Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Ο Βέργος... υπέγραψε το θρίλερ στο 95'!

bet365

Ο Νίκος Βέργος στο 95' βρήκε δίχτυα και έδωσε στον Ατρόμητο τη μεγάλη νίκη στο θρίλερ του Περιστερίου με 3-2 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα που έχασε σωρεία ευκαιριών για να πάρει τη νίκη, αλλά τελικά έφυγε με άδεια χέρια και μια... καταδικαστική ήττα! Εντερ και Τζαβέλλας τα άλλα γκολ των γηπεδούχων, Παμλίδης και Εραμούσπε ισοφάρισαν δύο φορές για τον «Αγιαξ».

Δύο φορές ο Ατρόμητος κατάφερε να προηγηθεί στο εξαιρετικό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στα Play Out και δύο φορές οι Ηπειρώτες ισοφάρισαν. Η τρίτη όμως ήταν και η... φαρμακερή για τους Γιαννιώτες καλή για τους Περιστεριώτες, με την ομάδα του Σάσα Ίλιτς να επικρατεί με 3-2 αυτής του Μιχάλη Γρηγορίου, να οριστικοποιεί ουσιαστικά την παραμονή της και να βυθίζει ακόμα περισσότερο τον ΠΑΣ. Ο Ατρόμητος με το τρίποντο αυτό έφτασε τον Αστέρα Τρίπολης στους 31 βαθμούς και την 1η θέση και ο ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε στην τελευταία με 18, 4 λιγότερους από τον Βόλο και την Κηφισιά.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

O Σάσα Ίλιτς κατέβασε τον γηπεδούχο Ατρόμητο σε σχηματισμό 4-3-3. O Mαρκετζιάνι ήταν στην εστία, με τους Κεσχρίντα, Τζαβέλα, Έρλινγκμαρκ και Ντε Μπο στην άμυνα. Ο Κουντέ ήταν το εξάρι, με εσωτερικούς χαφ τον Κουέν και τον Έντερ. Αγκιμπού Καμαρά και Βαλένσια πλαισίωσαν στην επίθεση τον Αντιέλσκι.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τον φιλοξενούμενο ΠΑΣ Γιάννινα με 4-2-3-1. Ο Σούλης ήταν στα δοκάρια, με τους Οσέι Τούτου, Εραμούσπε, Παντελάκη και Κιάκο στην άμυνα. Λίασος - Τζίνο δίδυμο στον άξονα με τον Ριένστρα σε επιτελικό ρόλο. Τζίμαρ - Ροσέρο στα άκρα και Παμλίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Εξαιρετικό ημίχρονο με κυριαρχία ΠΑΣ Γιάννινα και γκολ Ατρόμητου

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του χάνοντας πολλές και σημαντικές ευκαιρίες και τον Ατρόμητο να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Οι Ηπειρώτες παίζοντας μόνο άπω δεξιά έφτασαν στο 4' μια ανάσα από το 0-1, με τον Τζίμα με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης πανηγύρισε γκολ το οποίο αρχικά μέτρησε, αλλά στην συνέχεια μέσω VAR ακυρώθηκε γιατί όπως αποφάσισαν οι Τσακαλίδης και Μεϊντάνας που ήταν στο VAR, δεν πέρασε την γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο παρότι οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και αυτοί με την σειρά τους και στο 27' έφτασαν πάλι κοντά στο γκολ με τον Τζαβέλλα να διώχνει το σουτ του Ριένστρα, ενώ 7 λεπτά αργότερα ο Παμλίδης απείλησε με την μπάλα μετά από κόντρες να βγαίνει κόρνερ περνώντας δίπλα από το δοκάρι.

Με τον ΠΑΣ Γιάννινα να χάνει την μία ευκαιρία μετά την άλλη, ο Ατρόμητος στην πρώτη του φάση κατάφερε να σκοράρει. Συγκεκριμένα στο 37' ο Βαλένσια έκανε ωραία σέντρα και ο Γκονζάλες με εξαιρετικό απευθείας σουτ έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν κάνει το 2-0 στην τελευταία φάση του ημιχρόνου με τον Σούλη να διώχνει εξαιρετικά το φάουλ του Τζαβέλλα.

Νέο εξαιρετικό γκολ και 1-1 από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου

Όσον αφορά το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ και μάλιστα το ίδιο όμορφο με αυτό στο πρώτο. Συγκεκριμένα στο 49' ο Παμλίδης πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, καθώς ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2 βάζοντας δίπλα του τον Λεό και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Μαρκετζιάνι κάνοντας έτσι το 1-1.

Κόντρες και ανενόχλητος ο Τζαβέλλας το 2-1

Μετά το 1-1 ο ΠΑΣ Γιάννινα γύρισε πίσω και έδωσε χώρο στον Ατρόμητο χωρίς όμως να υπάρξει κάποια ευκαιρία. Έτσι φτάσαμε στο 61' όταν σε μια πραγματικά ανύποπτη στιγμή οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν και πάλι. Οι Περιστεριώτες έκαναν γέμισμα στην περιοχή του ΠΑΣ, ο Σούλης έδιωξε με γροθιές με την μπάλα να βρίσκει σε πλάτη και να στρώνεται στον αμαρκάριστο Τζαβέλλα που δεν είχε πρόβλημα προ κενής εστίας να κάνει το 2-1 και να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ατρομήτου.

Επιστροφή με γκολ ο Εραμούσπε

Μετά το 2-1 ο ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε μπροστά και πάλεψε για να ισοφαρίσει και το κατάφερε στο 85'. Αρχικά στο ίδιο λεπτό ο Λεό με κεφαλιά απείλησε και ο Μαρκετζάνι έδιωξε εξαιρετικά σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ όμως ο Εραμούσπε στην επιστροφή μετά από ένα μήνα απουσίας λόγω τραυματισμών, κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά κάνοντας το 2-2.

Κοιμήθηκε η άμυνα του ΠΑΣ και 3-2 με Βέργο ο Ατρόμητος

Με τον Μανούχο να έχει δώσει 9 λεπτά καθυστερήσεων ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεζε για να κάνει το 2-3, αλλά ένα ακόμα λάθος από τα πολλά που έχει κάνει φέτος η άμυνά του, έφερε και πάλι τον Ατρόμητο στη θέση του οδηγού. Συγκεκριμένα στο 90+5' ο Κούντε έκανε εξαιρετική μπαλιά, ο Σούλης κάκιστη έξοδο και ο Βέργος με όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για τον Ατρόμητο.

MVP: Πολλοί μπορούν να μπουν σε αυτή την θέση, αλλά εμείς θα βάλουμε τον Βέργο που με ένα πολύ όμορφο πλασέ λίγα λεπτά αφότου μπήκε αλλαγή έδωσε τη νίκη στον Ατρόμητο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Εδώ θα βάλουμε πολλού. Στο ύψος του στάθηκε ο Παμλίδης, ο Τζαβέλλας, ο Κούντε και ο Εραμούσπε, σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που είχε πολλά γκολ και θέαμα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλη η αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν γίνεται σε ένα ματς τελικό να δέχεσαι 3 γκολ και το 3ο μάλιστα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ΓΚΑΦΑ: Είσαι δύο μέτρα από το τέρμα ανενόχλητος και στέλνεις την μπάλα άουτ. Η γκάφα ανήκει στον Τζίνο αν και θα μπορούσε να ήταν και στον Σούλη που στις καθυστερήσεις έκανε κακή έξοδο με συνέπεια να γίνει το 3-2.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μία σημαντική στιγμή υπήρξε για τον Μανούχο και δεν έφταιγε αυτός. Στο γκολ του Τζίμα που αρχικά μέτρησε και μετά ακυρώθηκε το VAR που βέβαια δεν έχει το σύστημα με την γραμμή και αν περνάει ή όχι, αποφάσισε να μην μετρήσει και ο διαιτητής δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το ταμείο γέμισε για τον Ατρόμητο και άδειασε για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αν μάλιστα οι Ηπειρώτες δεν κερδίσουν την επόμενη αγωνιστική η θέση τους δεν θα είναι απλά δύσκολη. Στο ματς στο Περιστέρι οι Ηπειρώτες είχαν τον έλεγχο, τις φάσεις, αλλά σε μια ακόμα αναμέτρηση όχι μόνο δεν μπόρεσαν να κερδίσουν, αλλά έχασαν κιόλας.

Οι συνθέσεις

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Mαρκετζάνι, Κεσχρίντα, Koύντε, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ- Έντερ, Κούεν (55’ Φριτζόνσον), Έρλινγκμαρκ (79’ Ασεβέδο), Καμαρά (55’ Τζοβάρας), Αντζιέλσκι (70’ Βέργος), Βαλένσια (55’ Βρακάς).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Οσέι Τούτου, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Λιάσος (46’ Λέο Μπατίστ), Τζίνο, Τζίμας, Ριένστρα (46’ Καραχάλιος), Ροσέρο (84’ Ντεμίρ), Παμλίδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα