Αναβάτης μοτοσικλέτας παραβίασε όλο τον ΚΟΚ: 10.000 ευρώ πρόστιμο και 150 βαθμοί ποινής

Newsroom
Αναβάτης μοτοσικλέτας παραβίασε όλο τον ΚΟΚ: 10.000 ευρώ πρόστιμο και 150 βαθμοί ποινής
O 36χρονος συνελήφθη μία ημέρα μετά τη σωρεία τροχαίων παραβάσεων σε παραλιακή, Κηφισό και εθνική οδό.

Στη σύλληψη - στο πλαίσιο του αυτόφωρου - ενός 36χρονου οδηγού μοτοσικλέτας προχώρησαν την Πέμπτη 9 Μαΐου αστυνομικοί του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ο ημεδαπός αναζητείτο διότι την προηγούμενη μέρα δεν είχε συμμορφωθεί στις υποδείξεις αστυνομικών για έλεγχο στη Βουλιαγμένη, όπου εντοπίστηκε να κινείται καθ΄υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου.

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας, η οποία δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, προέβη στη συνέχεια σε επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές, κινούμενος στην παραλιακή – Λ. Κηφισού – Λ. Αθηνών – Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου – Μέγαρα, στις οποίες περιλαμβάνονταν οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση δώδεκα ερυθρών σηματοδοτών, κίνηση σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και επικίνδυνοι ελιγμοί για την αποφυγή των αστυνομικών μπλόκων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης του, επιτηρούνταν από τα υπηρεσιακά οχήματα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με έτερο όχημα ή πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα. Για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας του επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 10.640 ευρώ και 150 βαθμοί στο Σ.Ε.Σ.Ο. (Point System).

Επιπλέον, ενημερώθηκε αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή περαιτέρω διοικητικού προστίμου 10.000, καθώς η μοτοσικλέτα ήταν ανασφάλιστη και είχε δηλωθεί από το 2019 η ακινησία της. Ο άνδρας κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο 36χρονος οδηγός, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!