Τα έξτρα κίνητρα και το… καθαρό ελληνικό ποδόσφαιρο!

Τα έξτρα κίνητρα και το… καθαρό ελληνικό ποδόσφαιρο!

Τα έξτρα κίνητρα και το… καθαρό ελληνικό ποδόσφαιρο!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα έξτρα κίνητρα που μπορεί να βρει ο Άρης στα 4 τελευταία παιχνίδια των play off πριν τον μεγάλο τελικό.

Έβδομη αγωνιστική των play off σήμερα και την αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο Άρης φιλοξενεί τον Ολυμπιακό. Την μοναδική δηλαδή ομάδα από τις 4 πρώτες που ο Άρης δεν έχει κόψει βαθμούς φέτος και παρόλα αυτά την ομάδα της οποίας ο εκπρόσωπος είπε όσα είπε το βράδυ της Κυριακής.

Βέβαια είναι απορίας άξιο πώς ο κ. Κούγιας εκφράστηκε για το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα του Άρη με την ΑΕΚ όταν διεξάγονταν την ίδια ώρα με τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Ανάλυση ιδιαίτερη δεν χρειάζεται. Όταν χάνεις από αυτούς έχουν παίξει μπαλάρα. Αν δεν κερδίσεις τον αντίπαλό τους σε αυτό που διεκδικούν τότε η λάσπη πάει σύννεφο. Βέβαια το πιο διασκεδαστικό από όλα είναι να βλέπεις την σύγκλιση απόψεων ανάμεσα σε ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου σε ματς που δεν πέρασε την σέντρα, ξεφώνιζε τον διαιτητή και ο Κούγιας μιλούσε για τον Άρη.

Από την άλλη υπάρχει και η ταύτιση απόψεων. Δεν είναι και λίγο ξαφνικά το ίδιο βράδυ το σάιτ του ιδιοκτήτη του ενός να ταυτίζεται με το κανάλι του ιδιοκτήτη του άλλου στο θέμα…οι 4 πρώτοι να παίζουν play off και ο Άρης να μείνει έξω! Πέρα από την… πρόβλεψη για το ποιος θα βγει πέμπτος από φέτος θα ήταν βολικό ειδικά για τον ΠΑΟΚ να…λείπει ο Άρης. Και γω κάποιον που στην έδρα μου δεν μπορώ να του βάλω ούτε γκολ, έχω χάσει τα 2 από τα 3 ματς και μία ισοπαλία θα ήθελα να μην τον βρίσκω μπροστά μου. Άλλωστε 1 φορά πήρα πρωτάθλημα και τον έπιασα στις κατακτήσεις τότε που δεν υπήρχαν play off. Όπως φυσικά λέει και ένας φίλος μου, σας έχω νέα και είναι άσχημα. 10 ομάδες στις 14 θέλετε για να περάσετε τα δικά σας. Χλωμούς σας βλέπω αν και μπορεί και να σας ευνοήσει για του χρόνου. Αν και με τις κατάλληλες πωλήσεις θα υπάρχει πάλι ρευστό διαχείρισης.

Βέβαια μια που προβλέπετε τι θα γίνει του χρόνου, μήπως μπορείτε να προβλέψετε ποιος θα βγει φέτος τέταρτος και πού θα πάει εφόσον με το ΚΑΛΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ;

Προσωπικά προτείνω αντί του Άρη στα play off να παίζει ο Πανσερραϊκός, να επιστρέψει η Ξάνθη, ο Πλατανιάς και φυσικά ο Βόλος να μείνει στην κατηγορία.

Φυσιολογικό για μία ομάδα που έχει πάρει 54 βαθμούς με τις ομάδες από την 6η θέση και κάτω και μόλις 13 με τους 4 άλλους μεγάλους από τους οποίους τους 7 με τον Παναθηναϊκό! Ξέχασα όμως ο Άρης δεν είναι μεγάλος. Πόσο…μικρότερος όμως είναι αυτός που υποτιμά τον Άρη, αλλά δεν μπορεί ούτε γκολ να του βάλει;

Τα παιδιά βέβαια πέρα από τα σχέδια για του χρόνου, βρήκαν γιατί δεν θα πάρουν πρωτάθλημα. Επειδή ο Άρης έχασε από την ΑΕΚ! Αν είναι δυνατόν να χάνει ο Άρης από την ΑΕΚ. Λεπτομέρεια φυσικά ότι 2 βαθμούς ο Άρης τους έκοψε από την ΑΕΚ την οποία απέκλεισε και από το κύπελλο. Τι αλήθεια έκανε ο Ολυμπιακός με τη ΑΕΚ; Μία ισοπαλία και 2 ήττες!!! Ο ΠΑΟΚ; Δύο ισοπαλίες στο 90! Ο Άρης όμως αν χάσει από την ΑΕΚ είναι στημένος! Το ότι τον Γενάρη δεν έκανε μεταγραφές ο φίλος μου ο Ιβάν (γιατί άραγε;) προφανώς συνέβη γιατί ήταν σίγουρος ότι ο Άρης θα συνεχίζει να κόβει βαθμούς από ΠΑΟ και ΑΕΚ ώστε να πάρει την κούπα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά από το τρεμπλ θα πάμε στην τέταρτη θέση. Θα φωνάζουμε με άνεση και 1,2…4! Δεν είδαμε και τα βιντεάκια, ούτε με Μπρίζ, ούτε στο Καραισκάκης. Δεν πειράζει να το κάνετε στην Λαμία, παιδιά, μην το λέτε το…3. 1,2…4 αυτό είναι το σωστό! Αυτό είναι μαγκιά, μην ακούτε κάτι άσχετους που το θεωρούν κόμπλεξ.

Ο Άρης βρώμισε το πεντακάθαρο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Βρώμισε το ποδόσφαιρο ο Άρης, λοιπόν, σύμφωνα με τους νέους συμμάχους. Ήταν καθαρό το ποδόσφαιρο όταν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έχανε με 3-0 από τον Λεβαδειακό για να σωθεί ο Κομπότης. Ήταν πεντακάθαρο το ποδόσφαιρο όταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ απαιτούσαν και η ομάδα…εκτελούσε τις εντολές ήττας από την Καλαμαριά για να πέσει ο Άρης. Ήταν πέρα για πέρα καθαρό όταν ο Ολυμπιακός έχοντας 14 νίκες σε 14 παιχνίδια στην έδρα του, στο 15ο έχανε με 0-1 από την Λάρισα για να μείνει ο Άρης για 1 βαθμό εκτός Ευρώπης. Ήταν καθαρότερο από ποτέ όταν ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδιζε με 3-2 με ρέφερι Μάνταλο τον Παναθηναϊκό με πέναλτι, αποβολές κτλ για να μείνει πάλι ο Άρης εκτός Ευρώπης για 1 βαθμό. Ήταν πεντακάθαρο όταν ο Δαλούκας σφύριζε πέναλτι στις βουτιές του Βύντρα. Όχι τίποτα άλλο τις βλέπει και ο Αλ Χάσαμι και τα δίνει στον Ιωαννίδη!

Ήταν πεντακάθαρο όταν ο Μπριάκος διέκοπτε το παιχνίδι με τον Ηρακλή και μετά από λίγα χρόνια γίνονταν αρχιδιαιτητής. Το ίδιο και ο Τριτσώνης στο ματς με την Κουρομπίλια και την διακοπή με τον Αστέρα. Ματς στα χαρτιά και -3 στον Άρη που μετά την πρωτόδικη δικαίωση του, εκτός από τον καταπληκτικό πρόεδρο της ΕΠΟ μετέπειτα και αρχιδιαιτητή τότε, Σαρρή, ακόμα και ο τότε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού έκανε δήλωση -παρέμβαση ότι πρέπει να τιμωρηθεί ο Άρης.

Πεντακάθαρο ακόμα και στην Γ εθνική όπου ο Άρης δεν ανέβηκε ως δεύτερος -έχοντας τότε απέναντι τον Κούγια με την Λάρισα- με το πρωτάθλημα να διεξάγεται με 1 ομάδα λιγότερη ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ να συμβαίνει ακριβώς το ίδιο ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!

Φυσικά δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης καθώς το CAS γύρισε πίσω στην Εφέσεων το θέμα και αυτή αποφάνθηκε: ΜΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΕΛΕΓΚΤΕΟΣ αφού φυσικά είχε προηγηθεί και η νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση. Όλα καθαρά! όπως φυσικά και με τον Παναθηναϊκό. Επειδή χρειάστηκε να ψηφίσουν 3 φορές οι ομάδες για να αλλάξει ο κανονισμός που κανονικά δεν επιτρέπονταν να αλλάξει την ίδια σεζόν; Σιγά το πράγμα! Καθαρά όλα! Καθαρές και οι παρεμβάσεις για Ντουρμισάι, Λάτσκοφ, απαγόρευση μεταγραφών. Όλα καθαρά!

Περί εγκληματικών οργανώσεων…

Μια που είναι και επίκαιρα τα θέματα περί εγκληματικών οργανώσεων σε σχέση με τις συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού μετά την δολοφονία του αστυνομικού δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να σκέφτεται γιατί δεν υπήρξαν αντίστοιχες έρευνες για τις δολοφονίες του Τόσκο και του Άλκη και ενώ μάλιστα στην δεύτερη περίπτωση έχει ζητηθεί επισταμένα από την οικογένεια και την νομική υπηρεσία τους; Εγώ θυμάμαι την τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού την μέρα που πήγαν στον Άρειο Πάγο. Να βγουν να μας πουν ότι έγινε έρευνα και δεν προκύπτει τίποτα ή ακόμα καλύτερα ελπίζω να κάνουν ότι έκαναν 5 μήνες τώρα για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού.

Έξτρα κίνητρα…

Για να επιστρέψω στο αγωνιστικό. Τα πράγματα είναι απλά. Στα 4 τελευταία ματς και μέχρι επιτέλους να μάθουμε πότε θα γίνει ο τελικός, ο Μάντζιος και οι παίκτες του σε κάποια ματς θα έχουν έξτρα κίνητρα για όλη την λάσπη και την στοχοποίηση που και οι ίδιοι βιώνουν από όσους στον βωμό εξυπηρέτησης των δικών τους συμφερόντων και μόνο δεν υπολογίζουν τίποτα. Προσωπικά είμαι 100% βέβαιος ότι στον τελικό θα παρουσιαστεί ένας Άρης έτσι όπως τον θέλουμε και τον περιμένουμε και δεν θα επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο είτε κάνει άλλες 4 ήττες είτε κάνει 4 νίκες στα 4 τελευταία ματς. Προσωπικά άλλα πράγματα προσπαθώ να δω, όπως η εμφάνιση του Μανού Γκαρσία στο πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ ή το γεγονός ότι στο Άρης-ΠΑΟ η ομάδα του Μάντζιου ήταν πολύ καλύτερη. Στα 4 τελευταία ματς θα δούμε και άλλα πολλά…

Ραντεβού στις 19:30 στο Βικελίδης…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!