xatzipatereio

Αγάπη είναι δύο μάτια παιδικά κι ένα τους χαμόγελο...

Μαριλένα Καλόπλαστου

Αγάπη είναι δύο μάτια παιδικά κι ένα τους χαμόγελο... Με αυτό το αίσθημα και ένα πηγαίο χαμόγελο στα πρόσωπα όλων ολοκληρώθηκε η δράση του GWomen και των Ambassadors του στο Χατζηπατέρειο.

Ο Πλάτωνας εξερεύνησε στο "Συμπόσιο" και στον "Φαίδρο" την αγάπη. Την όρισε και την εξήγησε με λέξεις. Εμείς βρήκαμε τον τέλειο ορισμό της μετά από μια επίσκεψη στο Χατζηπατέρειο.

 Xατζηπατέρειο

Αγάπη είναι δύο μάτια παιδικά κι ένα τους χαμόγελο... Είναι η λαχτάρα να σε γνωρίσουν, να επικοινωνήσουν μαζί σου, να αλληλεπιδράσουν. Αγάπη είναι η δουλειά που επί σειρά ετών κάνουν οι άνθρωποι στο Χατζηπατέρειο Ίδρυμα προκειμένου τα παιδάκια που περνούν ώρες εκεί, μαζί τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να εξελίξουν τις δυνατότητες τους. Να νιώσουν ζεστασιά, να νιώσουν δυνατά, να νιώσουν αποδεκτά.

 Xατζηπατέρειο

Βάσω Στασινού Ambassador του Gwomen

Το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού, είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο στον τομέα της αποκατάστασης παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και συνοδά προβλήματα. Απευθύνεται σε παιδιά από 0 έως 12 ετών.

 Xατζηπατέρειο

Γεωργία Τριβιζάκη, παίκτρια ποδοσφαίρου

Οι υπηρεσίες του Κέντρου ξεκινούν από την πρώιμη παρέμβαση με ομαδικό πρόγραμμα αποκατάστασης στο πλαίσιο Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, όπου φοιτούν με εγκεφαλική παράλυση και συναφείς κινητικές ή/και νοητικές αναπηρίες. Παράλληλα, λειτουργεί εξωτερικό πρόγραμμα Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έως 12 ετών.

 Xατζηπατέρειο

Γεωργία Τριβιζάκη (παίκτρια ποδοσφαίρου), Στέλλα Ντζάνη (παίκτρια ποδοσφαίρου), Γεωργία Καλτσή (αθλήτρια ξιφασκίας ΑΜεΑ), Χαρούλα Δημητρίου (παίκτρια ποδοσφαίρου), και Ειρήνη Μιχαηλίδη (πρωταθλήτρια των σπριντ σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαιρόμενων)

Το GWomen και οι Ambassadors του βρέθηκαν εκεί, σε μια δίωρη επίσκεψη που έγινε για όλους μάθημα ζωής. Για την προσφορά, το μεράκι, τη δύναμη ψυχής και ναι, την αγάπη. Συναισθήματα που αν τα μοιραστείς πολλαπλασιάζονται και στο Χατζηπατέρειο δέχεσαι μια "καταιγίδα" αγάπης και στοργής. Από τη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου, θα μιλήσεις με τους υπεύθυνους, θα αρχίσεις να να περιηγείσαι...

 Xατζηπατέρειο

Ειρήνη Μιχαηλίδη, πρωταθλήτρια των σπριντ σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαιρόμενων και Ambassador του Gwomen

Βλέπεις την αγάπη παντού, στις πολύχρωμες αίθουσες του, στην πραότητα των ανθρώπων που εργάζονται εκεί, στη θέληση να εξηγήσουν για το σπουδαίο τους έργο, στην εφευρετικότητα των παιχνιδιών που σκαρφίζονται για τα παιδιά και τέλος να πάνω από όλα τα άλλα, στα παιδικά ματάκια και στα μαγικά τους χαμόγελα.

χατζηπατερειο

Δήμητρα Βασιλακοπούλου, μέλος του ΔΣ στο Χατζηπατέρειο, Βάσω Στανινού Ambassador του GWomen, Τζορτ Τσούνης Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Μαρίνα Κουταρέλη Ιδρύτρια του Spetses Marathon-Spetsathlon, Βενετσάνος Ρογκάκος, Ταμίας στο Χατζηπατέρειο, Χρήστος Μαρίνος Αγιασμένος, πρόεδρος στο Χατζηπατέρειο

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Sports Envoy Program 2024” της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Athens Comic Library και την κυρία Λήδα Τσενέ, στο Χατζηπατέρειο βρέθηκε η διεθνούς φήμης Αμερικανίδα παίκτρια ποδοσφαίρου, Παγκόσμια πρωταθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκης Κάρλι Λόιντ όπως και ο Hall of Famer και πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ στους άνδρες, Κόμπι Τζόουνς. Παράλληλα, τη δράση τίμησε με την παρουσία του ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης ο οποίο συμμετείχε επίσης στις δραστηριότητες με τα παιδιά.

 Xατζηπατέρειο

Κάρλι Λοιντ, Παγκόσμια πρωταθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, και Στέλλα Ντζάνη, παίκτρια ποδοσφαίρου και Ambassador του Gwomen

Οι Ambassadors του GWomen που βρέθηκαν σε αυτή τη δράση ήταν οι Γεωργία Καλτσή (αθλήτρια ξιφασκίας ΑΜεΑ), Μαρίνα Κουταρέλη (Ιδρύτρια του Spetses Marathon-Spetsathlon), Στέλλα Ντζάνη (παίκτρια ποδοσφαίρου), Χαρούλα Δημητρίου (παίκτρια ποδοσφαίρου), Γεωργία Τριβιζάκη (παίκτρια ποδοσφαίρου) και Ειρήνη Μιχαηλίδη (πρωταθλήτρια των σπριντ σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαιρόμενων).

 Xατζηπατέρειο

Σοφία Δρούγκα, Πηνελόπη Γκιώνη, Χριστίνα Ρόκα, Βάσω Στασινού, Ειρήνη Μιχαηλίδη, Γεωργία Καλτσή, Χαρούλα Δημητρίου, Μαριλένα Καλόπλαστου, Γεωργία Τριβιζάκη, Στέλλα Ντζάνη

Photo credits: Τζίνα Σκανδάμη

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]