bianca_williams
29/08/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Μπιάνκα Γουίλιαμς: Έγινε μαμά, επέστρεψε γρηγορότερη και εμπνέει όλες τις πρωταθλήτριες

Πηνελόπη Γκιώνη

Από ιστορίες, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του στίβου ήταν γεμάτο. Αυτή της Μπιάνκα Γουίλιαμς είναι μία από αυτές που ξεχώρισαν μιας και έκανε άλλες αθλήτριες να σκεφτούν πως ίσως να μπορέσουν να κάνουν παιδιά νωρίτερα από τη στιγμή που νόμιζαν.

Το 2018, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, μαζί με την ομάδα της Βρετανίας έτρεξε στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. και αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης. Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια για να μπορέσει η Μπιάνκα Γουίλιαμς να ανέβει ξανά στο βάθρο, αυτή τη φορά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η 29χρονη σήμερα σπρίντερ από τη Βρετανία, είναι αναπόσπαστο μέλος της ομάδας της σκυταλοδρομίας και μαζί κατάφεραν να φέρουν μία πολύ σημαντική διάκριση στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Αυτό, όμως, ήταν μόνο ένα από τα επιτεύγματά της.

H Γουίλιαμ έφερε στον κόσμο το παιδί της το 2020, τον γιο της Ζούρι, και το 2022 είχε σχεδόν επιστρέψει. Εκείνη τη σεζόν αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, με τη σκυταλοδρομία, όμως δεν αγωνίστηκε στον τελικό. Η φετινή σεζόν έμελλε να είναι η καλύτερή της.

Έγινε μέλος της ομάδας για το Παγκόσμιο και μαζί με τις Ντάριλ Νέιτα, Άσα Φίλιπ και Ιμάνι-Λάρα Λάνσικοτ κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο πίσω μόνο από τις Αμερικανίδες και Τζαμαϊκανές.

«Είναι μία έμπνευση για όλες μας. Για τη βρετανική ομάδα αλλά και για όλες τις γυναίκες σπρίντερ γενικά», τόνισε η Νέιτα μιλώντας στο Eurosport. «Να επιστρέψεις και να είσαι ακόμη καλύτερη από ό,τι ήσουν πριν; Αυτό είναι η μεγαλύτερη έμπνευση και μας κάνει όλες να σκεφτόμαστε πως ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε παιδιά νωρίτερα από τη στιγμή που νομίζουμε τώρα.

Γιατί είναι δυνατό. Μια φορά και έναν καιρό, δεν γνωρίζαμ αν είναι εφικτό αυτό αλλά τώρα πήραμε μεγάλη έμπνευση (από την Μπιάνκα Γουίλιαμς). Εμείς και όλη η Βρετανία αλλά και όλες οι γυναίκες σπρίντερ».

Τα λόγια της Νέιτα συγκίνησαν την Γουίλιαμς η οποία πρόσθεσε πως:

«Είμαι πολύ περήφανη που βρίσκομαι εδώ και το κάνω αυτό για όλες τις μαμάδες».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]