Παναθηναϊκός: Αν δεν το «γυρίσουν» οι παίκτες, θα φτάσει ως τέταρτος σε «όλα ή τίποτα» τελικό Κυπέλλου

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Παναθηναϊκός: Αν δεν το «γυρίσουν» οι παίκτες, θα φτάσει ως τέταρτος σε «όλα ή τίποτα» τελικό Κυπέλλου

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την κατηφόρα του χωρίς ποδοσφαιρική ταυτότητα, πια, Παναθηναϊκού και τον κίνδυνο να τερματίσει στην τέταρτη θέση και να παίξει σ΄ένα ματς μια κούπα και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο εναντίον, πιθανότατα, του Αρη.

Μετά το ματς του Παναθηναϊκού με τη Λαμία στις 17/2 αναφέραμε μεταξύ άλλων; «Κι αν ο Τούρκος κόουτς θεωρεί ότι Πανσερραϊκός, Λαμία, Κηφισιά και ΟΦΗ είναι ‘ένα και το αυτό’ και… δεν τους βλέπει ασχολούμενος μόνο με την ομάδα του, ωφέλιμο θα ήταν για τον Παναθηναϊκό να του (ξανα)μιλήσει κάποιος. Όπως του μίλησαν μετά τον τραυματισμό του Ιωαννίδη που είναι ακόμα στα πιτς… Άλλο ο Πανσερραϊκός, άλλο η Λαμία, το λοιπόν. Άλλο η Λαμία, κι άλλο η Κηφισιά την προσεχή Κυριακή. Άλλη έδρα οι Σέρρες με κενές εξέδρες, άλλο πράγμα το γεμάτο «Γεντί Κουλέ» στην τελευταία αγωνιστική. Τα λέμε από τώρα για να εξηγούμαστε. Δεν είναι όλοι «μικροί». Και δεν είναι όλοι ίδιοι».

Στις 22/2, μετά από την αλησμόνητη πρόκριση επί του ΠΑΟΚ, γράφαμε στο τέλος του κειμένου: «Εχω την εντύπωση πως έμαθε από τα λάθη του ο Δικέφαλος και πως η τεσσάρα από τον Ολυμπιακό θα τον ωφελήσει μακροπρόθεσμα περισσότερο απ' ότι τον έβλαψε για λίγες μέρες. Και δεν θα έλεγα το ίδιο για τον Παναθηναϊκό μετά από τις εμφανίσεις με Λαμία και ΠΑΟΚ...».

Ουδεμία έκπληξη η ισοπαλία με την Κηφισιά

Συνεπώς, για εμάς ουδεμία έκπληξη προκάλεσε το χθεσινό 1-1 του Παναθηναϊκού εναντίον της Κηφισιάς στη Λεωφόρο. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η φιλοξενούμενη αποφάσισε να το παίξει σοβαρά και με όλες τις δυνάμεις το παιχνίδι της. Θα μπορούσε να το «αφήσει». Να βάλει τους αναπληρωματικούς, διότι την Τετάρτη παίζει στην Τρίπολη και την Κυριακή εντός έδρας σε «εξάποντο» ματς με τον Παναιτωλικό στην Καισαριανή. Όμως δεν το έκανε. Πήγαν μαζί Κοτσόλης – Λέτο – Μπράτσος την Τετάρτη να δουν από κοντά τους Πράσινους. Ποιοι παίζουν, πώς παίζουν, ποιοι δεν παίζουν, όλα από κοντά.

Από την άλλη πλευρά δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός ξέρει ποιος είναι ο στόπερ Τεϊσέιρα που χθες αγωνιζόταν υποχρεωτικά ως δεξιός μπακ (αλλά δεν το αξιοποίησαν ούτε κατ’ ελάχιστον οι Πράσινοι). Ούτε ποιος είναι o Tσανάτζια, ούτε ο Γιόβαντσιτς, ούτε πώς αξιοποιεί πλέον ο Μπράτσος τον Ματέους Σάντος, ούτε τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η «στοχοποίηση» του Σένκεφελντ με τον ταχύ και δυναμικό Τετέι.

Προχωράει χωρίς ταυτότητα πια...

Ο Παναθηναϊκός σταδιακά έχει χάσει όλα τα στοιχεία της ταυτότητας που είχε, διότι ο Τερίμ δεν «πάτησε» πάνω σ΄ αυτή προκειμένου να τη βελτιώσει (στην ένταση, στο pressing, στις μεταβάσεις, δεν ήταν ο Θεός της προπονητικής ο Ιβάν...), αλλά θέλησε να δημιουργήσει τον «δικό» του Παναθηναϊκό. Ο δικός του Παναθηναϊκός, λοιπόν, έχει βγάλει δέκα μυϊκούς τραυματισμούς λόγω της διαχείρισης του Τερίμ, έχει μόνιμα τον Αράο ως στόπερ παρότι έκανε δύο μεταγραφές κεντρικών αμυντικών, καταθέτει τρομερή αυτοπεποίθηση στα ντέρμπι, αλλά συμπεριφέρεται και με έπαρση μετά τις επιτυχίες του σ΄αυτά. Όταν ένιωθε πως είχε μεγάλη ανάγκη το αποτέλεσμα, «καθάριζε» και τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αστέρα (όταν ακόμα ήταν νωπή και η φυσιογνωμία «Ιβάν» στην ομάδα) και τον Πανσερραϊκό και τον Ατρόμητο στη ρεβάνς του Περιστερίου. Όταν ένιωσε… χαλαρός, ωραίος και… πανηγυρικός μετά την Τούμπα και τη ρεβάνς της Λεωφόρου με τον ΠΑΟΚ, έχασε τέσσερις βαθμούς από τη Λαμία και την Κηφισιά.

Ο Παναθηναϊκός δεν το έχει χάσει το πρωτάθλημα. Αλλά αυτή τη στιγμή, μ’ αυτή την εικόνα και παρά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, ελάχιστοι οπαδοί του Παναθηναϊκού και απειροελάχιστοι οπαδοί άλλων ομάδων πιστεύουν ότι θα το κατακτήσει. Για να είμαστε ειλικρινείς, βάσει της εικόνας των ανταγωνιστών του, ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή πάει φουλ για τέταρτη θέση και να τα παίξει όλα για όλα στον τελικό του Κυπέλλου: τρόπαιο και Ευρώπη ή ήττα και αποκλεισμός από την Ευρώπη. Αυτό είναι το στιγμιότυπο το σημερινό και δεν το αλλάζει η καταπράσινη συναστρία της προηγούμενης Τετάρτης, ούτε οι φανφάρες του στυλ «Μέχρι να πει 'τελείωσε' ο Παναθηναϊκός, δεν τελειώνει». Αυτά είναι ωραία για λαϊκή κατανάλωση αλλά ο οπαδός του Παναθηναϊκού δεν είναι άσχετος. Βλέπει ότι η ομάδα μετά από τον πρώτο ημιτελικό εναντίον του ΠΑΟΚ, όταν αντιμετώπισε τους μισούς αναπληρωματικούς του Δικέφαλου (Τσιγγάρα, Σαμάτα, Σβαμπ, Μιχαηλίδη, Μάρκος Αντόνιο) έχει πάρει για τα καλά την κατιούσα.

Χωρίς μια καλή συνεργασία Μπακασέτας - Ιωαννίδης

Βλέπει ότι σε δυο σερί ματς έχει MVP τον τερματοφύλακά του (εκπληκτικός χθες ο Γιούρι Λοντίγκιν). Ξέρει ότι χθες η συμπεριφορά της ομάδας μετά την αποβολή του Σένκεφελντ (μέσα ο Γερεμέγεφ, έξω ο Ρουμπέν και ο Μπακασέτας, 4-1-4 με τον Κώτσιρα αμυντικό χαφ) ήταν… ό,τι να’ ναι. Βλέπει ότι σε 152 λεπτά συνύπαρξης, Ιωαννίδης και Μπακασέτας δεν έχουν χτίσει μεταξύ τους ούτε μια συνεργασία που θα καταλήξει σε καλή φάση! Γνωρίζει πολύ καλά πως χθες θα μπορούσε να έχει ηττηθεί και ασφαλώς την προηγούμενη Τετάρτη εναντίον του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει αποκλειστεί βάσει των ευκαιριών των δύο ομάδων.

Ελπίδες υπάρχουν ακόμα για τον Παναθηναϊκό, αλλά νομίζω ότι αυτές εστιάζονται πια περισσότερο στους παίκτες που φέρουν τη δική τους τεράστια ευθύνη για τη χθεσινή εμφάνιση. Eιδικά στα δύο επόμενα ματς εναντίον του Αρη και του ΟΦΗ, όπου ο κίνδυνος της απόλυτης κατηφόρας είναι σαφής. Ο κάθε αντίπαλος δεν είναι βλαξ. Ούτε επηρμένος. Ούτε οκνηρός. Θα μελετήσει επί ώρες, θα προσπαθήσει να απονευρώσει τον κεντρικό άξονα και να βγάλει τον «Μπάκα» εκτός αγώνα, θα προσέξει τις πτέρυγες του Τριφυλλιού, θα προσπαθήσει να εγκλωβίσει τον Ιωαννίδη, θα κάνει το καλύτερο που μπορεί. Αν δεν το κάνουν και οι παίκτες του Τριφυλλιού, όποιοι κι αν επιλέγονται ανά παιχνίδι, είναι βέβαιο πως ο Παναθηναϊκός θα πάει να παίξει -απογοητευμένος ων από την πορεία του στο πρωτάθλημα – έναν τελικό «όλα ή τίποτα» στις 18 Μάη. Κι αν αυτός είναι με τον διψασμένο και ενθουσιασμένο για κούπα, Αρη, το πράγμα θα είναι πολύ δύσκολο...

*Οταν δίνεις πριμ 500.000 ευρώ επειδή ο κίπερ έγινε «Ντουκαντάμ» αφού προηγουμένως ο Αράο είχε κάνει τον Πελέ και ο Λημνιός τον Φαν Μπάστεν, όταν επιβραβεύεις τους παίκτες για ένα ματς στο οποίο δημιούργησαν μία ευκαιρία σε 130 λεπτά, μετά το management... χάνεται. Και σιγά - σιγά χάνεται και η μπάλα.

*Το μοναδικό θετικό για τον Παναθηναϊκό από το χθεσινό ματς είναι ότι δεν προέκυψε τραυματισμός.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...