Ολυμπιακός: Παιχνίδι που η μπάλα δεν ήθελε να μπει για το νικητήριο γκολ και τα λάθη στοίχισαν

Ολυμπιακός: Παιχνίδι που η μπάλα δεν ήθελε να μπει για το νικητήριο γκολ και τα λάθη στοίχισαν

bet365

Ο Ολυμπιακός παρότι δεν έκανε ένα τόσο καλό 2ο μέρος με τον Άρη θα μπορούσε να είχε φύγει νικητής από το «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως η ουσία είναι πώς δεν τα κατάφερε. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι η περίπτωση που ξεκάθαρα άλλο αποτέλεσμα θέλεις και άλλο έρχεται. Ήταν μία αναμέτρηση, αυτή με τον Άρη εκτός έδρας, όπου ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη αλλά έμεινε με την ισοπαλία.

Ένας Ολυμπιακός που δεν έβγαλε σε καμία των περιπτώσεων την τόσο καλή εικόνα που είχε με τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Αρη, παρότι ο κόουτς Μεντιλίμπαρ επιστράτευσε αρκετούς από τους κλασικούς βασικούς της ομάδας. Ειδικά στο 2ο μέρος φάνηκε να μην έχει την ανάλογη φρεσκάδα και ένταση, κάτι που παραδέχθηκε ο Ισπανός τεχνικός.

Ωστόσο σε έναν αγώνα με τόσες τελικές και 2 δοκάρια είναι ξεκάθαρο πώς θα μπορούσαν οι Πειραιώτες να είχαν νικήσει. Είναι σαφές πώς στο διάστημα που έβγαλαν μεγάλες φάσεις όπως των Εσε, Γιόβετιτς, Ελ Καμπί ή και το δοκάρι του Ιμπόρα είχαν τη δυνατότητα να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 1-0 ή και 2-0. Με τα εάν βέβαια δεν γίνεται κάτι.

Η ουσία είναι πώς αυτό το 1-1 κράτησε πίσω τον Ολυμπιακό. Τον κράτησε για τα καλά πίσω και σε έναν αγώνα που γενικά θα έπρεπε να είναι καλύτερος, πιο συγκροτημένος και με πιο μεγάλη διάρκεια στην απόδοσή του. Με μία ακόμα νίκη φυσικά θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα για τον Μεντιλίμπαρ και το σύνολό του.

Το καθοριστικό διάστημα από το 48' έως το 68' για το 1-1

Ο Ολυμπιακός είδε να στοιχίζουν τα λάθη του σε αυτόν τον αγώνα. Και σε αυτόν τον αγώνα (σε επίπεδο αμυντικής λειτουργίας). Ο Ντόι έχασε τον Μορόν με τον φορ του Αρη να βγαίνει μπροστά και να σκοράρει. Ένα λάθος που σίγουρα έπαιξε ρόλο και για έναν πειραϊκό σύλλογο που δεν έχει κάνει τόσο καλό β' 45λεπτο με τον Αρη.

Στο επόμενο διάστημα και μετά το 1-0 του Αρη στο 48' ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ και γρήγορα για το 1-1 με τον Ζέλσον στο 53'. Στο 58' ο Πορτογάλος χάνει ένα σπουδαίο τετ α τετ για να κάνει το 2-1 και μετά ο Ολυμπιακός τεράστια ή μεγάλη φάση δεν έκανε ξανά.

Το 1-1

Αντιθέτως ο Αρης ήταν εκείνος που φάνηκε πιο απειλητικός προς το τέλος. Από την αρχική 11άδα του ο Ολυμπιακός επιθετικά και δημιουργικά περίμενε παραπάνω πράγματα και από τον Ορτέγα και από τον Ροντινέι. Ο Φορτούνης προσπάθησε αρκετά αλλά φάνηκε να βγάζει κούραση στη συνέχεια ενώ ο Ελ Καμπί έχει χάσει σημαντικές φάσεις.

Σε αυτή τη συνθήκη ήταν πώς ο Ολυμπιακός δεν πήρε και αισθητές βοήθειες από τις αλλαγές του. Από τις περισσότερες, εάν όχι όλες τις αλλαγές του. Ακόμα και ο Ποντένσε εκτός από ορισμένα κερδισμένα φάουλ δεν έδωσε το κάτι παραπάνω και πάντα με βάση την ποιότητά του.

Από την άλλη ενώ είναι γενικά ένα αρκετά... σκληρό 1-1 αυτό δεν σημαίνει πώς ο Ολυμπιακός πρέπει να τα βάψει... μαύρα (ή δεν γίνεται να το κάνει εάν προτιμάτε). Δεν έχει τέτοιο περιθώριο. Έχει ακόμα κομβικά παιχνίδια μπροστά του με το επόμενο χρονικά να είναι εντός έδρας με αντίπαλο τη Λαμία. Και εκτός από την επισήμανση του κόουτς Μεντιλίμπαρ ότι η μπάλα δεν ήθελε να μπει είναι σωστό το ότι πλέον δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα άλλο στραβοπάτημα. Για καμία άλλη απώλεια βαθμών.

Υ.Γ. 1 Ο Ζέλσον για ένα ακόμα σημαντικό ματς ενώ δεν ξεκίνησε καλά είχε ένα δυνατό αγωνιστικό διάστημα - ξανά στο β' μέρος - και έκανε και το 1-1. Ο δε Ιμπόρα ήταν θετικότατος για έναν ακόμα αγώνα. Γενικά πάντως σε επίπεδο συνολικής διάρκειας δεν υπήρξε κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού που να ήταν σούπερ.

Υ.Γ. 2 Δεν ήταν καθόλου καλή η διαιτησία στο ματς του Αρη με τον Ολυμπιακό. Ειδικά στο πειθαρχικό κομμάτι αλλά και σε υποδείξεις ή μη υποδείξεις φάουλ. Τα έκανε λίγο έως πολύ... σαλάτα ο Ομπρένοβιτς. Μία χαρακτηριστική φάση είναι που δεν δίνει ξεκάθαρο φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού και μετά βγάζει φάση ο Άρης με τον Μορόν. Γενικά πάντως στον πειραϊκό σύλλογο έδειχναν δυσαρεστημένοι από τη διαιτησία του ακόμα και για τη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Γιόβετιτς (για την υπόδειξη φάουλ στον Ζέλσον) αλλά και τη φάση του 1-0 (για σπρώξιμο του Μορόν στον Ντόι).

Υ.Γ. 3 Σε μία βραδιά που δεν έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα ευθύνη έχει και ο προπονητής και οι παίκτες. Με τη διαφορά πώς πάντα το σωστό είναι να προκύπτει η κατάλληλη... ανάγνωση ενός αγώνα αλλά και μία κριτική ουσίας.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.