Ιστιοπλοΐα: Κραυγή αγωνίας από τους Ναυταθλητικούς ομίλους στη Βόρεια Ελλάδα, φοβούνται «λουκέτο»

Κώστας Ευθυμιάδης
Σύσκεψη συλλόγων ιστιοπλοϊας

bet365

Το… καυτό θέμα των εγκαταστάσεών τους απασχόλησε τα σωματεία της ιστιοπλοΐας στη Β. Ελλάδα, κατά την διάρκεια της Περιφερειακής σύσκεψης που έγινε στην Κατερίνη.

Η σύσκεψη έγινε στο περιθώριο του Περιφερειακού πρωταθλήματος Β. Ελλάδας στις κατηγορίες Οπτιμιστ και ILCA 4 που τελικά αναβλήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών.

Οπως τονίζουν, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, διότι πολλοί ναυταθλητικοί όμιλοι σε όλη τη χώρα, όπως φυσικά και στη Β. Ελλάδα, δέχονται «ανελέητο πόλεμο για τις εγκαταστάσεις τους».

Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη, τα πρόστιμα είναι πλέον ακόμα πιο συχνά, πιο μεγάλα και σε πολλές περιπτώσεις οι διοικήσεις των σωματείων υποχρεώνονται να σέρνονται στα δικαστήρια και να απειλούνται ακόμα και προσωπικές περιουσίες.

Οπως αναφέρουν, «παρά τις διαβεβαιώσεις κρατικών αξιωματούχων και βουλευτών από αρκετά κόμματα ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί δια παντός, όχι μόνο δεν φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ, αλλά ίσα ίσα που είναι σε διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο η οριοθέτηση, η διαχείριση και η προστασία του αιγιαλού και της παραλίας εξομoιώνεται με την παραχώρηση απλής χρήσης με πλειοδοτική δημοπρασία σε τουριστική επιχείρηση που θα έχει τη νόμιμη δυνατότητα επινοικίασης» αναφέρει η ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία.
Αυτό, κρίνουν πως ισοδυναμεί με κίνδυνο εξαφάνισης των συλλόγων του αθλήματος, με την ΕΙΟ, να τονίζει στην ανακοίνωση πως «αφουγκράζεται την αγωνία των ομίλων, διαχρονικά είναι δίπλα τους και γι’ αυτό έχει αναδείξει το πολύ σοβαρό αυτό θέμα στην κυβέρνηση και τα κόμματα».

 

Τελευταία Νέα