H Γουίλσον
23/09/2023
ΜΠΑΣΚΕΤ

Έιτζα Γουίλσον: Το... leg sleeve του WNBA, κορυφαία αμυντικός για 2η σερί σεζόν (vid)

Νίκος Καρφής

Η φοβερή Έιτζα Γουίλσον πιστοποίησε για άλλη μια σεζόν ότι είναι η κορυφαία αμυντικός στο WNBA, παίρνοντας το βραβείο.

Αποτελεί μία από τις κορυφαίες παίκτριες του WNBA τα τελευταία χρόνια και φημίζεται για την φοβερή άμυνα της που... τσακίζει κόκκαλα. Η Έιτζα Γουίλσον πήρε στα χέρια της το βραβείο για την κορυφαία αμυντικό του WNBA για δεύτερη σερί σεζόν.

Ήταν πρώτη στη λίστα με τα μπλοκ, μετρώντας 2.2 ανά παιχνίδι, ενώ σημείωσε career high στα ριμπάουντ με 9.5 ανά ματς. Οι Aces τερμάτισαν στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 34 νίκες και 6 ήττες, ενώ αποτέλεσαν και την δεύτερη καλύτερη άμυνα της λίγκας με 80.3 πόντους παθητικό. Η Γουίλσον είναι εκ των φαβορί για να κερδίσει το MVP στο WNBA και φτάσει τα τρία βραβεία.

Έχει φέτος 22.8 πόντους ανά ματς και στοχεύει σε άλλο ένα πρωτάθλημα μετά από εκείνο του 2022 με την ομάδα του Λας Βέγκας και την Μπέκι Χάμον στον πάγκο να κατευθύνει μετά το πέρασμα της από τους Σπερς ως assistant του Πόποβιτς. Παίζει πάντα με ένα μανίκι (sleeve) στο αριστερό της πόδι, όντας εκείνη που το έκανε μόδα μαζί με την Τέα Κούπερ στη λίγκα. Η Γουίλσον είναι κυριαρχική σε αρκετά ματς και δίχως αμφιβολία εκ των ατραξιόν του WNBA, κάτι που μαρτυρούν και τα βραβεία της.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]