Η Ελένη Σύρρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού
02/05/2024
ΜΠΑΣΚΕΤ

Σύρρα στο GWomen: «Εύκολο το κάναμε εμείς, συγχαρητήρια και στον Παναθηναϊκό»

Σπύρος Μαρκεζίνης

Η Ελένη Σύρρα μίλησε στο Gazzetta Women λίγο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αναφέρθηκε στη δυσκολία του πέμπτου τελικού ενώ έδωσε τα συγχαρητήριά της στον Παναθηναϊκό για την προσπάθειά του.

Πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα την Κυριακή (28/4) ο Ολυμπιακός νίκησε τον «αιώνιο» αντίπαλό του Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σκορ 61-45. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Πειραιά, πανηγύρισε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην Α1 Γυναικών, βάζοντας έτσι τέλος σε μία ιδιαίτερα συναρπαστική σεζόν, η οποία κρίθηκε στον πέμπτο τελικό των Play Off.

Κάθε αθλήτρια που υπήρξε μέλος του ρόστερ, βοήθησε με τον δικό της τρόπο ώστε να φτάσει ο Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή του γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα. Μία από αυτές τις παίκτριες, ήταν η Ελένη Σύρρα. Η 29χρονη γκαρντ, αμέσως μετά το τέλος της κρίσιμης και καθοριστικής αναμέτρησης, μίλησε στο Gazzetta Women και αναφέρθηκε τόσο στο ίδιο το ματς, όσο και στην αντίδραση των «ερυθρόλευκων» μετά τις απουσίες εξαιτίας τραυματισμών της Κριστίν Βίτολα και της Αγγελικής Νικολοπούλου.

«Τίποτα άλλο… είμαι ευτυχισμένη και χαρούμενη!»

Η Ελένη Σύρρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού

-Τέλος σε μία ιδιαίτερα δύσκολη σειρά, σε ένα ματς όμως όπου από ένα σημείο και μετά το κάνατε να μοιάζει εύκολο. Ήταν όντως έτσι;

«Εύκολο το κάναμε εμείς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στον Παναθηναϊκό για την προσπάθεια που έκανε. Σταθήκαμε ακριβώς στο πλάνο που είχαμε θέσει. Τίποτα άλλο… είμαι ευτυχισμένη και χαρούμενη! Ο τρίτος τίτλος, το τρίτο πρωτάθλημα σερί! Ήρθε η ώρα να το χαρούμε».

-Παρά τις κρίσιμες απουσίες των Βίτολα και Νικολουπούλου λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, καταφέρατε να μείνετε συγκεντρωμένες. Πώς το καταφέρατε αυτό;

«Σωστά τα λες για τις απουσίες, απλά όλα τα κορίτσια προσπαθήσαμε να βγούμε μπροστά, να πάρουν και οι υπόλοιπες παίκτριες και άλλες, παραπάνω, προσπάθειες. Είχαμε την αυτοπεποίθηση και να που τα καταφέραμε τελικά ».

-Ποίο ήταν το στοιχείο-κλειδί μέσα στο παιχνίδι που σας έδωσε τη νίκη και κατ’ επέκταση τον τίτλο του πρωταθλητή;

«Ήταν η άμυνα γιατί ήμασταν πολύ κλειστά. Σταθήκαμε ακριβώς σε αυτό το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει. Μας βγήκε έτσι όπως το θέλαμε και πήραμε στο τέλος τη νίκη και το πρωτάθλημα».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]