Ιστιοπλοΐα: Φλερτάρει με την Ολυμπιακή πρόκριση ο Τσορτανίδης στο Παγκόσμιο iQFoil

Πηνελόπη Γκιώνη
tsortanidis

bet365

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης βρίσκεται αρκετά κοντά στην Ολυμπιακή πρόκριση στην κλάση iQFoil της ιστιοπλοΐας.

Έχοντας να υπερβεί μόνο ένα ακόμη "εμπόδιο" ο Λεωνίδας Τσορτανίδης διεκδικεί την Ολυμπιακή πρόκριση από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας iQFoil που διεξάγεται στο Λανθαρότε της Ισπανίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τσορτανίδης βρίσκεται στη θέση Νο30 με 188 βαθμούς ποινής και από τους 29 που βρίσκονται πάνω από εκείνον στην κατάταξη, μόνο ένας διεικδικεί επίσης το Ολυμπιακό εισιτήριο. Ο Γιόχαν Σόε από τη Δανία, που είναι στην 27η θέση με 171 βαθμούς ποινής, είναι ο μοναδικός που δικαιούται και διεκδικεί Ολυμπιακή πρόκριση και βρίσκεται μπροστά από τον Τσορτανίδη στη βαθμολογία. Αν ο Έλληνας ιστιοπλόος καταφέρει να τον περάσει στις σημερινές ιστιοδρομίες, τότε θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για το Παρίσι 2024 για την ελληνική ιστιοπλοΐα (σ.σ. η πρόκριση στο άθλημα δεν είναι ονομαστική αλλά της χώρας).

Παράλληλα, στον ίδιο αγώνα ο Βύρωνας Κοκκαλάνης βρίσκεται στη 57η θέση.

Όσον αφορά στις γυναίκες, Κατερίνα Δίβαρη και Δανάη Ποντίφιξ βρίσκονται στην 74η και 75η θέση αντίστοιχα με 336 βαθμούς ενώ στις παραπάνω θέσεις της κατάταξης βρίσκονται αθλήτριες που δικαιούνται και διεκδικούν πρόκριση όπως η Τερέζα Μαρί Στάινλαιν από τη Γερμανία.

@Photo credits: FB Leonidas Tsortanidis
 

Τελευταία Νέα