Η Ιονέσκου
09/09/2023
ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιονέσκου: Ασταμάτητη Σαμπρίνα, πρώτη σε τρίποντα σε μια σεζόν (vid)

Νίκος Καρφής

Η Σαμπρίνα Ιονέσκου συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στο WNBA.

Eίναι ένα από τα... διαμάντια του WNBA. Η Σαμπρίνα Ιονέσκου δεν σταματά τα ρεκόρ και συνεχίζει να τα σαρώνει όλα στο πέρασμα της. Πριν από λίγες μέρες σμπαλιάρασε το ρεκόρ του Στεφ Κάρι σε διαγωνισμό τριπόντων. Όχι μόνο επειδή ευστόχησε σε είκοσι συνεχόμενα τρίποντα, αλλά γιατί η τελική συγκομιδή των 37 πόντων αποτέλεσε ρεκόρ στην ιστορία του διαγωνισμού, είτε μιλάμε για το NBA, είτε για το WNBA.

Και πριν από λίγες ώρες ήρθε να προσθέσει ακόμα ένα παράσημο στην καριέρα της. Η Σαμπρίνα έσπασε το ρεκόρ των τριπόντων μέσα σε μια regular season, φτάνοντας τα 122 με τη φανέλα της Νέας Υόρκης και συνεχίζει να πάει και πιο ψηλά. Στο ματς των Liberty με το Λος Άντζελες, έγραψε ακόμα μια όμορφη ιστορία στο βιβλίο της καριέρας της.

Μια παίκτρια που είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς ο Κόμπι Μπράιαντ και σίγουρα θα τη βλέπει από τη γειτονία των αγγέλων και θα χαίρεται για την εξέλιξη της. Πάντα θα τον κάνει περήφανο, δείχνοντας την αφοσίωση της στο άθλημα και τη σκληρή δουλειά της για να παραμείνει στην κορυφή.

Η αγαπημένη του Κόμπι

Ο Black Mamba είχε πάρει υπό την προστασία του τη Σαμπρίνα Ιονέσκου και περνούσε χρόνο μαζί της, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές. Είχε εξαιρετική σχέση η περιφερειακός των Νew York Liberty με τον θρύλο των Λέικερς, αφού ήταν το είδωλο της και τον λάτρευε. «Ο,τι κάνω το κάνω χάρη σε αυτόν», είχε πει παλιότερα.

Η Ιονέσκου είχε έρθει σε επαφή με τον Κόμπι, όταν ειχαν συναντηθεί στο ματς του Oregon κόντρα στο Southern California game, όπου ο Black Mamba είχε φέρει την κόρη του, Τζίτζι να δει το ματς.

«Ανταλλάξαμε νούμερα, δουλέψαμε μαζί και βοήθησα την ομάδα της Τζίτζι. Κολλήσαμε αμέσως και γίναμε καλοί φίλοι. Με έμαθε να δουλεύω σκληρά και μετά όλα έρχονται πιο εύκολα. Στον αποχαιρετιστήριο λόγο της για τον Κόμπι είχε πει: «Δεν εμφανίστηκε απλώς στη ζωή μου, έμεινε στη ζωή μου».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]