queen_park_ladies

«Οι αήττητες»: Η ομάδα ποδοσφαίρου κοριτσιών που κέρδισε σε πρωτάθλημα αγοριών δίχως καμία ήττα

Πηνελόπη Γκιώνη

Η ομάδα των Queens Park Ladies, της κατηγορίας κάτω των 12 ετών, κυριάρχησαν ανάμεσα στις άλλες 11 ομάδες αγοριών του πρωταθλήματος που συμμετείχαν, κερδίζοντας τα 18 από τα 22 παιχνίδια τους, πετυχαίνοντας 61 γκολ και δεχόμενες μόνο 11, για να εξασφαλίσουν τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Μια ομάδα κοριτσιών έγινε η τελευταία "αήττητη" ομάδα του ποδοσφαίρου, καθώς κατάφερε να μη δεχθεί ούτε μία ήττα σε όλη τη σεζόν ενώ έπαιζε σε πρωτάθλημα αγοριών, στην Αγγλία. Οι Queens Park Ladies κάτω των 12 ετών τερμάτισαν στην κορυφή της τρίτης κατηγορίας της Bournemouth Youth Football League, με 18 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και καμία ήττα. Κυριάρχησαν των 11 ομάδων αγοριών του πρωταθλήματος, σκοράροντας 61 γκολ και δεχόμενες μόνο 11.

queen park ladies

Για να κάνουν τον θρίαμβό τους ακόμα πιο γλυκό, έπρεπε να ξεπεράσουν την αρχική αντίσταση των υπευθύνων της νομαρχιακής ομοσπονδίας, οι οποίοι αρχικά τους είπαν ότι θα έπρεπε να παίξουν σε πρωτάθλημα κοριτσιών. Ο προπονητής Τόμπι Γκριν ήταν πεπεισμένος ότι η ομάδα του ήταν αρκετά καλή για να παίζει κάθε εβδομάδα με αγόρια και οι παίκτριες, που προπονούνται δύο φορές την εβδομάδα, τον δικαίωσαν στο γήπεδο.

Την επόμενη σεζόν, τα κορίτσια θα ανέβουν στη δεύτερη κατηγορία, κάτω των 13 ετών.

Μιλώντας στο Sky News, ο προπονητής Γκριν δήλωσε: «Η ομάδα της Λίνγκτον είναι η καλύτερη ομάδα για την οποία έχουν μιλήσει. Τα κορίτσια τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Δούλεψαν τόσο σκληρά όλη τη σεζόν, όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά και στην προπόνηση. Ήταν πολύ πειθαρχημένες... το αξίζουν».

Ο Γκριν δήλωσε ότι η εξασφάλιση του τίτλου του πρωταθλήματος με νίκη 3-0 εκτός έδρας απέναντι σε μια ομάδα που είχε κερδίσει έξι συνεχόμενα παιχνίδια ήταν ένα από τα σημαντικότερα σημεία της σεζόν: «Έπρεπε πραγματικά να το ορμήσουμε, ιδιαίτερα μακριά από την έδρα μας».

queen park ladies

Ο Γκριν ξεκίνησε την ομάδα όταν η κόρη του, Ολίβια, του είπε ότι ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο ενώ εκείνος είχε ήδη προπονήσει τη μεγαλύτερη κόρη του ως το μοναδικό κορίτσι σε μια ομάδα αγοριών και αποφάσισε ότι αυτή τη φορά θα έφτιαχνε μια ομάδα κοριτσιών, αλλά ήθελε να παίζουν στο πρωτάθλημα αγοριών. Τέσσερα από τα κορίτσια της σημερινής14μελούς ομάδας παίζουν μαζί από την ηλικία των πέντε ετών.

Η ομάδα ελπίζει να εμπνεύσει περισσότερα νεαρά κορίτσια να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]