F1 - Σάινθ για την κίνηση στον Λεκλέρ: «Ζητάω συγγνώμη που ξεπέρασα τα όρια»

F1 - Σάινθ για την κίνηση στον Λεκλέρ: «Ζητάω συγγνώμη που ξεπέρασα τα όρια»
Ο Ισπανός οδηγός της Scuderia Ferrari μίλησε για τη μάχη του με τους Φερνάντο Αλόνσο και Σαρλ Λεκλέρ στον Αγώνα Σπριντ της Formula 1 στην Κίνα.

Επεισοδιακό αγώνα είχε ο Κάρλος Σάινθ στο Σπριντ της Σανγκάης, όπου τη νίκη κατέκτησε ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ισπανός της Scuderia Ferrari πάλευε στους τελευταίους γύρους με τον Φερνάντο Αλόνσο για την 3η θέση και ήθελε όσο τίποτα να τον προσπεράσει.

Στο 16ο γύρο στη στροφή 7 πέρασε τον Αλόνσο από την εξωτερική, όμως ο Ισπανός της Aston Martin αντεπιτέθηκε στη στροφή 9. Οι δυο τους είχαν επαφή και ο Σάινθ βγήκε προσωρινά εκτός πίστας. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing o οποίος κατάφερε να πάρει την 3η θέση.

Λίγο αργότερα ο Σαρλ Λεκλέρ επιτέθηκε στον teammate του από την εξωτερική στη στροφή 13 όμως ο Σάινθ δεν του άφησε χώρο. Εν τέλει ο Μονεγάσκος προσπέρασε τον teammate του με μία πολύ όμορφη κίνηση στη στροφή 2 του 17ου γύρου, όμως είχε πολλά παράπονα από τη συμπεριφορά του Ισπανού εντός πίστας.

Ο Σάινθ ρωτήθηκε από το Sky Sports μετά τον Αγώνα Σπριντ του Grand Prix Κίνας για τις μάχες που έδωσε με τους Αλόνσο και Λεκλέρ. Ο Ισπανος έκανε προσπάθεια να είναι όσο πιο διπλωματικός ήταν δυνατό.

«Είχα μια καλή εκκίνηση και πίεζα σκληρά. Ήξερα πως αν κάνω κάποια προσπεράσματα θα κέρδιζα τον αγώνα. Εκεί έφθειρα λίγο τα ελαστικά μου κι έπειτα έπρεπε να κάνω συντήρηση. Έπιασα μετά τον Φερνάντο και έκανα μια πολύ καλή κίνηση από την εξωτερική στη στροφή 7. Η κίνησή του πάνω μου ήταν “όλα η τίποτα”. Μας κατέστρεψε τον αγώνα αυτό που έκανε στη στροφή 9 και μου προκάλεσε ζημιά και είχα πολλή σκόνη στα ελαστικά μου. Έκανε ό,τι μπορούσα για να αμυνθώ μετά. Είχα μια στιγμή με τον Σαρλ και ζητώ συγγνώμη αν ξεπέρασα τα όρια. Όλοι σήμερα αγωνιστήκαμε πολύ σκληρά. Προσπάθησα όσο μπορούσα να έχω τον έλεγχο», είπε ο Σάινθ.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Κίνας είναι προγραμματισμένες για τις 10:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 09:40 για τη μάχη της pole position.

Φωτογραφίες: carlosv_f1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!