F1 - H Red Bull συνεχίζει το «φλερτ» με τον Νόρις

F1 - H Red Bull συνεχίζει το «φλερτ» με τον Νόρις
Η αυστριακή ομάδα δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να κάνει μελλοντικά δικό της τον Βρετανό οδηγό της McLaren Racing.

Ο θαυμασμός της Red Bull Racing για το πρόσωπο του Λάντο Νόρις είναι γνωστός εδώ και πολλά χρόνια. Η αυστριακή ομάδα έχει προσπαθήσει στο παρελθόν να αρπάξει τον Βρετανό από τη McLaren Racing για να πλαισιώσει τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Νόρις έχει αναδειχθεί μέσα από τις ακαδημίες της McLaren και πριν ξεκινήσει η φετινή σεζόν της Formula 1 έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην ομάδα του υπογράφοντας νέο πολυετές συμβόλαιο. Αυτό αποτρέπει άλλες ομάδες όπως η Red Bull Racing να τον… κυνηγήσουν στο άμεσο μέλλον.

Παρά το γεγονός πως είναι δεσμευμένος για πολλά ακόμη χρόνια με τη βρετανική ομάδα, ο Νόρις παραμένει στο ραντάρ της Red Bull Racing. Ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα F1/Motorsport, Χέλμουτ Μάρκο μίλησε για το ενδιαφέρον προς τον 24χρονο στο Servus TV.

«Είναι νέος και μας ενδιαφέρει, είναι ξεκάθαρο αυτό. Ο πατέρας του Λάντο κάνει αστεία και λέει πως ο γιος του θα πάρει την πρώτη του νίκη όταν αποσυρθεί ο Μαξ Φερστάπεν από την F1. Είπα στον Λάντο πως αν έρθει στη Red Bull τότε θα μπορέσει να οδηγήσει ακόμη ταχύτερα απ’ ότι τώρα», δήλωσε.

Ο δαιμόνιος Αυστριακός δεν έμεινε εκεί και ανέφερε ότι και ο Όσκαρ Πιάστρι είναι στο στόχαστρο της ομάδας του: «Ο Νόρις έχει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2026, οπότε στο άμεσο μέλλον δεν είναι μια επιλογή για εμάς. Ούτε ο Όσκαρ Πιάστρι είναι. Μας ενδιαφέρουν για το μέλλον και οι δύο οδηγοί».

Η Red Bull Racing έχει συμβόλαιο μόνο με τον Μαξ Φερστάπεν για το 2025 και μέχρι το 2028. Προς στιγμήν δεν έχει ανακοινώσει ποιος θα πλαισιώσει τον Ολλανδό στην επόμενη σεζόν, όμως οι εμφανίσεις του Σέρχιο Πέρεζ κάνουν το σενάριο αντικατάστασής του λιγότερο πιθανό.

Φωτογραφίες: McLaren F1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!