ledecky

Κέιτι Λεντέκι έως και το 2028

Πηνελόπη Γκιώνη

Δεν της φτάνουν όσα έχει ως τώρα και θέλει να κατακτήσει ακόμη περισσότερα μετάλλια η Κέιτι Λεντέκι.

Το 2028 οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν στη χώρα της και θα ήταν μία τέλεια συγκυρία για να ολοκληρώσει εκεί την καριέρα της η πολυμεταλλιούχος της κολύμβησης, Κέιτι Λεντέκι.

Το ότι έχει εδραιωθεί το όνομά της στον χώρο της κολύμβησης, έχει ήδη γράψει σημαντική ιστορία στο άθλημα και έχει ένα τεράστιο βιογραφικό δημιουργεί την αίσθηση πως είναι ίσως μεγαλύτερη από 30 ετών και κάνει τη διοργάνωση του Λος Άντζελες να φαίνεται αρκετά μακρινή. Όμως, η Αμερικανίδα το 2028 θα είναι μόνο 31.

Η Λεντέκι, που στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλήμα υγρού στίβου ξεπέρασε τον Μάικλ Φελπς σε παγκόσμια χρυσά (16), μιλώντας στο Associated Press δήλωσε πως δεν της φαίνεται αρκετό να συνεχίσει για μόνο μία ακόμη χρονιά και πως το Λος Άντζελες είναι 100% στο πρόγραμμά της:

«Μπορώ να πω με αρκετή σιγουριά πως δεν θα τελειώσω την καριέρα μου το 2024. Απλά δεν βλέπω τον εαυτό μου να αποσύρεται μετά τον επόμενο χρόνο, απλά αγαπώ τόσο πολύ αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή.

Το Λος Άντζελες είναι σίγουρα στο πρόγραμμα. Δεν μπορώ να δεσμευτώ αυτή τη στιγμή, έχουμε 2023, όμως εφόσον ακόμη θα αγαπώ αυτό που κάνω, εφόσον θα νιώθω πως το σώμα μου μπορεί να το κάνει νομίζω πως θα το έκανα.

Είναι φοβερό να έχεις την ευκαιρία να αγωνιστείς στις ΗΠΑ σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι μια σπάνια ευκαιρία, οπότε είναι κάτι για το οποίο είμαι αρκετά ενθουσιασμένη.

Είτε αγωνίζομαι, είτε όχι θα είμαι σίγουρα εκεί».

Αν όντως πραγματοποιηθεί αυτή της η επιθυμία και αγωνιστεί όντως στους Ολυμπιακούς του 2028, θα έχει συμμετάσχει σε πέντε διοργανώσεις Ολυμπιακών αφού την πρώτη της συμμετοχή κατέγραψε όταν ήταν μόλις 15 ετών στο Λονδίνο το 2012. Τότε, κέρδισε και το πρώτο της χρυσό Ολυμπιακό σε ατομικό αγώνισμα, με τη νίκη της στα 800μ. ελεύθερο.

Με 10 μετάλλια σε Ολυμπιακούς και 26 σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, μάλλον έχει βρει το μυστικό της επιτυχίας η Λεντέκι και έχει ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά της.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]