Χρήστης του reddit αποκάλυψε το κρυφό νόημα πίσω από το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δείχνει την κακομοιριά που έχει επιβληθεί στον Έλληνα» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Χρήστης του reddit αποκάλυψε το κρυφό νόημα πίσω από το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δείχνει την κακομοιριά που έχει επιβληθεί στον Έλληνα» (vid)
Ένας ψαγμένος χρήστης του reddit αποκάλυψε στους eurofans ότι το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι δεν είναι ένα απλό καψουροτράγουδο

Η περίοδος της Eurovision 2024 αναμένεται να αρχίσει σε λίγες ημέρες με τις τεχνικές πρόβες στη σκηνή του Malmö Arena στη Σουηδία. Η Ελλάδα διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision, ο οποίος θα γίνει στις 9 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας.

Το «ZARI» που κυκλοφόρησε από την Golden Records και τη Minos EMI, a Universal Music Company έχει σημειώσει εντυπωσιακά νούμερα μέσα όλο αυτό το διάστημα.

Ωστόσο, πολλοί μέχρι και σήμερα δεν έχουν καταλάβει το νόημα τους. Όλες αυτές τις απορίες ήρθε να λύσει ένας χρήστης του Reddit.

«Το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι δεν είναι ερωτοτράγουδο. Μιλάει για τον υπερτουρισμό σε παραλληλισμό με την κακομοιριά που έχει επιβληθεί στον Έλληνα
Συνδυάζοντας το νόημα των στοίχων με το βίντεο αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως το νόημα που θέλει να περάσει το τραγούδι είναι πόσο τραγική είναι η κατάσταση η οποία έχει επέλθει η χώρα μας. Ενώ το κράτος μας είναι έρμαιο πλέον της ανάγκης μας να δεχόμαστε τουρίστες, γίναμε μια καρικατούρα του παρελθόντος μας. Σε στιγμή που στις πόλεις δεν βρίσκουμε να μείνουμε σε σπίτια, στα χωρία το καλοκαίρι δεν έχουμε νερό για να γεμίζουν οι πισίνες, δεν μας φτάνουν τα λεφτά για να πάρουμε κρέας ή τυρί... Πλέον έχουμε μόνο το παρελθόν μας να θυμόμαστε ως κάτι καλό»
αναφέρει αρχικά.

Στη συνέχεια προσθέτει ότι «Οι τουρίστες δε, έρχονται να κάνουν «ράλλυ» γύρω απ' τα αξιοθέατα της χώρας μας, εμείς γινόμαστε χαλί για να μας πατήσουν, αφήνουμε την τύχη μας και της χώρας μας πάνω στην δική τους διασκέδαση, «πέφτουμε και κυλιόμαστε σαν ζάρι», αλλά στο κάτω κάτω μας έχουν βάλει και και σε μια κατάσταση που τους έχουμε ανάγκη. Λέμε «πόνος μην μας έρθει μακάρι» γιατί η ζωή μας σ' αυτήν την χώρα είναι σαν να κρέμεται πάντα από μια κλωστή. Λέμε «Ρίξε άλλη μια τελευταία φορά» γιατί περιμένουμε καλύτερα αλλά πάντα τα πράγματα καταλήγουν να είναι χειρότερα για τα παιδιά μας.Κάνω πως ξεχνάω τ' άρωμα σου», ως γνωστόν η μνήμη οσμών είναι η πιο μακροχρόνια και δύσκολο να ξεχαστεί. Τι θα γίνει λοιπόν αν ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε; Ίσως αν σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και σταματήσουμε να είμαστε υπόδουλοι τον περιστάσεων των οποίων μας έχουν επιβάλει τότε μπορεί «όλα να αλλάξουν γύρω μας απότομα».

Το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι δεν είναι ερωτοτράγουδο. Μιλάει για τον υπερτουρισμό σε παραλληλισμό με την κακομοιριά που έχει επιβληθεί στον Έλληνα
byu/toocontroversial_4u ingreece

Τέλος, σημειώνει ότι «φυσικά οι ερμηνείες μπορεί να διαφέρουν και μπορείτε να πείτε ελεύθερα να πείτε ότι λέω μπαρούφες, αλλά εμένα εκεί με οδηγεί το φτωχό μυαλό μου».

Πολλοί σχολίασαν τη συγκεκριμένη ερμηνεία, ενώ άλλοι έγραψαν χιουμοριστικά ότι δεν κατάλαβε τίποτα. Ένας σχολίασε ότι: «Διάβασα την ανάλυσή σου ευχάριστα. Ασχέτως που διαφωνώ στο μεγαλύτερο μέρος της σχετικά με το ίδιο το τραγούδι. Το τραγούδι όντως δεν έχει να κάνει με την αγάπη και τον έρωτα αλλά την ίδια τη σχέση μας με την πατρίδα μας».