Χριστοβασίλης: «Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, δεν υπάρχει πρόταση για τον ΠΑΣ Γιάννινα» (vid)

Newsroom
xristovasilis

bet365

Ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου από όταν πήρε τα «ηνία» του ΠΑΣ Γιάννινα, δεν κρύφθηκε πίσω από το δάχτυλό του για τη φετινή πορεία της ομάδας και έστειλε μήνυμα «ενότητας» ενόψει του φινάλε της σεζόν.

Την πρώτη του συνέντευξη από όταν και ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΣ Γιάννινα, έδωσε σήμερα (22/3) ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης. Ο οποίος και ζήτησε ενότητα από όλους ενόψει των έξι αγώνων που απομένουν ώστε ο «Αγιαξ της Ηπείρου» να καταφέρει να μείνει στην κατηγορία, ενώ παράλληλα διέψευσε πως έχει υπάρξει η οποιαδήποτε πρόταση για παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Σε κάποιο σημείο πλαισιώθηκε από τους αρχηγούς Εραμούσπε, Κόντε, Παντελάκη, Καραχάλιο, που από την πλευρά τους ανέλαβαν την ευθύνη για τη δεινή βαθμολογική θέση του club, ενώ και ζήτησαν συγνώμη από τον κόσμο για την εικόνα της φετινής σεζόν.

Παράλληλα ο Χριστοβασίλης τόνισε πως ακόμη και αν τελικά ο ΠΑΣ υποβιβαστεί θα γίνουν ενέργειες ώστε να επανέλθει άμεσα στη μεγάλη κατηγορία, ενώ αναγνώρισε και τα λάθη που έχει υποπέσει.

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε τα εξής:
«Καλησπέρα σας,
Σας κάλεσα εδώ σήμερα, σε μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας. Πολλοί ίσως θεωρήσετε ότι ο χρόνος είναι λάθος, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να βρίσκεται δυστυχώς σε δυσχερή θέση.. Ωστόσο, αυτή ακριβώς είναι η ουσία: Στα δύσκολα δεν κρυβόμαστε. Είμαστε εδώ για να βγούμε μπροστά και να μιλήσουμε για το τι έχει συμβεί. Δεν διστάζουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, αλλά παράλληλα στέλνουμε μήνυμα πως είμαστε εδώ για να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να στηρίξουμε την προσπάθεια του προπονητή και των παικτών σε αυτή την μάχη που δίνουν.

Υπάρχει αυτό το ειδικό βάρος και η πίεση να αποδείξεις ότι θα φανείς αντάξιος του έργου που παραλαμβάνεις. Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος που του αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό που έχει σημασία είναι οι πράξεις. Αν είχα έστω και την παραμικρή αμφιβολία για το μέλλον και την παρουσία μου στην ομάδα δεν θα έμπαινα καν σε αυτή την διαδικασία.

Άλλοι θα δείλιαζαν και θα έμπαιναν στην διαδικασία της άμεσης απεμπλοκής από τα κοινά της ομάδας. Αυτή όμως θα ήταν η εύκολη λύση. Δεκαέξι χρόνια στην ομάδα η οικογένεια Χριστοβασίλη έχει αποδείξει πως μόνο για τα εύκολα δεν είναι, και το έχει αποδείξει με πράξεις. Και το ίδιο επαναλαμβάνω κι εγώ ως συνεχιστής του πατέρα μου. Το κίνητρό μου παραμένει ισχυρό και οι ενέργειες μου το αποδεικνύουν.

Αν είχα αποφασίσει να αποχωρήσω δεν θα έδινα λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε με τα βοηθητικά γήπεδα, δύο γήπεδα που χαίρεσαι να τα βλέπεις, αλλά ούτε θα προσπαθούσαμε να λύσουμε το κάθε ξαφνικό πρόβλημα που μας παρουσιαζόταν όπως με τα φώτα στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής Ακόμα και με τις κάμερες και την τοποθέτηση τους στο γήπεδο των Ζωσιμάδων.
Δεν είμαι όμως τέτοιος άνθρωπος γι αυτό και στέκομαι εδώ μπροστά σας για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας ειλικρινά και να δώσω τις απαντήσεις που ζητάτε.

Λάθη έγιναν, και πολλά, τα οποία βαραίνουν εμένα προσωπικά. Λάθος δεν κάνει μόνο αυτός που δεν προσπαθεί, κι εγώ προσπαθώ από αυτά τα λάθη να μάθω. Γι αυτό είμαι εδώ για να κάνω την αυτοκριτική μου. Γνωρίζω πως η βαθμολογική κατάσταση της ομάδας δεν είναι η ιδανική. Γι αυτό κι εγώ εδώ μπροστά σε όλους θέλω να στείλω ένα μήνυμα πως θα κάνουμε τα πάντα για να βγάλουμε την ομάδα από την δύσκολη θέση και γι’ αυτό ζητάω την αμέριστη στήριξή σας, χωρίς αστερίσκους, από τον τελευταίο φίλαθλο της ομάδας μέχρι τους σημαντικότερους άρχοντες της πόλης ώστε στο τέλος της σεζόν η ομάδα να βρίσκεται στην Super League.

..

Η οικογένεια Χριστοβασίλη δεν έχει κρυφτεί ποτέ, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, ακόμα και όταν η ομάδα δύο φορές υποβιβάστηκε. Αλλά και τις δύο φορές βάλαμε τα δυνατά μας και επαναφέραμε την ομάδα εκεί που της αρμόζει. Ακόμα και στο απευκταίο σενάριο του υποβιβασμού, εγώ θα είμαι εδώ για να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα που θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή.

Παράλληλα, θα ήθελα από αυτό το βήμα να βάλω ένα οριστικό τέλος στις διάφορες φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα και αφορούν σενάρια περί πώλησης της ομάδας. Από το 2012 έως και σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ δεν έχει φτάσει καμία απολύτως επίσημη πρόταση για την μεταβίβαση των μετοχών και όπως είχε δηλώσει και ο πατέρας μου εμείς εδώ είμαστε και περιμένουμε και αν έρθει ποτέ κάποιος άνθρωπος ο οποίος θα έχει ένα πλάνο και όραμα για να ανεβάσει τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα ανώτερο επίπεδο εμείς θα είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση για το καλό του συλλόγου. Επαναλαμβάνω όμως κι ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω, πως ποτέ δεν έχει φτάσει στα χέρια μας επίσημη πρόταση και ούτε υπάρχει αυτή την στιγμή ενδιαφέρον.

Αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της ομάδας και στο τέλος να είμαστε εδώ ξανά υπό διαφορετικές συνθήκες και να συζητάμε για την ομάδα που τη νέα χρονιά θα κάνει περήφανη όλη την πόλη των Ιωαννίνων».

«Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι επιχείρηση για εμάς»

Μεταξύ άλλων του τέθηκαν και ορισμένες ερωτήσεις. Οι πιο σημαντικές αφορούσαν τα εξής θέματα:

Για τα χρέη της ΠΑΕ: «Τα ακριβή νούμερα της φετινής χρονιάς δεν τα έχω, αλλά είναι καλύτερα από τα περσινά. Δεν περίμενα ερώτηση λογιστικού περιεχομένου για να έχω τα ακριβή στοιχεία. Από το 2012 είχε δημιουργηθεί μία μεγάλη ζημιά και με πολλή προσπάθεια φτάσαμε σήμερα να είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Όλες οι υποχρεώσεις της ομάδας είναι ρυθμισμένες».

Για το τι σημαίνει για εκείνον ο ΠΑΣ Γιάννινα κι αν είναι κάτι περισσότερο από επιχείρηση: «Το 2008 ήρθε ο πατέρας μας να μας μεταφέρει την υποψία να πάρουμε τον ΠΑΣ Γιάννινα και μας την έφερε στο οικογενειακό τραπέζι, γιατί πάντα έτσι λειτουργούσαμε, ως οικογένεια. Νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επιχείρηση ούτε για μας, έχει γίνει ένα κομμάτι μας. Ο στόχος μας είναι η ομάδα να ανεβαίνει συνεχώς σκαλοπάτια. Το θέμα είναι ότι από το 2012 μέχρι σήμερα έχουμε πολλά στο μυαλό μας για την ομάδα και την πόλη, αλλά το θέμα είναι να φτάνεις ως εκεί που μπορείς. Και γι’ αυτό κάθε καλοκαίρι έλεγε ο πατέρας μου ότι αν υπάρχει κάποιος που θέλει να κάνει άλματα με αυτήν την ομάδα, εδώ είμαστε να ακούσουμε τι έχει να μας πει».

Για τις εγγυήσεις που έδωσε ότι θα κάνει το παν η ομάδα να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία αν τυχόν υποβιβαστεί και γιατί δεν έγινε καλύτερος σχεδιασμός από το καλοκαίρι ή τον Ιανουάριο: «Το καλοκαίρι ξεκίνησε ένας σχεδιασμός που έγινε σε συνεργασία με τον προπονητή. Βρίσκουμε τις θέσεις που θέλουμε και ψάχνουμε μετά τις κατάλληλες λύσεις. Οι επιλογές αποδείχτηκε ότι δεν ήταν πολύ καλές, αλλά ήταν αυτές που ήθελε ο κ. Στάικος. Προχωρήσαμε και τους εμπιστευτήκαμε όλους, παίκτες και προπονητή. Πέρυσι δεν ήταν εύκολη χρονιά για τον κ. Στάικο, άλλαξε ο κορμός κατά τα 9/11 και το καλοκαίρι θέλαμε να ανεβάσουμε ένα επίπεδο. Στην αρχή της χρονιάς στις πρώτες 5 αγωνιστικές λέγανε τα καλύτερα για την ομάδα. Απλά όταν σε παίρνει η μπάλα και έρχονται μαζεμένα κάποια αποτελέσματα, δεν πάνε καλά τα πράγματα. Η ψυχολογία είναι βασικός παράγοντας κι ένας από τους λόγους που κάνω τη συνέντευξη είναι η ψυχολογία των παικτών, γιατί οι αποδόσεις μας στα τελευταία πέντε ματς είναι για πιο ψηλά. Για τις καθυστερήσεις των μεταγραφών τον Ιανουάριο, οι ποδοσφαιριστές πιο ψηλών ραφιών δεν πηγαίνουν εύκολα σε ομάδες που κινδυνεύουν. Θέλει ένα τρόπο διαχείρισης, δεν είναι πάντα το οικονομικό. Οι παίκτες που επιλέχθηκαν τον Ιανουάριο, επιλέχθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή. Και να συμπληρώσω ότι ο κ. Στάικος έφυγε μέσα Δεκεμβρίου, οπότε όταν έφυγε άλλαξε και ολόκληρος ο σχεδιασμός που είχε γίνει».

..

Για το ποιο θεωρεί ως το σοβαρότερο λάθος του: «Όταν είσαι χαμηλά στη βαθμολογία, έχουν γίνει πολλά λάθη. Θεωρώ ότι έβαλα πολλά πάνω στην πλάτη του Θανάση Στάικου. Δεν ήταν έτοιμος. Κάναμε μαζί κάποιες αστοχίες σε επιλογές και όχι μόνο παικτικές. Μετά τον Άρη η εικόνα έχει βελτιωθεί, αλλά πρέπει να αλλάξει η ψυχολογία μας και να φύγει η ηττοπάθεια από το αγωνιστικό τμήμα».

Για το αν έχει ζητήσει 8-10 εκατομμύρια ευρώ ώστε να πουλήσει την ΠΑΕ: «Δεν έχει φτάσει καμία πρόταση. Αυτά που ακούτε εσείς τα ακούμε και εμείς. Είμαστε εδώ να ακούσουμε όποιον επενδυτή έχει πλάνο και όραμα. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι να δώσουν τα 8-10 εκατομμύρια, αλλά να μην έχουν το όραμα. Δεν θα το δεχτούμε. Πρέπει να πάει η ΠΑΕ στον επόμενο πετυχημένο, γιατί ο πατέρας μου ήταν ο πιο πετυχημένος».

Για το αν είναι διατεθειμένος να συζητήσει με ενδιαφερόμενους για την ΠΑΕ: «Το 2008 ο πατέρας μου ήταν ήδη γνώστης ότι θα αποχωρήσει ο κ. Κούγιας από τους πολιτικούς της πόλης, δεν εμφανίστηκε τυχαία. Είμαστε εδώ για το καλό της ομάδας και αν αυτό είναι μακριά από την οικογένεια Χριστοβασίλη εδώ είμαστε να το συζητήσουμε, αρκεί να ανέβει σκαλοπάτια η ομάδα, να υπάρχει όραμα και σχέδιο, γιατί κάποιοι βρίσκονται στο ποδόσφαιρο για τους δικούς τους λόγους».

Για το αν ήταν η κατάλληλη στιγμή να γίνει αυτή η συνέντευξη και για τις σχέσεις του με τον κόσμο: «Σε δύο μήνες κλείνει ένας χρόνος από τη μέρα που έφυγε ο πατέρας μου και δεν ήταν μικρό το βάρος. Το γεγονός ότι είχαμε πει ότι θα κάνουμε μια συνέντευξη Τύπου, ψάχναμε παράλληλα και την κατάλληλη στιγμή ώστε να είμαστε έτοιμοι να πούμε κάποια πράγματα και να εξηγήσουμε τα λάθη μας ώστε να μην τα επαναλάβουμε. Αυτή η στιγμή είναι η κατάλληλη και ο λόγος είναι η συσπείρωση του κόσμου και όλης της πόλης, να έρθουμε εμείς πιο κοντά στον κόσμο και αυτοί πιο κοντά σε εμάς γιατί χάσαμε αρκετούς βαθμούς στον δεύτερο γύρο λόγω του κλεισίματος των γηπέδων από την κυβέρνηση. Θα ψάξουμε να βρούμε τους τρόπους να έχουμε και πάλι επαφή με τον κόσμο των Ιωαννίνων. Σίγουρα δεν θέλω να βρίσκομαι κάπου που δεν με θέλουν, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η ομάδα να φτάσει στο στόχο της».

Εραμούσπε: «Συγνώμη από τον κόσμο, πρέπει να παίξουμε όλοι μαζί»

Ο Εραμούσπε από την πλευρά του σχολίασε χαρακτηριστικά πως «είμαστε εδώ επειδή το θέλουμε, γιατί αυτή η στιγμή είναι πολύ σημαντική για μας. Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους οπαδούς μας. Μας υποστηρίζουν πάντα και δεν τους αξίζει αυτό που συμβαίνει, είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Οχι ένα άτομο, αλλά όλοι. Θυμάμαι πέρυσι όταν ήμασταν σε παραπλήσια κατάσταση και ο Ζήσης (σ.σ. Καραχάλιος), με τον Νώντα (σ.σ. Παντελάκη) ήταν τραυματισμένοι, λέγανε ότι η ομάδα δεν πρόκειται να κερδίσει, γιατί δεν παίζουν αυτοί οι δύο. Οι ίδιοι τώρα λένε ότι αυτός ο παίκτης είναι πρόβλημα ή ο άλλος. Κατά τη γνώμη μου όχι δεν είναι έτσι. Είμαστε όλοι μαζί υπεύθυνοι από τον πρόεδρο, μέχρι τον τελευταίο. Το πολύ σημαντικό είναι τα έξι ματς που έχουμε μπροστά μας. Πρέπει να παίξουμε όλοι μαζί, με τους οπαδούς και όλη την πόλη. Οταν παίζουμε στους ‘Ζωσιμάδες’ παίζουμε 12 και όχι 11. Η ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα αυτό μας λέει, να πιστεύουμε και να πολεμάμε μέχρι τέλους. Θέλουμε τους οπαδούς και την πόλη μαζί μας και θα πολεμήσουμε μαζί μέχρι το τέλος. Στο τέλος ό,τι και να γίνει θα βάλουμε μπροστά τους εαυτούς μας, όπως όταν ήταν τα πράγματα όμορφα στα ημιτελικά του κυπέλλου ή όταν παίζαμε στα play off αι βγαίναμε μπροστά, έτσι θα βγούμε και τώρα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα