MotoGP, Πορτογαλία: Ο Μ. Μάρκεθ ξεκίνησε με το δεξί

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Πορτογαλία: Ο Μ. Μάρκεθ ξεκίνησε με το δεξί
Ο Ισπανός πολυπρωταθλητής έδειξε τις προθέσεις του στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Πορτιμάο.

Η δράση για το δεύτερο φετινό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, το GP Πορτογαλίας, ξεκίνησε στο σιρκουί του Πορτιμάο με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Με την επιφάνεια της πίστας να είναι πολύ μακριά από την ιδανική κατάσταση, οι χρόνοι των αναβατών ήταν σχετικά αργοί, καθώς προσπαθούσαν να στήσουν τις μοτοσικλέτες τους για τη συνέχεια του 3ημέρου.

Σε αυτήν τη 45λεπτη διαδικασία, ο Μαρκ Μάρκεθ με την Gresini Ducati GP23 ήταν εκείνος που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στο τέλος βρέθηκε στην κορυφή του σχετικού πίνακα. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia και στην τρίτη θέση ο Μπραντ Μπίντερ της ΚΤΜ, καθώς είχαμε τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές στις τρεις πρώτες θέσεις.

Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα στο Κατάρ, ο Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati έμεινε στην 13η θέση, πίσω από αρκετούς αναβάτες, συπεριλαμβανομένων των δύο Yamaha, με τον Άλεξ Ρινς στην 7η θέση και τον Φάμπιο Κουαρταραρό στην 11η. Ταχυτερη Honda ήταν εκείνη του Τζοάν Μιρ την 10η θέση ενώ ο τοπικός ήρωας Μιγκέλ Ολιβέιρα με την RS-GP της Trackhouse πήρε την 8η θέση.

Ακολουθεί η χρονομετρημένη περίοδος δοκιμών, που θα έχει διάρκεια 60 λεπτών και θα καθορίσει τα γκρουπ των αναβατών που θα πάρουν μέρος στο Q1 και στο Q2 των κατατακτήριων του Σαββάτου. Αυτή η χρονομετρημένη περίοδος θα αρχίσει στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα FP1

fp1

Φωτογραφία: Michelin/Χ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!