένης ερώτησης. Στα πρώτα λεπτά ο ΠΑΣ πήρε άριστα στο κομμάτι της διαχείρισης. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου οδήγησε τον αγώνα εκεί όπου ακριβώς ήθελε, καθώς «πάγωσε» τον ρυθμό και «εγκλώβισε» τον αντίπαλό της. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν μπάλα, όμως όχι μόνο δεν απειλούσαν αλλά δεν έφταναν καν μέχρι τα καρέ των γηπεδούχων. Η αναμέτρηση κυλούσε σε πολύ χαμηλό τέμπο, παρατηρούνταν εκατέρωθεν λάθη και σα να είχε «σβήσει».

Ο Μπάκιτς μείωσε στο 68' με την πρώτη τελική και των δύο ομάδων στο δεύτερο μισό!

Στο 68' όμως όλα άλλαξαν, καθώς στην πρώτη τελική και των δύο ομάδων μετά την ανάπαυλα (!), ο ΟΦΗ βρήκε γκολ και ξαναμπήκε στον αγώνα. Ο Μπάκιτς ήταν ο σκόρερ του, όταν και σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής, η πορεία της μπάλας αλλοιώθηκε έστω και για λίγο και κατέληξε στα δίχτυα του Σούλη. Αυτόματα τα δεδομένα της αναμέτρησης διαφοροποιήθηκαν τα μέγιστα.

...

«Κυρίαρχος» ο ΟΦΗ, ισοφάρισε, «φλέρταρε» ακόμη και με την ανατροπή

Οι φιλοξενούμενοι πήραν ψυχολογία, αύξησαν την πίεσή τους και ο αγώνας κυλούσε στο επιθετικό τους τρίτο. Πλέον ο παράγοντας «νευρικότητα» πέρασε στο... στρατόπεδο των γηπεδούχων, που ήταν η σειρά τους να κάνουν λάθη και να μην έχουν «καθαρό μυαλό».

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα, άρχισαν να παράγουν φάσεις και σε ακόμη μία επίσκεψή τους στα καρέ του Σούλη, σε εξέλιξη στατικού και ύστερα από σουτ του Μπάκιτς, καταλογίστηκε πέναλτι για χέρι του Μπάλαν. Ο Μαυροβούνιος ευστόχησε στο 83' και έφερε τον αγώνα στα «ίσα». Πλέον το ματς ήταν σα να... ξεκινούσε από την αρχή, οι Κρητικοί πατούσαν καλύτερα και με τους Μπάκου, Φελίπε «φλέρταραν» ακόμη και με την ανατροπή.

MVP: Ο Μπάκιτς. Από το 68' και ύστερα βρήκε δις δίχτυα και «ηγήθηκε» της... αντεπίθεσης του ΟΦΗ ώστε να «γυρίσει» το παιχνίδι. Μάλιστα το πέναλτι που ευστόχησε για το 2-2 ήταν μετά από δική του ενέργεια.

Στο ύψος του: Από τον ΠΑΣ ξεχώρισαν, στο πρώτο ημίχρονο, οι Τούτου, Ροσέρο. Κομβική για τον ΟΦΗ ήταν στο δεύτερο μισό η παρουσία του Βούρου ως δεξιός μπακ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ριέρα. «Χάθηκε» στο αριστερό άκρο του ΟΦΗ, δεν απείλησε και την ίδια στιγμή παίκτης της πλευράς του (ο Ροσέρο) είχε στο πρώτο ημίχρονο που έπαιξε γκολ και ασίστ.

Η «γκάφα»: Στη φάση του 2-0 ο ΠΑΣ έβγαλε τρεις παίκτες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας μετά τη σέντρα του Ροσέρο και ο σκόρερ Κόντε καλύπτονταν.

Το «στραγάλι»: Σε ροή αγώνα καταλογίστηκε το πέναλτι της ισοφάρισης του ΟΦΗ (για χέρι του Μπάλαν) και το VAR «συμφώνησε».

Το «ταμείο» του Gazzetta: Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος, μετά το 2-1 όμως ο ΟΦΗ πήρε τα «ηνία» και θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και στην ανατροπή.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Κιάκος, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Κιάκος, Τζίνο, Λιάσος (87΄ Λεό), Ριένστρα (78΄Καραχάλιος), Ροσέρο (87΄Ντεμίρ), Τούτου (92΄Ροζάλες), Κόντε (78΄Μπάλαν).
ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Μαρινάκης (46΄Λουκάο), Βούρος, Λαμπρόπουλος, Τοράρινσον, Μπάκιτς, Γκαγιέγος (63΄Μεγιάδο), Μπάκου, Ριέρα (46΄Φελίπε), Τοράλ (69΄Νέιρα), Ισέκα (63΄Μοσκέρα).

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα