Ιστιοπλοΐα: Η ευκαιρία της Ολυμπιακής πρόκρισης στο iQFoil περνάει από το Λανθαρότε

Πηνελόπη Γκιώνη
λεωνιδας τσορτανιδης ολυμπιακη προκριση λανθαροτε

bet365

Τέσσερις Έλληνες βρίσκονται στην ισπανική πόλη για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα iQFoil και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν Ολυμπιακές προκρίσεις, ώστε η ελληνική ιστιοπλοΐα να έχει εκπρόσωπο στο Παρίσι 2024.

Λεωνίδας Τσορτανίδης, Βύρωνας Κοκκαλάνης, Κατερίνα Δίβαρη και Δανάη Ποντίφιξ βρίσκονται στην Ισπανία και την πόλη Λανθαρότε για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα iQFoil, της νέα Ολυμπιακής κλάσης τηξς ιστιοπλοΐας που αντικατέστησε το RS:X. Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα δώσει από ένα Ολυμπιακό εισιτήριο σε Ευρωπαίους και Ευρωπαίες που δεν έχουν προκριθεί μέχρι στιγμής για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού, στο Παρίσι.

Πιο συγκεκριμένα, η ρεγκάτα του Λανθαρότε λειτουργεί ως ευρωπαϊκό προ-Ολυμπιακό τουρνουά για την κλάση iQFoil και τα τέσσερα μέλη της ελληνικής ομάδας θα επιδιώξουν να πάρουν τις Ολυμπιακές προκρίσεις για τη χώρα, με την κάθε χώρα να δικαιούται μόνο μία πρόκριση (η οποία δεν είναι ονομαστική).

Λεωνίδας Τσορτανίδης και Βύρωνας Κοκκαλάνης, στην κατηγορία των ανδρών, θα χρειαστεί να βρεθούν σε θέση που μπροστά τους θα έχουν μόνο αθλητές εκτός Ευρώπης και όσους έχουν ήδη προκριθεί όπως πχ. Ισπανούς, Βρετανούς, Αυστριακούς κτλ.. Οι βασικοί αντίπαλοι των δύο έρχονται από την Τουρκία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και τη Δανία. Ο Τσορτανίδης που φαίνεται να είναι φορμαρισμένος αλλά και ο Κοκκαλάνης που έχει πολλή εμπειρία, έχουν βάσιμες ελπίδες να βρεθούν σε θέση πρόκρισης όμως μόνο ένας από τους δύο θα μπορέσει να πάει στους Ολυμπιακούς.

Αντίστοιχα, στην κατηγορία των γυναικών, Κατερίνα Δίβαρη και Δανάη Ποντίφιξ έχουν παρόμοιο έργο. Οποιαδήποτε χώρα εκτός Ευρώπης βρεθεί μπροστά τους στην κατάταξη δεν θα επηρεάσει καθόλου την ελληνική πρόκριση ενώ το ίδιο ισχύει και για τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ήδη πρόκριση όπως η Ισπανία, η Ιταλία, το Ισραήλ κτλ. Το έργο τους δεν είναι εύκολο όμως όχι ακατόρθωτο.

Θυμίζουμε πως Κοκκαλάνης και Δίβαρη είχαν αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ενώ ο πρώτος έχει αγωνιστεί και στο Λονδίνο 2012 και στο Ρίο 2016, με καλύτερο πλασάρισμα την 6η θέση.

Οι αγώνες στο Λανθαρότε ξεκινούν στις 27/1.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ποιοι Έλληνες έχουν προκριθεί για το Παρίσι 2024

@Photo credits: FB
 

Τελευταία Νέα