Ολυμπιακός: Ντέρμπι ανωτερότητας και ο «μάγος» Μεντιλίμπαρ που έκανε πρωταγωνιστές τις... ρεζέρβες

Ολυμπιακός: Ντέρμπι ανωτερότητας και ο «μάγος» Μεντιλίμπαρ που έκανε πρωταγωνιστές τις... ρεζέρβες

bet365

Αυτός ο Ολυμπιακός ήταν έργο Μεντιλίμπαρ και με τον ΠΑΟΚ με τη διαφορά πώς ο κόσμος στο γήπεδο είδε να προκύπτουν ανέλπιστοι πρωταγωνιστές που τον οδήγησαν στη νίκη. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Εάν δεν υπήρχαν αυτά τα τελευταία λεπτά που... χάλασαν λίγο την εικόνα του Ολυμπιακού και όπου ήρθε αυτό το 2-1 από τον ΠΑΟΚ θα είχαμε να κάνουμε με έναν αγώνα όπου οι Ερυθρόλευκοι θα είχαν κάνει πολύ καλή δουλειά στο γήπεδο. Όχι πώς τώρα δεν έκαναν, όμως υπήρχε αυτό το... ζόρικο διάστημα.

Όταν όμως έχες πάρει ένα κομβικό ντέρμπι πειράζει; Όχι δεν πειράζει. Δεν πειράζει καθόλου στο τέλος της ημέρας.

Ο αγώνας έχει δύο... αναγνώσεις σε σχέση με την εικόνα των 2 ομάδων. Ο Ολυμπιακός για το πιο μεγάλο διάστημα και πιθανώς έως το 75' ήταν φανερά ανώτερος. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με τις φάσεις που έχασε μετά και το τέρμα που βρήκε στις καθυστερήσεις αλλά αυτό δεν έφτανε για να έπαιρνε έστω μία ισοπαλία στην αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε περισσότερο από κάθε τι άλλο σε αυτή τη χρονική συγκυρία στη Stoiximan Super League 1. Έμεινε για τα καλά... ζωντανός στο Πρωτάθλημα και τώρα θα τα παίξει όλα για όλα στα επόμενα παιχνίδια και ενώ έχει την Τετάρτη εκτός έδρας τον Αρη και την Κυριακή στο Φάληρο τη Λαμία. Δεν είναι μόνο θέμα αυτοπεποίθησης μία τέτοια νίκη. Είναι και ζήτημα ουσίας.

Όταν το «να πιστεύετε στους εαυτούς σας» οδηγεί σε αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο για Κίνι, Ιμπόρα και Ναβάρο!

Ο Μεντιλίμπαρ έχει πάντα ένα συγκεκριμένο motto απέναντι στους παίκτες του. Το «να πιστεύετε στους εαυτούς σας» είναι το κλασικό ρητό του.

Και κάπως έτσι μας... ξανασυστήνει παίκτες όπως οι Κίνι, Ιμπόρα και Ναβάρο. Και όχι απλά τους ξαναφέρνει στο αγωνιστικό προσκήνιο αλλά τους κάνει και πρωταγωνιστές. Ο Ισπανός χαφ όσο άντεχε γέμιζε για τα καλά το κέντρο ενώ γυρνώντας πίσω βοηθούσε ακόμα και ως τρίτος στόπερ εάν χρειαζόταν στις επιθέσεις του ΠΑΟΚ.

Ο Ναβάρο θα μπορούσε να είχε βάλει ένα γκολ, έχοντας φάσεις για αυτό και ενώ είχε το κερδισμένο πέναλτι από το οποίο βγήκε το ωραίο γκολ του Κίνι που πήρε το... ριμπάουντ έπειτα από την εκτέλεση του Ποντένσε. Ανέλπιστοι πρωταγωνιστές; Μα φυσικά αλλά πρωταγωνιστές.

Ο Ιμπόρα μάλιστα ανάγκασε τον Λουτσέσκου να του κάνει ξεχωριστή αναφορά για την παρουσία του σημειώνοντας πώς δεν μπορεί να θεωρείται παίκτης δεύτερης γραμμής. Όλοι αυτοί οι παίκτες και όσοι πάτησαν στο χορτάρι τα έδωσαν όλα για να έρθει αυτή η νίκη σε αυτό το ντέρμπι do or die. Και δεν δήλωσαν απλά αγωνιστικά παρόντες. Έδειξαν πώς έχουν να προσφέρουν λύσεις στα σημαντικά ματς που έρχονται.

Και εάν με τον Άρη διαφαίνεται πώς θα δούμε στο χορτάρι στο βασικό σχήμα περισσότερο τα πρώτα... βιολιά υπάρχει μετά και η Λαμία, το τελευταίο χρονικά ματς πριν την Άστον Βίλα. Άρα και εκεί θα έχουμε εκ νέου 11άδα με παίκτες που δεν είναι ή δεν θεωρούνται πρώτης γραμμής.

Ο Μεντιλίμπαρ

Υ.Γ. Εξαιρετικός Μεντιλίμπαρ και στις δηλώσεις του. Ειδικά στο σκέλος που δείχνει τη φιλοδοξία του για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Conference League.

Υ.Γ. 2 Από τους τέσσερις βασικούς της άμυνας με τον ΠΑΟΚ ο Αμπι είναι το πιο μεγάλο ποδοσφαιρικό project. Σωματοδομικά, τεχνικά, σε επίπεδο τοποθετήσεων και σε κάθε τι άλλο.

Υ.Γ. 3 Και όμως ο Βάσκος τεχνικός βρήκε ρόλο και στον Βέζο σε τέτοιο ντέρμπι. Άπαντες υπολογίζονται και παίρνουν ευκαιρίες. Και όσο καλύτερα πηγαίνει κανείς τόσο περισσότερο παίζει.

Υ.Γ. 4 Μία ακόμα μεγάλη μέρα ξημερώνει για τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Καλή επιτυχία στα χαρισματικά πιτσιρίκια του που παίζουν στις 19.00 με τη Μίλαν στον τελικό του Youth League.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.