F1 - Η Red Bull δηλώνει άγνοια για την αποχώρηση του Νιούι

F1 - Η Red Bull δηλώνει άγνοια για την αποχώρηση του Νιούι
Στις τάξεις των «ταύρων» αρνούνται τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Βρετανό να έχει δηλώσει την πρόθεσή του να φύγει από την ομάδα.

Τις τελευταίες ώρες ο κόσμος της Formula 1 βρίσκεται σε «αναμμένα κάρβουνα» λόγω της επικείμενης αποχώρησης του Άντριαν Νιούι από τη Red Bull Racing. O «γκουρού» της αεροδυναμικής αποφάσισε να τελειώσει πρόωρα τη συνεργασία του με την αυστριακή ομάδα και να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν επαφές του Βρετανού με άλλες ομάδες όπως η Scuderia Ferrari και η Aston Martin. Βέβαια εκείνη την περίοδο δεν ήταν γνωστή η πρόθεση του 65χρονου να φύγει από τους «ταύρους».

Με τα δημοσιεύματα να έχουν «κατακλύσει» το διαδίκτυο η Red Bull Racing αναγκάστηκε να απαντήσει στα δημοσιεύματα σχετικά με την αποχώρηση του Νιούι.

«Ο Άντριαν έχει συμβόλαιο με τη Red Bull έως το τέλος του 2025. Δεν γνωρίζουμε καμία του πρόθεση να πάει σε άλλη ομάδα», ανέφερε η αυστριακή ομάδα μέσω εκπροσώπου της.

Έντριαν Νιούι
Φωτογραφία: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Νέα δεδομένα στο φως έφερε ο δημοσιογράφος του Sky Sports, Κρεγκ Σλέιτερ. Ο Βρετανός επιβεβαίωσε πως η πρόθεση του Νιούι να αλλάξει στρατόπεδο είναι αληθινή, ωστόσο όροι στο συμβόλαιο του 65χρονου προκαλούν ανησυχίες στους επίδοξους νέους εργοδότες του.

«Έχω μιλήσει με σημαντικά άτομα στη Formula 1 και ανθρώπους που είναι κοντά στον Άντριαν για να δω αν τα δημοσιεύματα είναι αληθινά. Πολλαπλές πληροφορίες μου λένε πως σκέφτεται σοβαρά να τελειώσει τη συνεργασία του με τη Red Bull. Ήρθα επίσης σε επικοινωνία με ανθρώπους της Red Bull Racing και δεν γνωρίζουν καμία επίσημη ενημέρωση από τον Νιούι πως θέλει να αποχωρήσει. Αυτό που μπορώ να πω επίσης είναι το ζήτημα του συμβολαίου του. Έχει συμβόλαιο με τη Red Bull Racing μέχρι το τέλος του 2025 και πρέπει να πάρει υποχρεωτική άδεια για έναν ακόμη χρόνο. Αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορεί να δουλέψει για άλλη ομάδα μέχρι το τέλος του 2027», ανέφερε.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!