Ολυμπιακός: Κόντρα στη Φερεντσβάρος στον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup

Ολυμπιακός: Κόντρα στη Φερεντσβάρος στον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup

Δημήτρης Ντζάνης
Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού

bet365

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη στον 1ο ημιτελικό του EHF European Cup.

H oμάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται στην ημιτελική φάση μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και το μεσημέρι του Σαββάτου (20/4, 15:00) φιλοξενείται από την ισχυρή Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη, στον 1ο ημιτελικό του EHF European Cup.

Η αποστολή της ελληνικής oμάδας βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής στην ουγγρική πρωτεύουσα, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εν όψει του επαναληπτικού το Σάββατο (17/4, 15:30) στο γυμναστήριο Ηλιούπολης. Στο άλλο ημιτελικό ζευγάρι η ισλανική Βαλούρ θα φιλοξενήσει τη ρουμανική Μπάγια Μάρε.

Ο Ολυμπιακός έχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο στην έδρα της Φερεντσβάρος, την «Elek Gyula Arena» απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζεται σε ένα από τα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Οι «ερυθρόλευκοι», μαζί με τη Βαλούρ, είναι οι μόνες αήττητες εβδομάδες μέχρι σήμερα στη διοργάνωση, με τον Ολυμπιακό να μετρά οκτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Κροάτης τεχνικός του, Ζέλικο Μπάμπιτς δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου: «Περιμένω ένα πολύ δύσκολο ματς, γιατί ο αντίπαλός μας είναι μια έμπειρη και καλή ομάδα. Πολύ καλή ομάδα, ειδικά στο μισό γήπεδο και στην επίθεση. Πρέπει να είμαστε δυνατοί στην άμυνα και να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία, για να πετύχουμε ένα εύκολο γκολ. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς και η πρώτη ευκαιρία να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Μπουντόισο Μπεντεγκούζ: «Πενήντα - πενήντα οι πιθανότητες»

Η Φερεντσβάρος παίζει σε ένα πρωτάθλημα όπου κυριαρχούν παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού χάντμπολ, όπως η Βέζπρεμ, η Ζέγκεντ και η Ταταμπάνια.

Εχει παίξει τρεις φορές σε τελικούς στο ουγγρικό πρωτάθλημα, ενώ στη φετινή της πορεία στο EHF European Cup έχει γνωρίσει μια ανώδυνη ήττα στον 3ο γύρο από την ελβετική Βέρνη. Στο ρόστερ της έχει μόλις ένα ξένο τον Σλοβένο, Γιακούμπ Μίτικα.

Ο δεξιός εξτρέμ, Μπουντόισο Μπεντεγκούζ είπε για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, «Θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι απολύτως πενήντα πενήντα, οι λεπτομέρειες θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η μονομαχία θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Ο Ολυμπιακός έχει έναν ελληνικό κορμό αποτελεί, με ποιοτικούς ξένους. Ανάμεσά τους θα αναφέρω πρωτίστως τον πρώην παίκτη της Βέζπρεμ, Ιβάν Σλίσκοβιτς, αλλά υπάρχει, για παράδειγμα, ο Ισπανός, Άνχελ Μοντόρο, ο οποίος έχει παίξει στην Μπαρτσελόνα, περιμένω σκληρή μάχη».

Μικρά - μικρά

  • Ο Ολυμπιακός είναι η 3η ελληνική ομάδα που θα επιχειρήσει να βρεθεί στον τελικό του EHF European Cup και να κατακτήσει το τρόπαιο. Αρχικά, ως Challenger Cup, ο Διομήδης Άργους το κατέκτησε στους διπλούς τελικούς με την ελβετική Βάκερ Τουν το 2012.
  • Ακολούθησε η ΑΕΚ, το 2018 ήταν φιναλίστ απέναντι στη ρουμανική Ποτάισα Τούρντα, όμως τα κατάφερε το 2021 με αντίπαλο τη σουηδική Ισταντς.
  • Ο αριστερός ίντερ του Ολυμπιακού, Σάββας Σάββας με 43 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ ανάμεσα στις ομάδες που βρίσκονται στα ημιτελικά.
  • Από τις τέσσερις ομάδες, μόνο η Μπάγια Μάρε είναι η μόνη που έχει αγωνιστεί ξανά σε ευρωπαϊκό τελικό. Η ρουμανική ομάδα ήταν φιναλίστ πριν από δύο χρόνια στο EHF European Cup απέναντι στην νορβηγική Νέρμπο.


@Photo credits: INTIME, Νίκος
 

Τελευταία Νέα