ξρυησρη
27/11/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Μπάρμπορα Σποτάκοβα: Είπε αντίο δωρίζοντας το τελευταίο της μετάλλιο σε ίδρυμα

Μία μοναδική κίνηση, την οποία κράτησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έκανε η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον ακοντισμό Μπάρμπορα Σποτάκοβα αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Η κορυφαία ακοντίστρια όλων των εποχών, που το όνομά της βρίσκεται στο παγκόσμιο ρεκόρ από το 2012, ανακοίνωσε πριν από περίπου δύο μήνες πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. Μετά από πολλές επιτυχίες, δυσκολίες, διακρίσεις, ρεκόρ, διάλειμμα για εκγυμοσύνη είχε έρθει η ώρα στα 41 της να πει το «αντίο» και αποφάσει να το κάνει θυμίζοντάς μας γιατί τη λατρεύαμε.

Η Τσέχα πρωταθλήτρια Μπάρμπορα Σποτάκοβα έχει κατακτήσει στην καριέρα της δύο χρυσά και ένα χάλκινο Ολυμπιακά μετάλλια και τρία χρυσά και ένα αργυρό σε Παγκόσμια πρωταθλήματα. Όμως, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι είχε μόλις δύο Ευρωπαϊκά μετάλλια, ένα χρυσό από το 2014 και ένα αργυρό από το 2006. Το 2022 κατάφερε να κατακτήσει το τρίτο, ούσα νικημένη από τη νέα γενιά του ακοντισμού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, που συμπλήρωνε αρμονικά τη συλλογή της αφού ήταν χάλκινο. Αυτό το μετάλλιο ήταν το τελευταίο της καριέρας της και είχε, σίγουρα, πολύ μεγάλη αξία.

Αυτό το χάλκινο, λοιπόν, αποφάσισε να το δωρίσει στο ίδρυμα «Give kids a chance», που έχει στόχο την εκπαίδευση των παιδιών ως μέσο διαφυγής από τη φτώχεια. Όπως αναφέρει το Stars24.cz το μετάλλιο θα δημοπρατηθεί από το ίδρυμα, στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη δημοπρασία που κάνουν, και τα χρήματα θα διατεθούν για να καλυφθούν ανάγκες των παιδιών του ιδρύματος.

Όπως προκύπτει από όσα αναφέρει το τσέχικο μέσο, η Σποτάκοβα συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια με το συγκεκριμένα ίδρυμα προσφέροντας αθόρυβα.

Και κάπως έτσι αυτή η φοβερή αθλήτρια, μας δείχνει για μία ακόμη φορά τη «χρυσή» προσωπικότητά της.

medals

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]