kelly_kydonaki_karate
27/06/2023
ΚΑΡΑΤΕ

Κέλλυ Κυδωνάκη: Η πρωταθλήτρια του καράτε που κατέκτησε τη Μεσόγειο

Δημήτρης Ντζάνης

Πριν λίγες μέρες γιόρτασε ένα ακόμη μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση και το GWomen θυμάται τη στιγμή που η πρωταθλήτρια του καράτε Κέλλυ Κωδωνάκη κατακτούσε το χρυσό στους Μεσογειακούς, εμπλουτίζοντας τη μεγάλη συλλογή της.

Το άστρο της Κέλλυς Κυδωνάκη συνεχίζει να λάμπει για το ελληνικό καράτε. Η 22χρονη Κρητικιά από το Τυμπάκι, σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο έγραψε τη δική της ιστορία για το άθλημα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα +68κ. kumite στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν της Αλγερίας.

Η Κυδωνάκη άρχισε το καράτε από την ηλικία των τεσσάρων ετών, το ζήτησε από τους γονείς της που άκουσαν την επιθυμία της, και από τότε δεν έχει ξεκολλήσει από το άθλημα.

Τα πρώτα μηνύματα για τη μεγάλη της επιτυχία της στους Μεσογειακούς Αγώνες είχαν έρθει μερικές εβδομάδες πριν, τον Μάιο του 2022, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Γκαζάντιεπ της Τουρκίας.

Στην πορεία της προς το χρυσό μετάλλιο στο Οράν, η Κέλλυ Κυδωνάκη αρχικά νίκησε την Μελτέμ Χοτσαόγκλου από την Τουρκία με 4-1, στα προημιτελικά ξεπέρασε το εμπόδιο της Σέρβας, Ιβάνα Πέροβιτς, ενώ στα ημιτελικά νίκησε την Ιταλίδα, Αουρόρα Κριβέλι με 3-0, πριν φθάσει στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, επικρατώντας της Μαυροβούνιας, Μιλένα Γιοβάνοβιτς με 2-1.

Εκείνη η επιτυχία τής έδωσε φτερά με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να ξεπερνά δυσκολίες, να προοδεύει και να κατακτά στόχους.

Όπως το χρυσό μετάλλιο στο Karate1 Athens 2023 τον Ιανουάριο στο γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων.

«Να θυμάσαι, δεν έχει τελειώσει τίποτα μέχρι εσύ να το αποφασίσεις...» έχει γράψει σε κάποια από τις αναρτήσεις της η Κέλλυ Κυδωνάκη.

Και οι στιγμές της δοκιμασίας και του πόνου, δεν έχουν λείψει από την πορεία της. Τον Απρίλιο ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός στα γόνατα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η ιατρική συμβουλή να απέχει από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κρακοβία και να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση.

Όχι μόνο δεν τους άκουσε αλλά πήγε στην Πολωνία και φόρεσε στο στήθος της το χάλκινο μετάλλιο.

«Πάντα πίστευα ότι στην ζωή πρέπει να ρισκάρεις, να ρισκάρεις για τα όνειρά σου, να παλεύεις έως τέλους γι αυτά ανεξάρτητα αν θα τα καταφέρεις ή όχι. Χαίρομαι για την απόφαση που πήρα, που ρίσκαρα και αγωνίστηκα, όχι λόγο του αποτελέσματος, αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά πάλι το ίδιο θα έκανα.

Το ταξίδι είναι πιο σημαντικό από τον προορισμό, γιατί εκείνο είναι που μας διδάσκει και εγώ έμαθα πολλά μέσα από αυτό. Ευγνώμων για κάθε δευτερόλεπτο» έγραψε πριν από δύο ημέρες η Κέλλυ Κυδωνάκη.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]