Πέτρος Κανδύλας στο Gazzetta: «Εδώ που φτάσαμε, πάμε να το πάρουμε»

Πέτρος Κανδύλας στο Gazzetta: «Εδώ που φτάσαμε, πάμε να το πάρουμε»

Δημήτρης Ντζάνης
Ο αρχηγός της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού, Πέτρος Κανδύλας

bet365

Ο αρχηγός της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού, Πέτρος Κανδύλας μιλά στο Gazzetta για την ιστορική πρόκριση στους τελικούς του EHF European Cup.

Στον Ολυμπιακό ζουν ημέρες δόξας, μέθης, η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη, με το τμήμα χάντμπολ να παίρνει σειρά και να φθάνει στην κορυφαία του στιγμή, την πρόκριση στους τελικούς του EHF European Cup.

Η Φερεντσβάρος μετά το ποδόσφαιρο και το πόλο, υποκλίθηκε στην ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων» και στο χάντμπολ.

Νίκη στον επαναληπτικό ημιτελικό με 39-32 στο κατάμεστο γυμναστήριο της Ηλιούπολης, στην απόρθητη έδρα του Ολυμπιακού, με το αήττητο στη διοργάνωση καλά να κρατεί και το όνειρο ενός ευρωπαϊκού τίτλου να παραμένει άσβεστο.

Δύο νίκες επί της ιταλικής Σάσαρι, άλλες δύο επί της κροατικής Τρογκίρ, ίδια τύχη για την ιταλική Μπρίξεν, αλλά και για τη σλοβενική Κρκα, μια ισοπαλία και μία νίκη επί της Φερεντσβάρος και κάπως έτσι ήρθε η πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία του τμήματος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, σε ένα ταξίδι που άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί με τους τελικούς στις 18 και 25 Μαΐου, είτε με την ισλανδική Βαλούρ, είτε με τη ρουμανική Μπάγια Μάρε, κάτι που θα γίνει γνωστό το βράδυ της Κυριακής (28/4).

«Εδώ που φθάσαμε, πάμε να το πάρουμε, δεν υπάρχει κάτι άλλο» ήταν τα πρώτα λόγια του αρχηγού, Πέτρου Κανδύλα στο Gazzetta, μετά την ιστορική πρόκριση.

«Είμαι επτά χρόνια στην ομάδα, έχουμε δουλέψει πολύ για αυτές τις στιγμές, στην ομάδα ήρθε ένας τεχνικός, ο Ζέλικο Μπάμπιτς με σπουδαίες παραστάσεις. Είναι ιστορική πρόκριση και τη ζήσαμε μπροστά σε μια φανταστική ατμόσφαιρα από τον κόσμο μας» συμπληρώνει ο 33χρονος διεθνής.

«Η επίθεση στον πρώτο αγώνα μάς έδωσε την πρόκριση»

Η Φερεντσβάρος ξεκίνησε ως φαβορί σε αυτή την ημιτελική σειρά, όμως αυτά είναι στις θεωρίες, στην πράξη αποδείχθηκε το αντίθετο.

«Ξεκινήσαμε ως αουτσάιντερ, αυτό είναι ξεκάθαρο, απέναντι σε μια ομάδα με μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς, που αγωνίζεται και διακρίνεται στο τέταρτο κατά τεκμήριο πιο δυνατό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

olympiacos handball

Βρήκαμε τη Φερεντσβάρος σε μια χρονική στιγμή που έχει δώσει πολλά μαζεμένα παιχνίδια, είχε και μια δύο απουσίες, αλλά και εμείς είχαμε προβλήματα, έλειπε ο τερματοφύλακάς μας ο Κοτανίδης, ο Δομπρής. Αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός» συνέχισε ο Κανδύλας.

Στην ερώτηση πού κρίθηκε η πρόκριση, μας είπε: «Γνωρίζαμε πως είναι μια ομάδα με επιθετικές αρετές, αλλά και με προβλήματα στην άμυνα, όπως και φάνηκε. Βασικός μας μέλημα ήταν να σταματήσουμε τη γρήγορη μετάβασή της από την άμυνα στην επίθεση, θέλαμε να τρέξουμε και όπως αποδείχθηκε από ένα σημείο και μετά δεν άντεξαν, βρήκαμε πολλά γκολ σήμερα (σ.σ. χθες) τριάντα εννέα.

Όμως πιστεύω πως η επιθετική μας απόδοση στον πρώτο αγώνα στη Βουδαπέστη (ισοπαλία 28-028) ήταν αυτή που μας έδωσε την πρόκριση».

«Θα ήταν όνειρο για εμάς ο τελικός να γίνει στο ΣΕΦ»

Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μια περίοδο, όπου κρίνονται οι κόποι μιας χρονιάς. Στη Handball Premier αρχικά οι ημιτελικοί με τη Δράμα, συν πλέον οι διπλοί τελικοί στο EHF European Cup.

Σύμφωνα με τις επιταγές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που απαιτεί εγκατάσταση με αντικριστές κερκίδες, ο εντός έδρας τελικός δεν μπορεί να γίνει στην Ηλιούπολη.

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σεζόν και γι' αυτό προετοιμαζόμαστε από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Θα ήταν ένα όνειρο για εμένα και τους συμπαίκτες μου να παίξουμε τον τελικό στο ΣΕΦ, όπως έγινε πέρυσι με την ομάδα βόλεϊ. Αυτή ήταν και η πρόθεση της διοίκησης, όμως δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Αλλιώς υπάρχει η επιλογή της Χαλκίδας.

Όπως και να έχει, εμείς έχουμε πλέον μπροστά μας δύο στόχους, τους τελικούς στο Handball Premier με την ΑΕΚ και αυτούς, κατά πάσα πιθανότητα με τη Βαλούρ στο EHF European Cup» καταλήγει ο Πέτρος Κανδύλας.

@Photo credits: eurokinissi, Στέλιος Στεφάνου
 

Τελευταία Νέα