ΠΑΟΚ: Τα 18 γκολ του από το 89’ και μετά, σε 15 φετινά του ματς από τα 50 συνολικά! (vids)

ΠΑΟΚ: Τα 18 γκολ του από το 89’ και μετά, σε 15 φετινά του ματς από τα 50 συνολικά! (vids)

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Ντινάμο

bet365

Ο ΠΑΟΚ έφυγε από τη Νέα Φιλαδέλφεια με τον βαθμό την ισοπαλίας και για ακόμη μία φορά στη σεζόν κατάφερε να βρει δίχτυα λίγο πριν το φινάλε μίας αναμέτρησής του.

Die hard αποδείχθηκε ο ΠΑΟΚ (και) στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς βρήκε γκολ στο 89’ με τον Οζντόεφ και έτσι «απέδρασε» από την «OPAP Arena» με τον βαθμό της ισοπαλίας. Μάλιστα το 2-2 που απέσπασε από την ΑΕΚ τον διατήρησε στην κορυφή της Stoiximan Super League και παράλληλα αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά που είναι σε θέση να «κυνηγά» τα ματς του μέχρι και το φινάλε.

Το ντέρμπι της Κυριακής (7/4) ήταν το 50ο φετινό του σε όλες τις διοργανώσεις και στα 15 εξ’ αυτών σκόραρε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας ή τις καθυστερήσεις, κάτι που «λέει» πάρα πολλά. Πόσο δε όταν υπάρχουν περιπτώσεις όπου και έπραξε κάτι ανάλογο στο 87' ή και το 88’, όμως στην προκειμένη περίπτωση πάμε με γνώμονα τι γίνεται μόλις εισέρχονται οι αναμετρήσεις του στην άκρως τελική τους ευθεία.

Σίγουρα δεν έκριναν όλα το αποτέλεσμα, αλλά πάρα πολλά ήταν καθοριστικά/κομβικά, κυρίως σε ότι αφορά την ως τώρα πορεία του στο Conference League.

*Στην έναρξη των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων αντιμετώπισε την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference, όπου πλέον βρίσκεται στα προημιτελικά. Μετά το 0-0 της Ελλάδας πήγε στο Ισραήλ, όπου με τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας ήταν μπροστά στο σκορ με το «εύθραυστο» 2-1 και παράλληλα έπαιζε με 10 παίκτες. Στις καθυστερήσεις όμως βρήκε δις στόχο και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 4-1, που του χάρισε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση. Ουσιαστικός «δράστης» των τερμάτων του (90’+2’&90’+6’) ήταν ο Κωνσταντέλιας, αν και το ένα χρεώθηκε ως αυτογκόλ.

*Πρεμιέρα του group stage και ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-2 στη Φιλανδία την Ελσίνκι. Στο 90’+4’ ο Τόμας εκτόξευσε το σκορ στα επίπεδα του 3-1 και έτσι δεν «κόστισε» το πέναλτι-γκολ των γηπεδούχων δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

ΠΑΟΚ έβαλε τις στέρεες βάσεις για την πετυχημένη του εκτός συνόρων πορεία το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου, όταν επικράτησε 2-1 της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στη Θεσσαλονίκη, αποτέλεσμα που ήταν καθοριστικό ώστε να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου του. Ο Κουλιεράκης στο 90’+2’ ήταν εκείνος που… κούφανε – για πρώτη φορά μέχρι την επόμενη – όλη την Ευρώπη.


*Στη Σκωτία και στο 3-2 επί της Αμπερντίν είχαμε το επόμενο «χτύπημα» του ΠΑΟΚ λίγο πριν το φινάλε. Ο Σβαμπ από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε στο 90’+5’ το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα, ενώ για την ιστορία ο Βιεϊρίνια ισοφάρισε εκείνο το βράδυ στο 84’.

*Ηταν 17 Δεκεμβρίου, λίγο πριν εκπνεύσει το 2023, όταν ο ΠΑΟΚ επικράτησε 4-1 στην Τρίπολη του Αστέρα. Ο Ντεσπόντοφ στο 90’+1’ ήταν εκείνος που «έκλεισε» τότε τον «χορό» των γκολ.

*Πρώτο παιχνίδι για το 2024 και ο Δικέφαλος κέρδισε 4-0 τον ΟΦΗ στη Θεσσαλονίκη. Ο Αντόνιο στο 89’ και ο Τόμας στο 90’+3’ βρήκαν από μία φορά στόχο, ύστερα από αντίστοιχες ασίστ του Ντεσπόντοφ, κάτι που έδωσε διαστάσεις στη νίκη του club.

*Mε σκορ 5-1 η ομάδα επικράτησε του Βόλου στα τέλη Ιανουαρίου στο Πανθεσσαλικό, σε ένα ματς όπου επέδειξε – εκ νέου – αρκετές επιθετικές αρετές. Ο νεαρός Τζίμας ήταν αυτός που στο 89’ «έγραψε» το τελικό αποτέλεσμα.

*Την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα 5-0 τον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο. Ο Κωνσταντέλιας στο 90’+1’ ήταν εκείνος που βρήκε για τελευταία φορά δίχτυα στο ματς.

*Λίγες ημέρες μετά πέρασε από το Περιστέρι για τη Stoiximan Super League, όπου επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου. Μέχρι το 89’ ο αγώνας παρέμενε «καθηλωμένος» στο 0-0, όμως τότε ο Σβαμπ άνοιξε το σκορ για λογαριασμό του. Στις καθυστερήσεις (90’+3΄)… μίλησε ο Κωνσταντέλιας.

*Μία εβδομάδα μετά υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο ντέρμπι της Τούμπας, που τελικά δεν ανέδειξε νικητή. Το τελικό 1-1 διαμόρφωσε ο Κεντζιόρα στο 89’.

*Τέλη Φλεβάρη ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-1 στο Αγρίνιο και ο αγώνας… τελείωσε στο 90’, όταν και σκόραρε ο Κωνσταντέλιας για το τελικό αποτέλεσμα.

*Στα «καπάκια» κέρδισε 2-0 στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό για το πρωτάθλημα και μέχρι το 90’ το ματς ήταν «ανοικτό» στα επίπεδα του 0-1. Τότε όμως ο Δικέφαλος διπλασίασε τα τέρματά του με το αυτογκόλ του Πεταυράκη.

*Κάτι ανάλογο συνέβη και μερικές ημέρες μετά στο «Αθανάσιος Διάκος» κόντρα στη Λαμία, όπου η ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας τον βρήκε με 1-0 μπροστά. Στο 90’+2’ «μίλησε» ο Μπάμπα και η αναμέτρηση που έληξε 0-2 ολοκληρώθηκε ουσιαστικά εκεί.

*Την 2η αγωνιστική των Play Off ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και στο 89’ ο Σβαμπ του έδωσε από την άσπρη βούλα αέρα δύο τερμάτων (1-3). Ετσι δεν του «κόστισε» το γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις από τον Μπερνάρντ.

*Μέχρι που φτάσαμε στο 2-2 της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου μπαίνοντας στο 89’ «κυνηγούσε» στο σκορ. Τότε όμως «έδρασε» ο Οζντόεφ και διατήρησε το club στην κορυφή της κατάταξης.

Ετσι σε 15 παιχνίδια του εντός και εκτός συνόρων από τα μέχρι στιγμής 50 που μετρά αθροιστικά στη σεζόν (10 στη Stoiximan Super League, 4 στο Conference, 1 στο Κύπελλο), ο ΠΑΟΚ σημείωσε αθροιστικά 18 γκολ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας ή στις καθυστερήσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα