Δύο Porsche 911 έφθασαν στο ψηλότερο ηφαίστειο του κόσμου (vid)

Δύο Porsche 911 έφθασαν στο ψηλότερο ηφαίστειο του κόσμου (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Δύο Porsche 911 έφθασαν στο ψηλότερο ηφαίστειο του κόσμου (vid)
Η αποστολή της Porsche στο ηφαίστειο Όχος ντελ Σαλάδο της Χιλής έχει ως αρχηγό τον διάσημο οδηγό αγώνων αντοχής, Ρομέν Ντιμά.

Με βάση την 911 Carrera 4S η Porsche δημιούργησε δύο οχήματα εξερεύνησης για μία εντυπωσιακή αποστολή. Η ομάδα των εξερευνητών ταξίδεψε μέχρι τη Χιλή με στόχο να φθάσει στην κορυφή του ψηλότερου ηφαιστείου στον κόσμο, του Όχος ντελ Σαλάδο.

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο διάσημος οδηγός αγώνων αντοχής, Ρομέν Ντιμά. Ο 44χρονος Γάλλος, μεταξύ άλλων νικητής στις 24 Ώρες Λε Μαν, οδήγησε την μία από τις δύο τροποποιημένες 911 που έφθασαν σε υψόμετρο 6.007 μέτρων! Οι συνθήκες ήταν κάθε άλλο παρά φιλόξενες για αυτοκίνητα: σημεία χωρίς δρόμους, σε θερμοκρασίες -30 βαθμών Κελσίου και με το μισό διαθέσιμο οξυγόνο σε σχέση με το επίπεδο της θάλασσας.

«Πρόκειται για μία αξέχαστη και ιδιαίτερη στιγμή σε μία τοποθεσία που είναι ταυτόχρονα πανέμορφη και αφιλόξενη. Φαντάζομαι μόνο αεροσκάφη έχουν φθάσει σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Η 911 αποδείχθηκε σκληρή αλλά και ευκίνητη. Είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε στην πρώτη μας αποστολή και ελπίζουμε το μέλλον να φέρει περισσότερες περιπέτειες», δήλωσε ο Ντιμά.

Οι 911 της αποστολής έφεραν τον εργοστασιακό boxer 6κύλινδρο κινητήρα (ισχύος 450 ίππων) και μηχανικό κιβώτιο 7 σχέσεων. Από εκείνο το σημείο άρχισαν οι τροποποιήσεις: roll cage για λόγους ασφαλείας, καθίσματα από ανθρακόνημα, ανάρτηση με μεγαλύτερη διαδρομή (η απόσταση από το έδαφος ανήλθε σε 35 εκατοστά), κοντές σχέσεις στο σύστημα μετάδοσης, ελαστικά off – road, προστασία στο πάτωμα για πέρασμα πάνω από βράχια, μπλοκέ διαφορικά και η συσκευή Porsche Warp-Connecter που αποτελεί μηχανική σύνδεση των τροχών για αύξηση της πρόσφυσης, όσο δύσκολο και αν είναι το τερέν.


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!