caitlin clark
16/02/2024
ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Κέιτλιν Κλαρκ έγινε η κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών στο NCAA

Πηνελόπη Γκιώνη

Τους 3.528 πόντους στην κολεγιακή της καριέρα έφτασε η 22 ετών Κέιτλιν Κλαρκ και έγινε η κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών στο NCAA, με εντυπωσιακό τρόπο και άρωμα από Κόμπι Μπράιαντ.

Στην κορυφή μιας λίστας γεμάτης από κορυφαία ονόματα του μπάσκετ γυναικών, ανέβηκε η 22χρονη Κέιτλιν Κλαρκ όταν έγινε η κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών στο NCAA.

Λιγότερο από τρία λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, η Κέιτλιν Κλαρκ πέτυχε τον 8ο πόντο της στο παιχνίδι και τον 3528ο της καριέρας της στο NCAA. Τελικά, σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 49 πόντους στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έχοντας εννέα τρίποντα στη νίκη της Αϊόβα επί του Μίσιγκαν με 106-89.

Ο εντυπωσιακός πόντος με τον οποίο κατέρριψε το ρεκόρ:

Η Κλαρκ ξεκίνησε στο παιχνίδι της Πέμπτης με μόλις οκτώ πόντους μακριά από το ρεκόρ, αφού δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της στην ήττα της ομάδας της από τη Νεμπράσκα, παρ’ όλο που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 31 πόντους και 10 ασίστ.

Η πρώην γκαρντ της Ουάσινγκτον, Κέισι Πλαμ, ήταν η γυναίκα με το μεγαλύτερο σκορ πόντων στο NCAA από τις 25 Φεβρουαρίου 2017, αφού κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε μέχρι τότε η Τζάκι Στάιλς.

«Είναι ωραίο να βρίσκεσαι στο ίδιο επίπεδο με πολλές πολύ, πολύ καλές παίκτριες. Είμαι τυχερή που το καταφέρνω γιατί έχω πολύ καλές συμπαίκτριες, πολύ καλούς προπονητές και ένα σπουδαίο σύστημα υποστήριξης που με περιβάλλει. Απλά είμαι ευγνώμων. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε μια πόλη που υποστηρίζει τόσο πολύ το μπάσκετ γυναικών. Να περιβάλλομαι από τις καλύτερες φίλες μου και ανθρώπους που θέλουν να με βλέπουν να είμαι σπουδαία και να με ωθούν να είμαι σπουδαία κάθε μέρα», δήλωσε η Κλαρκ σε σύντομη συνέντευξη που έδωσε στο ημίχρονο του αγώνα.

Μάλιστα, η Κλαρκ πέτυχε αυτό το ρεκόρ φορώντας τα Nike Kobe 5 Protro, τιμώντας με αυτό τον τρόπο και τη μνήμη του Κόμπι Μπράιντ του οποίου είχε την υποστήριξη.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι θέσεις στο κορτ, για τον συγκεκριμένο αγώνα, κόστιζαν 10.500 δολάρια (!) μιας και η υποψία του μοναδικού αυτού ρεκόρ είχε εκτοξεύσει την αξία των εισιτηρίων.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]