Άρσεναλ γυναίκες Emirates

Οι θεατές του ποδοσφαίρου γυναικών στην Αγγλία ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο το 2024

Μαριλένα Καλόπλαστου

Αθροιστικά οι προσελεύσεις στα παιχνίδια τόσο στη Women's Super League όσο και στην Championship Γυναικών ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο για την σεζόν 2023-24.

Σπουδαίο ορόσημο χαρακτηριστικό της ξέφρενης ανόδου του ποδοσφαίρου γυναικών στην Αγγλία!

Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του περασμένου Σαββατοκύριακου, η οποία περιελάμβανε την άνοδο της Κρίσταλ Πάλας στην Women's Super League (γυναικεία Premier League) η προσέλευση στα γήπεδα της 1ης και της 2ης κατηγορίας ποδοσφαίρου γυναικών στο Νησί, ξεπέρασε το 1.000.000!

Άρσεναλ: Ο μέσος όρος προσέλευσης της γυναικείας ομάδας είναι υψηλότερος από τους μισούς συλλόγους της Premier League!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο, το προηγούμενο ρεκόρ προσέλευσης στη WSL, που ήταν 689.297, έσπασε με 36 παιχνίδια να απομένουν.

«Η φετινή σεζόν ήταν μια χρονιά που θα θυμόμαστε για πολλούς λόγους», δήλωσε η Νίκι Ντοσέτ, διευθύνουσα σύμβουλος και των δύο πρωταθλημάτων.

«Η υπέρβαση του ενός εκατομμυρίου θεατών στην Barclays Women's Super League και στο Barclays Women's Championship πραγματικά λέει πολλά για το ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο γυναικών σε αυτή τη χώρα. Αυτή είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού μας και είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που ελπίζουμε να δούμε αυτά τα ρεκόρ να καταρρίπτονται ξανά και ξανά τα επόμενα χρόνια, καθώς το παιχνίδι μας συνεχίζει να αναπτύσσεται», πρόσθεσε.

Φέτος περισσότερα παιχνίδια διεξήχθησαν σε γήπεδα που χρησιμοποιούνται από τις ανδρικές ομάδες των συλλόγων. Κάθε ομάδα στη Women's Super League εκτός από τη Γουέστ Χαμ έχει δώσει τουλάχιστον ένα παιχνίδι στο κύριο γήπεδό της αυτή τη σεζόν.

Η Άρσεναλ σημείωσε νέο ρεκόρ προσέλευσης για έναν αγώνα με 60.160 εισιτήρια που πωλήθηκαν για τον αγώνα της με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Emirates Stadium τον Φεβρουάριο!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]