melissa_hoskins

Μαύρη σκιά στην ποδηλασία ο θάνατος της Μελίσα Χόσκινς, εκτός φυλακής ο σύζυγός της

Πηνελόπη Γκιώνη

Ο θάνατος της Αυστραλής πρωταθλήτριας της ποδηλασίας, Μελίσα Χόκινς, μόλις λίγες ώρες πριν αλλάξει ο χρόνος έχει συγκλονίσει στην οικογένεια της ποδηλασίας και έχει απλώσει μία μαύρη σκιά.

Η Μελίσσα Χόσκινς, πρώην επαγγελματίας αθλήτρια της ποδηλασίας από την Αυστραλία με δύο συμμετοχές στους Ολυμπιακούς και ένα παγκόσμιο μετάλλιο, έχασε τη ζωή της στις 31 Δεκεμβρίου στην Αδελαΐδα καθώς έκανε ποδήλατο στον δρόμο και ένα αμάξι την χτύπησε. Όπως έχει γίνει γνωστό, το αμάξι οδηγούσε ο σύζυγός της, Παγκόσμιος πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας, Ρόχαν Ντένις με τον οποίο είχαν μαζί δύο παιδιά.

Ο ίδιος κατηγορήθηκε για τον θάνατο της Χόσκινς και συνελήφθη όμως έπειτα αφέθηκε ελεύθερος και θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο της Αδελαΐδας τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η οικογένεια της ποδηλασίας και ο κύκλος της Χόσκινς, θρηνούν την αγαπημένη τους συναθλήτρια και φίλη η οποία παρ’ ότι είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση είχε παραμείνει στον χώρο. Οι συναθλήτριές της Γκρέις Μπράουν και Μπρόντι Τσάπμαν εξέφρασαν τη μεγάλη λύπη τους για την τραγωδία και στον αγώνα του εθνικού πρωταθλήματος ποδηλασίας δρόμου θα κρατήσουν ενός λεπτού σιγή προς τιμήν της φίλης και συναθλήτριάς τους.

«Ήταν μία σκοτεινή εβδομάδα. Η κοινότητα της ποδηλασίας δυσκολεύεται πραγματικά να το συνειδητοποιήσει. Προσωπικά, είμαι φοβερά λυπημένη για την Μελ (σ.σ. Μελίσα Χόσκινς) και την οικογένειά της, τους σκέφτομαι συνέχεια. Είναι μία μεγάλη σκιά πάνω από την ποδηλασία του καλοκαιριού».

Στον αντίποδα της θλίψης, επικρατεί οργή καθώς τα παγκόσμια μέσα που έχουν μεταφέρει την τραγική είδηση έχουν αποσιωπήσει το όνομα της Χόσκινς και την αναφέρουν συνήθως ως σύζυγο του Ντένις, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια γεμνάτα θυμό από αρκετούς χρήστες των social media οι οποίοι υποστηρίζουν πως ακόμη κι όταν μία γυναίκα χάσει τη ζωή της θα θεωρείται «κτήμα» του συζύγου της.

Η υπόθεση της Χόσκινς θα ανοίξει ξανά σε περίπου δύο μήνες.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]