F1 - O Χούλκενμπεργκ υπέγραψε στην Audi

F1 - O Χούλκενμπεργκ υπέγραψε στην Audi
Ο Γερμανός οδηγός θα συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια στη Formula 1, καθώς θα αφήσει την αμερικανική Haas για τη γερμανική Audi.

Τα κομμάτια του μετεγγραφικού «πάζλ» της φετινής σεζόν της Formula 1 μπαίνουν σιγά-σιγά στη θέση τους. Η Audi Sport ανακοίνωσε πως υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Ο Γερμανός επέστρεψε στη Formula 1 με τη Haas το 2023 έπειτα από απουσία τριών ετών και εντυπωσίασε αμέσως με τις εμφανίσεις του. Η ταχύτητα που έδειξε σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία που κατέχει τον καθιστούν ιδανικό για να γίνει οδηγός της γερμανικής μάρκας.

Όπως ήδη γνωρίζουμε η Audi εξαγόρασε τη Sauber θα εισέλθει επίσημα στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ το 2026, όταν θα γίνουν οι μεγάλες αλλαγές κανονισμών. Ο Χούλκενμπεργκ θα αλλάξει παραστάσεις από το 2025 και θα οδηγεί για την ελβετική ομάδα, πριν την αλλαγή ταυτότητας.

O Χούλκενμπεργκ δήλωσε σχετικά: «Επιστρέφω στην ομάδα με την οποία δούλεψα πίσω στο 2013 και έχω όμορφες αναμνήσεις του δυναμικού αγωνιστικού πνεύματος της Ελβετίας. Η προοπτική να αγωνιστώ με την Audi είναι κάτι το ξεχωριστό. Όταν ένας Γερμανός κατασκευαστής εισέρχεται στη Formula 1 με τέτοια αποφασιστικότητα είναι μια μοναδική ευκαιρία για κάθε οδηγό. Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ μια εργοστασιακή ομάδα και μία μάρκα της Γερμανίας».

Η άφιξη του 36χρονου στην ομάδα του Χίνβιλ θα έχει ως αποτέλεσμα την αποχώρηση είτε του Βάλτερι Μπότας είτε του Γκουάνγιου Ζου. Δεν αποκλείεται ωστόσο αμφότεροι να δουν την πόρτα της εξόδου, μιας και ο διακαής πόθος των Γερμανών είναι ο Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόταση της Audi και όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το μέλλον του είναι ανοικτά.

Η αποχώρηση του Χούλκενμπεργκ αφήνει κενή μία θέση στη Haas το 2025. Φαβορί για να την καλύψει είναι ο Όλιβερ Μπέρμαν, ο οποίος είναι οδηγός της Ακαδημίας της Ferrari και αντικατέστησε με μεγάλη επιτυχία τον Σάινθ στο GP Σ. Αραβίας.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: Haas F1 Team/LAT

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!