Δημήτρης Κραβαρίτης στο Gazzetta: «Το ατού για τον Ολυμπιακό είναι η πίστη για να καταφέρουμε κάτι μεγάλο»

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Δημήτρης Κραβαρίτης

bet365

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβατίτης μιλά στο Gazzetta για το Final 4 του Champions League γυναικών στη Βαρκελώνη και για την πρόκληση να στεφθεί η πειραϊκή ομάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης για 4η φορά στην ιστορία της.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται και πάλι στο Final 4 του Champions League γυναικών και από το απόγευμα της Πέμπτης (18/4) βρίσκεται στη Βαρκελώνη όπου θα διεκδικήσει να γίνει πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά στην ιστορία του στην υδατοσφαίριση γυναικών.

Ο Δημήτρης Κραβαρίτης αποδέχθηκε την πρόταση της διοίκησης του Ερασιτέχνη για να οδηγήσει την ομάδα και τα δείγματα γραφής μέχρι τώρα είναι εξαιρετικά, στην πρώτη προπονητική του απόπειρα στη γυναικεία υδατοσφαίριση.

Επέστρεψε στην οικογένεια του Ολυμπιακού, έχοντας κατακτήσει τα πάντα ως παίκτη, ενώ διετέλεσε συνεργάτης του Βαγγέλη Πάτερου και του Θοδωρή Βλάχου.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο Gazzetta λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση της ομάδα για τη Βαρκελώνη, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει στον ημιτελικό του Σαββάτου (20/4, 15:00) την ισπανική Ματαρό, ενώ δύο ακόμα ισπανικές ομάδες η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμπαντέλ και η Σαν Αντρέου συνθέτουν το άλλο ημιτελικό ζευγάρι.

  • Ο Ολυμπιακός φέτος αγωνίζεται με αμιγώς ελληνική ομάδα, ήταν δική σας επιλογή;

«Στην ομάδα ήρθα την τελευταία στιγμή, βρισκόμαστε σε ολυμπιακή χρονιά και πολλές παίκτριες έμειναν στις πατρίδες τους για να δουλέψουν, δεν υπήρχε στην αγορά κάποια ξένη παίκτρια, ό,τι κι αν ψάξαμε.

Βρέθηκαν κάποιες περιπτώσεις για να κλείσουμε το ρόστερ, όμως η γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει νέα κορίτσια, που είναι καλύτερες από τις ξένες που θα παίρναμε. Όπως καταλαβαίνεται, θα χρειαζόμασταν ξένη παίκτρια να μας έδινε το κάτι παραπάνω. Οπότε προτιμήσαμε να παίξουμε μόνο με Ελληνίδες παίκτριες».

  • Πώς είναι η πρώτη σας προπονητική εμπειρία με γυναικεία ομάδα;

«Πρώτα από όλα τα κορίτσια είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, είναι επαγγελματίες, είναι σαν να έχεις μια πολύ καλή ανδρική ομάδα, σε άλλες ταχύτητες».

  • Ποια είναι τα στοιχεία που θελήσατε να βάλετε στην ομάδα;

«Η ταχύτητα, η αντίδραση, η αντίληψη πολλών πραγμάτων, πριν γίνουν κάποιες φάσεις. Το είχαμε καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό στον πρώτο γύρο, σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο για εμάς και όλες τις ομάδες, η τρίμηνη διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Βλέπετε η Μπαρτσελονέτα σήμερα, δεν είχε κάνει ήττα και επιστρέφοντας, ψάχνει να βρει τα πατήματά της.

Είναι δύσκολη και ιδιαίτερη η φετινή χρονιά, γυρίζοντας πίσω τα κορίτσια, θεωρώ πως έχουν χάσει πράγματα από τους αυτοματισμούς και αυτό είναι ένα κομμάτι που δουλεύουμε. Και δεν είναι μόνο αυτό, με το που αρχίσαμε ξανά, Τετάρτη, Σάββατο, Τετάρτη παιχνίδια, επομένως δεν είχαμε τον χρόνο που θα θέλαμε για να δουλέψουμε. Προσπαθούμε για το καλύτερο, δεν είναι δικαιολογία, ισχύει για όλες τις ομάδες, αλλά πολύ περισσότερο για εμάς που είχαμε έντεκα παίκτριες στην εθνική ομάδα».

Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού

  • Ο Ολυμπιακός παίζει γρήγορο πόλο, θα προσπαθήσετε να χτυπήσετε μια ισπανική ομάδα, που έχει παραδοσιακά αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι της, με αυτό το όπλο;

«Θέλουμε να παίζουμε γρήγορο πόλο, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Εμείς θα προσπαθήσοημε και αν τα καταφέρουμε θα είναι μια μεγάλη επιτυχία».

  • Υπάρχει φαβορί σε αυτό το Final 4;

«Σαν ρόστερ η Ματαρό και η Σαμπαντέλ είναι πιο πάνω από τις δύο άλλες ομάδες, η Σαν Αντρέου είναι μια δεμένη ομάδα και πολύ γρήγορη. Ένα Final 4 είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία, πρόκειται για μονά παιχνίδια. Η Ματαρό είναι μια γεμάτη ομάδα, με διεθνείς Ισπανίδες, με πέντε ξένες παίκτριες.

Σε ένα Final 4 και σε μονά παιχνίδια, οι προσωπικότητες των παικτριών είναι ικανές να αλλάξουν τις ισορροπίες. Οπως εμείς θέλουμε να απενεργοποιήσουμε κάποια στοιχεία από το παιχνίδι της Ματαρό, έτσι και αυτές θα θελήσουν να κάνουν το ίδιο και σε εμάς.

Οι παίκτριες αγωνίζονται αντίπαλες για χρόνια σε συλλογικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, επομένως γνωρίζονται πολύ καλά. Θα παίξουν πολλά πράγματα ρόλο και η έδρα θα παίξει το δικό της ρόλο»

  • Μπορεί να παίξει ρόλο το βάρος του ονόματος της ομάδας

«Όχι, κάθε διοργάνωση είναι μοναδική και κάθε ομάδα θέλει μια νέα επιτυχία».

  • Ποιο είναι το μεγάλο ατού για τον Ολυμπιακό;

«Είναι η ομοιογένεια που υπάρχει στην ομάδα και η πίστη που έχουμε για να καταφέρουμε κάτι μεγάλο».


@Photo credits: INTIME, Νίκος Βήχος
 

Τελευταία Νέα