Alfa Romeo: Δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζει το όνομα Milano

Alfa Romeo: Δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζει το όνομα Milano

Κώστας Παστρίμας
Alfa Romeo: Δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζει το όνομα Milano
Η μετονομασία ενός μοντέλου με το όνομα Milano συμβαίνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της μάρκας.

Η Alfa Romeo, η ιστορική ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, αντιμετωπίζει για μια ακόμη φορά τις προκλήσεις της μετονομασίας ενός από τα μοντέλα της. Πρόσφατα, η εταιρεία υποχρεώθηκε να αλλάξει την ονομασία του νέου της compact SUV από Milano σε Junior, μετά από πιέσεις του Ιταλού Υπουργού Βιομηχανίας, Αντόλφο Ούρσο. Ο υπουργός επέκρινε την επιλογή του ονόματος Milano για ένα αυτοκίνητο που κατασκευάζεται εκτός Ιταλίας και ισχυρίστηκε ότι είναι παράνομο.

» Διαβάστε ακόμα: Η Ιταλία έκανε ένα οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό λάθος

Η επιλογή του ονόματος Milano είχε συμβολική αξία για την Alfa Romeo, καθώς αναδείκνυε την κληρονομιά της μάρκας και την ιστορική της σύνδεση με την πόλη όπου ιδρύθηκε το 1910. Ωστόσο, η απόφαση για τη μετονομασία σε Junior δεν είναι πρωτόγνωρη για την εταιρεία. Παρόμοιο σενάριο είχε παρουσιαστεί το 2009, όταν η τότε ιδιοκτήτρια Fiat αποφάσισε να μετονομάσει την Milano σε Giulietta, μια κίνηση που επίσης είχε προκαλέσει συζητήσεις και είχε αποτελέσει μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής επανατοποθέτησης της μάρκας.

Alfa Romeo Junior
Φωτογραφίες: Alfa Romeo

Η Alfa Romeo Giulietta αρχικά είχε το όνομα Milano, ένα όνομα που επρόκειτο να τιμήσει την πόλη όπου η Alfa Romeo είχε τις ρίζες της. Η επιλογή του ονόματος αυτού συμβόλιζε μια νέα αρχή για τη μάρκα, η οποία επεδίωκε να προσεγγίσει ένα νέο κοινό μέσω μιας φρέσκιας ταυτότητας που συνδέεται με τη σύγχρονη αστική ζωή και τον όμορφο σχεδιασμό.

Ωστόσο, λίγο πριν από την επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου, η Fiat αποφάσισε να μετονομάσει το αυτοκίνητο σε Giulietta. Αυτή η απόφαση ήταν ένα σαφές σημάδι ότι η εταιρεία επιθυμούσε να ενισχύσει την ιστορική της σύνδεση με το παρελθόν, καθώς το όνομα Giulietta είχε ήδη χρησιμοποιηθεί σε ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Alfa Romeo τη δεκαετία του '50.

Φωτογραφίες: Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!