Στη Χαλκίδα ανακηρρύσεται ο Κυπελλούχος Ελλάδας στο χάντμπολ

Δημήτρης Ντζάνης
Στη Χαλκίδα ανακηρρύσεται ο Κυπελλούχος Ελλάδας στο χάντμπολ

bet365

Ο ΠΑΟΚ, ο ΑΣΕ Δούκα, η Δράμα '86 και ο Πανελλήνιος μονομαχούν στο 20ό Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών στη Χαλκίδα.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το 20ό Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών Λουξ, που θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου- Χαλκίδας «Τάσος Καμπούρης αυτό το Σαββατοκύριακο (6-7 Απριλίου).

Ο Δούκας, η Δράμα '86, ο ΠΑΟΚ και ο Πανελλλήνιος συνθέτουν το παζλ των ομάδων του Final 4 και για πρώτη φορά μετά το 2017 και την αντίστοιχη διοργάνωση στην Κοζάνη, απουσιάζουν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ ή και οι δύο μαζί.

Ο Ολυμπιακός, περσινός Κυπελλούχος στο Ναύπλιο, αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από την ΑΕΚ, που με τη σειρά της ηττήθηκε στον νοκ άουτ προημιτελικό από τη Δράμα '86.

Ο πρώτος ημιτελικός του Σαββάτου (6/4, 16:00) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ΑΣΕ Δούκα είναι και ο πιο αμφίρροπος, καθώς στον δεύτερο ημιτελικό η Δράμα '86 (19:00) είναι το φαβορί απέναντι στον Πανελλήνιο, που ήδη έχει υποβιβαστεί από τη Handball Premier.

Αραπακόπουλος: «Με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει φαβορί»

Ο ΑΣΕ Δούκα στον περσινό τελικό κάμφθηκε στην παράταση από τον Ολυμπιακό με 28-27. Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων έφτασε τις 11 συμμετοχές σε Final Four και διατηρήθηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας, ενώ έχει τέσερις κατακτήσεις (1998, 1999,2008, 2010).

«Πέρυσι φτάσαμε ένα γκολ μακριά από την κατάκτηση του Κυπέλλου. Στο πρωτάθλημα τελευταία έχουμε κάποιες συνεχόμενες ήττες, αλλά θεωρώ ότι το Κύπελλο είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Κάναμε καλή προετοιμασία και είμαστε έτοιμοι.

Με τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει φαβορί, είχαμε από μία νίκη στο πρωτάθλημα. Σίγουρα πρέπει να στεκόμαστε στους παρόντες, αλλά όλοι μας εδώ μέσα σκεφτόμαστε ότι λείπουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ και άρα είναι μια σημαντική ευκαιρία να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Είναι μία γιορτή και πρέπει να το χαρούμε» είπε στη συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός του Δούκα, Ανδρέας Αραπακόπουλος.

Νικολαΐδης: «Είμαστε εδώ για να κατακτήσουμε το τρόπαιο»

Για τον ΠΑΟΚ είναι η 9η συμμετοχή στην τελική φάση του θεσμού και θα διεκδικήσει το 4ο τρόπαιό του μετά το 2012, το 2015 και το 2017.

«Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε σε μία γιορτή, όπως είναι το Final Four του Κυπέλλου. Φαβορί δεν υπάρχου, αλλά παρόλα αυτά εμείς είμαστε εδώ για να κατακτήσουμε το τρόπαιο» είπε με τη σειρά του ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Νίκος Νικολαΐδης.

Αλικάκος: «Η φανέλα του Πανελλήνιου είναι βαριά»

Ο Πανελλήνιος έφτασε στις 10 παρουσίες και πρώτη μετά από επτά χρόνια (Κοζάνη 2017) όπου έφτασε έως τον τελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Κυψέλης έχει κατακτήσει τρεις φορές το τρόπαιο (2000, 2001, 2002).

«Σε προσωπικό επίπεδο οι αθλητές αλλά και ως ομάδα, είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε και εμείς σε αυτή τη γιορτή. Κυριολεκτικά στη δική μας περίπτωση ταιριάζει η φράση… "η φανέλα είναι βαριά", οπότε θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα και ότι προκύψει», τόνισε ο αρχηγός του Πανελλήνιου, Γιάννης Αλικάκος.

Παπαδόπουλος: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»

Η ομάδα της Δράμας, πέρυσι ηττήθηκε οριακά από τον Ολυμπιακό στον προημιτελικό, όμως η μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, τη φέρνει για πρώτη φορά σε Final 4 και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Αχιλλέας Τόσκας και η παρέα του έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να γράψουν ιστορία για τον σύλλογο και την πόλη.

Ο αρχηγός της, Αδάμ Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Είναι η πρώτη μας συμμετοχή στο Final Four. Η χαρά μας είναι μεγάλη, ανυπομονούμε να δούμε τι κρύβει αυτός ο θεσμός, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, οφείλουμε να σεβαστούμε τα πάντα».

Το πρόγραμμα του Final Four

Σάββατο 6 Απριλίου 2024
Ημιτελικοί
16:00 ΑΣΕ Δούκα- ΠΑΟΚ (ΟΧΕ TV)
19:00: Πανελλήνιος - Δράμα (OXE TV)

Κυριακή 7 Απριλίου 2024
20:15 Τελικός (ΕΡΤ3)

 

Τελευταία Νέα