Ολυμπιακός: Ο Αμπι είναι ο νέος... terminator της άμυνάς του! (vids)

Ο Αμπι

bet365

Ο νεαρός Άγγλος αποτελεί αυτήν τη στιγμή το πιο πολλά υποσχόμενο project της άμυνας του Ολυμπιακού και αυτό φάνηκε καθαρά και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Νέλσον Αμπι στα 20 του χρόνια είναι από τις πολύ ψαγμένες μεταγραφικά περιπτώσεις του Ολυμπιακού. Μέσω του δικτύου του στην Αγγλία αποκτήθηκε με γρήγορες διαδικασίες και ως μία πολύ καλή επένδυση.

Και μπορεί ο αριστεροπόδαρος Αμπι να έχει αγωνιστεί λίγο στον Ολυμπιακό αλλά έχει προλάβει να μας δείξει όλα τα καλά του στοιχεία. Μαχητικότατος, γρήγορος, δεν παρατά τις φάσεις, δεν κάνει εύκολα λάθος και με την ικανότητα να βοηθάει και στις μεταβιβάσεις της μπάλας προς την επίθεση.

Στον Ολυμπιακό ο 20χρονος νέος... terminator της άμυνάς του έχει παίξει σε μόλις 3 ματς. Σε αυτά τα τρία ματς με Βόλο, Λαμία και ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί 2 γκολ και έχει βάλει 10 τέρματα στο σύνολο στους αντιπάλους του.

Ο Αμπι στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κέρδισε τις περισσότερες από τις μονομαχίες που έδωσε. Ορισμένες σε πρώτο χρόνο και άλλες σε δεύτερο με τον μην αφήσει τη φάση και να επιμείνει. Και ο Αμπι αλλά και ο Ρέτσος ειδικά στο α' μέρος για μεγάλο διάστημα «εξαφάνισαν» παίκτες όπως οι Ζίβκοβιτς και Τόμας και γενικά τους επικίνδυνους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Με βάση τα επίσημα stats της Λίγκας έκανε μόλις 1 λάθος, που ήταν ο μικρότερος αριθμός από τους αμυντικούς των Πειραιωτών στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και ο πιο μικρός σε όλη την ομάδα (μαζί με τον Ιμπόρα που επίσης είχε μόλις 1 λάθος και τους Βέζο και Μασούρα που ήρθαν από τον πάγκο και επίσης είχαν από 1 λάθος). Είχε επίσης 3 επεμβάσεις και υπέπεσε σε 1 φάουλ σε 98 λεπτά παρουσίας του.

Συνολικά βέβαια αυτό που μετράει είναι παρότι πηγαίνει με μεγάλη ορμή (και με αγωνιστικό τσαμπουκά) και ταχύτητα πολλές φορές πάνω στις φάσεις δεν κάνει εύκολα το λάθος και δεν κάνει και γενικά - όπως αναφέραμε και πιο πάνω - το μεγάλο λάθος. Κάτι που ίσχυσε και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που ήταν το πρώτο μεγάλο και δύσκολο ματς που χρίστηκε βασικός στον Ολυμπιακό και ανταπεξήλθε πολύ καλά στα αμυντικά του καθήκοντα. Στο τέλος θυμίζουμε πώς έπαιξε με τριάδα στην άμυνα μαζί με τους Ρέτσο και Βέζο.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα