O νέος οδικός άξονας 47 χλμ. με αρχαιολογικό ενδιαφέρον

Κώστας Μπιτσικώκος
O νέος οδικός άξονας 47 χλμ. με αρχαιολογικό ενδιαφέρον
Στη Λέσβο έγινε η τελετή παράδοσης του οδικού άξονα Καλλονή – Σίγρι, που ρίχνει το χρόνο μετακινήσεων στο μισό.

Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του οδικού άξονα Καλλονή – Σίγρι στη Λέσβο. Ο νέος οδικός άξονας έχει συνολικό μήκος 46,7 χιλιόμετρα, με τα 21 χλμ. να αποτελούν βελτίωση της υφιστάμενης οδού και τα υπόλοιπα 25,7 χλμ. νέα τμήματα.

«Με την ολοκλήρωση του οδικού άξονα επιτυγχάνεται αύξηση προσπελασιμότητας, καθώς μειώνεται το μήκος της συνολικής διαδρομής κατά περίπου 4 χλμ και ο συνολικός χρόνος διαδρομής για τα συμβατικά οχήματα σε περίπου 40 λεπτά, έναντι του υπερδιπλάσιου χρόνου που απαιτούνταν, με άμεση συμβολή στην περιφερειακή ανάπτυξη και την αύξηση του οικονομικού δυναμικού της περιοχής», ανέφερε στην ομιλία του ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Κατά μήκος του νέου οδικού άξονα κατασκευάστηκαν 8 ισόπεδοι κόμβοι, 1 γέφυρα στην Άντισσα και 5 ισόπεδες διασταυρώσεις, ενώ υλοποιήθηκαν έργα αποχέτευσης και αποστράγγισης της οδού, σήμανσης και ασφάλισης, οδοφωτισμού και πρασίνου.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε ειδική μνεία στην αποκάλυψη μεγάλου αριθμού απολιθωμάτων κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα: «Ο τεράστιος αριθμός και το μέγεθος των περισσοτέρων ευρημάτων εντυπωσίασαν ακόμα και τους ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στην έρευνα της περιοχής, ενώ έχουν προκαλέσει και το διεθνές δημοσιογραφικό ενδιαφέρον».

Λέσβος

H κατασκευή του έργου πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση, μέσα από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη, ΕΣΠΑ 2014 – 2020».

Photo Credits: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!