F1 - Η Audi «έκλεισε» τον πρώτο της οδηγό για το 2026

F1 - Η Audi «έκλεισε» τον πρώτο της οδηγό για το 2026
Η γερμανική ομάδα αναμένεται να υπογράψει τον πρώτο της οδηγό στη Formula 1 με τις υπογραφές να είναι πλέον θέμα χρόνου.

Το 2026 αλλάζουν πολλά στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ. Πέρα από νέα μονοθέσια και μονάδες ισχύος θα δούμε την ένταξη εντός κορυφαίου ονόματος στο χώρο της αυτοκίνησης και των αγώνων ταχύτητας, την Audi.

H γερμανική εταιρεία εξαγόρασε τη Sauber και θέλει να κάνει αίσθηση από την πρώτη της σεζόν στη Formula 1. Ένας τρόπος με τον οποίο επιθυμεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι με την υπογραφή κορυφαίων οδηγών. Ένα όνομα που έχει συνδεθεί με τη γερμανική ομάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι ο Κάρλος Σάινθ, ο οποίος μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν.

Αυτός όμως που «έκλεισε» από τώρα στην Audi είναι ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Σύμφωνα με το racingnews365 είναι θέμα χρόνου ο Γερμανός να υπογράψει συμβόλαιο και από το 2025 θα οδηγεί για τη Sauber, καθώς δεν θα έχει γίνει ακόμη η μετονομασία της ομάδας.

Νίκο Χούλκενμπεργκ
Φωτογραφία: Haas F1 Team/LAT

Στους πέντε πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν της Formula 1 o Χούλκενμπεργκ έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του, καθώς έχει βαθμολογηθεί σε τρία Grand Prix. Οι εμφανίσεις του 36χρονου είναι ανώτερες από του Κέβιν Μάγκνουσεν και απ’ ότι φαίνεται του εξασφάλισαν συμβόλαιο με εργοστασιακή ομάδα. Με την εμπειρία του θα βοηθήσει την Audi να εξελιχθεί ως ομάδα και το 2025 αναμένεται μια χρονιά εκμάθησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Audi κάνει επίσης ό,τι περνάει από το χέρι της για να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός είναι ο εκλεκτός του CEO της Sauber (μετέπειτα Audi), Αντρέας Σάιντλ, με τους δύο να έχουν συνεργαστεί μαζί στη McLaren τη διετία 2020-2021. Όλα όμως θα εξαρτηθούν στη συγκεκριμένη περίπτωση αν ο 29χρονος πει το
«ναι» σε συμβόλαιο συνεργασίας με την Audi.

Κάρλος Σάινθ
Φωτογραφία: Scuderia Ferrari Press Office

Η επικείμενη μετεγγραφή του Χούλκενμπεργκ στη Sauber (Audi) αφήνει μια κενή θέση στη Haas για το 2025. Φαβορί για να την καλύψει είναι ο οδηγός της Formula 2, Όλιβερ Μπέρμαν.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!