Ολυμπιακός: Κόντρα στη Φερεντσβάρος, στον δρόμο για το Final 4 του Champions League

Δημήτρης Ντζάνης
Η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού

bet365

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την αήττητη Φερεντσβάρος στον Πειραιά, σε ένα ντέρμπι που μπορεί να τον φέρει ακόμα πιο κοντά στο Final 4 του Champions League.

Tα μισά του δρόμου έχουν καλυφθεί και ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ρότα προς τη Μάλτα για το Final 4 του Champions League (5-7/6) και τώρα στο δεύτερο μισό έχει μπροστά του μια σπουδαία ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στο νησί της Μεσογείου.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται το απόγευμα της Τρίτης (23/4, ΕΡΤ Sports 2) τη Φερεντσβάρος στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά για την 4η αγωνιστική του Β' ομίλου της προημιτελικής φάσης, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει πολλά.

Μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, η Μπαρτσελονέτα - θεωρητικά το φαβορί για την 1η θέση- μετρά ήδη δύο ήττες και κυνηγά πλέον τον Ολυμπιακό και τη Φερεντσβάρος.

Ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα ηττήθηκε από τη Φερεντσβάρος με 11-9, όμως τα γκολ των Φουντούλη και Γενηδουνιά στα τελευταία 54 δευτερόλεπτα ροκάνισαν τη διαφορά από το -4 στο -2 και αυτό μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο στην πορεία του αποψινού αγώνα και στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας.

Η Φερεντσβάρος βρίσκεται στην Αθήνα από την Κυριακή (21/4) με τον Στέλιο Αργυρόπουλο κεντρικό πρόσωπο. Οι πρωταθλητές Ουγγαρίας έχουν το απόλυτο, στον Πειραιά ολοκληρώνουν τα εκτός έδρας παιχνίδια τους, έχοντας πάρει τις νίκες στην Μπρέσια και κυρίως στη Βαρκελώνη.

Αν περάσουν και από τον Πειραιά ή ακόμα και τον πόντο να πάρουν με ήττα στα πέναλτι, ουσιαστικά θα έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και θα είναι το φαβορί για την 1η θέση.

Πάμε στον Ολυμπιακό, οι πρωταθλητές Ελλάδας με νίκη στην κανονική διάρκεια πιάνουν τη Φερεντσβάρος, αν αυτή έρθει με περισσότερα από δύο γκολ, θα είναι το ιδανικό σενάριο.

Όμως σε ένα ακόμη παιχνίδι ο προπονητής τού Ολυμπιακού, Χρβόγιε Κόλιανιν θα πρέπει να βρει λύσεις στη θέση του φουνταριστού.

Ο Λούκα Λόντσαρ τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική για την αποβολή του 35'' δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα με την Μπρέσια και θα απουσιάσει.

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης ακόμα δεν έχει αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό του και την επέμβαση στον αντίχειρα στο παγκόσμιο της Ντόχα τον Φεβρουάριο.

«Θα παίξουμε χωρίς κλασικό φουνταριστό» δήλωσε ο Κόλιανιν στο Gazzetta, όμως το πιο πιθανό είναι ο διεθνής φουνταριστός να βρίσκεται στην αποστολή.

fountoulis


Ο Γιάννης Φουντούλης σε δηλώσεις στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, είπε: «Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι πολύ σπουδαία, έχει δείξει όλη τη διάρκεια της σεζόν την ποιότητά της, παραμένει αήττητη. Παρόλα αυτά, είναι ένας τελικός, παίζουμε στην έδρα μας και θεωρώ, ότι έχουμε άλλη δυναμική αγωνιζόμενοι στο "Παπαστράτειο".

Το κίνητρο είναι μεγάλο, θέλουμε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα, για να προκριθούμε στο Final-4. Η Φερεντσβάρος αν πάρει τη νίκη, ουσιαστικά κλειδώνει την πρόκριση. Οπότε, αναμένουμε μια μεγάλη μάχη και ένα υψηλού επιπέδου θέαμα. Ευελπιστώ ότι ο κόσμος μας θα είναι δίπλα μας, να στηρίξει την προσπάθειά μας».

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η ουραγός Μπρέσια φιλοξενεί την Μπαρτσελονέτα (21:00).


Η βαθμολογία
(3η αγωνιστική)

1.Φερεντσβάρος 9 (32-26)
2.Ολυμπιακός 6 (32-30)
------------------------------------
3.Μπαρτσελονέτα 3 (27-28)
4.Μπρέσια 0 (29-36)


Α' Όμιλος

4η αγωνιστική - Τετάρτη (23/4): Γιαντράν Σπλιτ - Νόβι Μπέογκραντ (20:00), Μαρσέιγ-Προ Ρέκο (21:00).

Η βαθμολογία
1.Προ Ρέκο 8
2.Νόβι Μπέογκραντ 7
---------------------------
3.Μαρσέιγ 3
4.Γιαντράν Σπλιτ 0

@Photo credits: INTIME, Δημοσθένης Καμσής , Δημήτρης Μητσάκος
 

Τελευταία Νέα