Skoda Enyaq RS iV: Δεύτερο ηλεκτρικό RS από τους Τσέχους

Skoda Enyaq RS iV: Δεύτερο ηλεκτρικό RS από τους Τσέχους

Κώστας Μπιτσικώκος
Skoda Enyaq RS iV: Δεύτερο ηλεκτρικό RS από τους Τσέχους
Μετά το Enyaq Coupe, η Skoda λανσάρει και το Enyaq σε έκδοση RS, με τετρακίνηση και 299 ίππους.

Η οικογένεια RS της Skoda υποδέχεται ένα νέο μέλος. Το Enyaq RS iV είναι η νέα προσθήκη στη γκάμα του ηλεκτρικού SUV, συνδυάζοντας τις επιδόσεις με τις σπορ λεπτομέρειες στο αμάξωμα και την καμπίνα των επιβατών.

Και όλα αυτά με αυτονομία που ξεπερνά τα 500 χλμ. με μία φόρτιση. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης είναι αυτό που υπάρχει στο Enyaq Coupe RS iV, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες να αποδίδουν συνδυαστικά 299 ίππους ισχύος και 460 Nm ροπής. Φυσικά χαρίζουν κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Skoda Enyaq Coupe iV: Στην Ελλάδα με δώρο ηλεκτρικό ποδήλατο (τιμές)

Η μπαταρία των 82 kWh (εκμεταλλεύσιμη χωρητικότητα 77 kWh), σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος της πλατφόρμας ΜΕΒ και το συντελεστή οπισθέλκουσας (0,265) του Enyaq RS iV είναι οι κύριοι παράγοντες για την υψηλή αυτονομία του ηλεκτρικού SUV. Χάρη στη δυνατότητα ταχυφόρτισης 135 kW, η μπαταρία ιόντων λιθίου φορτίζει από το 10% στο 80% εντός μόλις 36 λεπτών.

Skoda Enyaq RS iV

Το Enyaq RS iV πατάει σε τροχούς 20 ιντσών (προαιρετικά 21 ιντσών), εφοδιάζεται με σπορ ανάρτηση, ενώ η μέγιστη ταχύτητα ανεβαίνει στα 180 χλμ/ώρα από 160 χλμ/ώρα στις υπόλοιπες εκδόσεις Enyaq iV. Το σπορ ηλεκτρικό SUV επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα εντός 6,5 δευτερολέπτων.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε την οικογένεια Skoda RS στην Πράγα

Τα Enyaq iV και Enyaq Coupe iV κατασκευάζονται στο κεντρικό εργοστάσιο της Skoda, στο Μλαντά Μπόλεσλαβ. Είναι μάλιστα τα μοναδικά μοντέλα της πλατφόρμας ΜΕΒ που έχουν γραμμή παραγωγής εκτός Γερμανίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!